PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

David Tennant

ocenił(a) serial na 9

Mógłby ktoś mi wyjaśnić w jakich okolicznościach i z jakiego powodu Tennant zregenerował się w Smith'a ponieważ oglądnąłem 4 sezon i w 5 był już Smith i nie wiem dlaczego.

ocenił(a) serial na 10
Lechu_21

To było w sezonie 4,5. Tennant walczył z Mistrzem, który przywołał Władców Czasu z okresu Wojny Czasu. A razem z nimi przybyła Gallifrey i wszystko co brało udział w Wojnie. Tennant przerwał połączenie i odesłał ich, a razem z nimi Mistrza. Potem zaabsorbował energię z błyskawicy nuklearnej żeby nie wybuchła i się zregenerował.

ocenił(a) serial na 10
Lechu_21

Obejrzyj odcinek specjalny "The End of Time" Tam znajdziesz moment regeneracji :)

Lechu_21

Pomiędzy czwartym, a piątym sezonem powstało kilka odcinków specjalnych. Mianowicie:
The Next Doctor
Planet of Dead
The Waters of Mars
The End of Time Część 1
The End of Time Część 2.
Trwają one ok. godzinę każdy. W tym ostatnim nastąpiła regeneracja. Pojawił się też co prawda mini-odcinek Music of the Spears wyemitowany na koncercie BBC Proms, ale on nie wpływał na fabułę.

donmaslanoz14

A tak przy okazji mógłby mi ktoś napisać z jakich powodów DT opuścił serial.
Chodzi mi o to czy to była jego samodzielna decyzja czy ktoś stwierdził ,że gra już za długo. :(

ocenił(a) serial na 10
EmilyJohnson

To była jego samodzielna decyzja. Moffat nawet się z nim spotkał, aby omówić dalszy jego udział w kolejnym sezonie. Oficjalnie David powiedział, że chciał odejść w momencie "chwały" jego Doctora i spróbować nowych sił w innych projektach.

ocenił(a) serial na 8
EmilyJohnson

Mówił, że to dla niego najlepszy czas żeby iść na przód, bo nie chce, aby taka przygoda mu się znudziła i żeby traktował ją jak przymusową pracę :(