PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,3 14 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Witam, chciałem zapytać czy jest sens oglądać ten serial? Jest to serial skierowany do młodszych odbiorców czy można go polecić również starszym widzom? Oglądałem kiedyś kilka odcinków w tv i wydawał się mało poważnym serialem, choć może widziałem odcinki z jakiegoś słabszego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
Cojman

Co do tej grupy docelowej...trudno powiedzieć.
Pierwsze odcinki nie zachwycają (Tzn. pierwsze trzy są średnie, czwarty i piąty raczej słabe) ale potem jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Aczkolwiek to jest wyjątkowo specyficzny serial, i albo się "łyknie" ten klimat, albo nie. (Dla mnie to jeden z najlepszych seriali science-fiction)
Obejrzyj sobie tak na próbę odcinek "Dalek", szósty z pierwszej serii, i jeśli Ci się spodoba, to jest szansa, że spodoba Ci się też cały serial.

ocenił(a) serial na 10
Cojman

Mi się raczej wydaje, że 1 sezon jest dla młodszych osób, ale potem, z sezonu na sezonu, że tak to nazwę, grupa docelowa jest starsza.

kacper748

Dokładnie. Serial dojrzewa wraz z sezonami. 1 sezon był wg mnie najsłabszy ze wszystkich choć miał kilka dobrych odcinków.

Luelle

Capitano zobaczyłem ten szósty odcinek i nawet mi się spodobał, choć ta dziewczyna, która podróżuje z Doktorem trochę mnie denerwuje. W ilu sezonach będzie występować?

Ps. Szukam jeszcze jakiegoś serialu najlepiej komediowego, takiego na rozluźnienie po bardziej ambitnych pozycjach. Moglibyście coś polecić?

ocenił(a) serial na 10
Cojman

Rose jest w 1 i 2 sezonie, Pojawia się też pod koniec 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
KlaudiaXDDD

Mnie też Rose na początku denerwowała, ale wraz z pojawieniem się Marthy zaczęłam się za nią tęsknić ;]
A co do serialu na rozluźnienie to może How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Two And a Half Men?

KlaudiaXDDD

Ok, dzięki za odpowiedź.

Ps. Polecam stronę http://followmy.tv.

ocenił(a) serial na 10
Cojman

Jeśli nadal nie wiesz czy zacząć oglądać Doktora to polecam tę notkę - http://sherlockista.blogspot.com/2012/02/o-tym-dlaczego-raczej-nie-nalezy.html
Autorka rewelacyjnie opisała to co przeżywał każdy fan Doktora, gdy zaczynał oglądać - najpierw się człowiek zastanawia "co ja właściwie oglądam? I po co?" a po kilku odcinkach biega z dźwiękowym śrubokrętem, krzyczy allons-y i zabiera banany na imprezę. I osobiście polecam zacząć od sezonu 2 z Davidem Tennantem - najłatwiej się wciągnąć i jak się obejrzy późniejsze sezony to nawet ten 1 z Dziewiątym Doktorem już nie nudzi. I mnie też Rose wkurzała na początku, ale potem bardzo mi jej brakowało... aż pojawiła się Donna :)

ocenił(a) serial na 10
Cojman

Oj warto, naprawdę warto. Serial zacząłem oglądać z nudów i szybko, naprawdę szybko sam nie wiem kiedy skończyłem oglądać 6 sezon. Wciąga i to strasznie. Pierwsze sezony wprowadzają nas do całego uniwersum doktora łączą stary i nowy serial, a później zaczyna się dopiero jazda. Zmiany towarzyszek, Doktorów i nowe historie to się wchłania. 9 Doktor jest najciekawszy, szkoda że tak szybko musiał się zmienić. Sezon 1 mógłby być ciekawszy jakby dali mu lepszych przeciwników :) Polecam i to bardzo