Uważam że każde imię byłoby za mało epickie dla tej postaci.Ten serial ma już ponad 30
sezonów ludzka wyobraźnia nie byłaby w stanie stworzyć tak świetnego imienia by wszystkich
zaskoczyć oraz oddać wielkość doktora.
Według tych plotek http://www.dailystar.co.uk/posts/view/313019/Doctor-Who-fans-may-be-left-short/ imię Doktora jednak nie zostanie ujawnione w finale obecnej serii. I dobrze, to byłby strzał prosto we własną stopę ze strony Moffata :)
Świetna wiadomość mam nadzieję że to prawda.Nie mogą go w końcu nazwać np. Jan Nowak tylko jakoś super a tego nikt by nie wymyślił.
Oczywiście, że nie ujawnią imienia Doktora. Pomyślałby człowiek, że twórcy na taką tanią prowokację nie złapią nikogo, a jednak znaleźli się tacy, co uwierzyli, że nagle Doktor zostanie Zdzichem.
A według mnie może być tak że jakieś imię zostanie ujawnione na polach Trenzalore bo Doctor nie będzie mógł uciec i nie będzie mógł nie udzielić odpowiedzi to Doctor skłamię i wszystko jasne. Najpierw będzie szok że ujawnili imię ale na końcu okaże się że Doctor kłamał. Było tak już w Weeding of River Song więc Moffatt może powtórzyć ten schemat według mnie wersja bardzo prawdopodobna.
Albo nawet wyjawi prawdę, ale w sposób niesłyszalny dla widza - powie na ucho jakiejś postaci, na ten przykład. Lub scena będzie pozbawiona dźwięku/"zagłuszona" muzyką
Pisząc tamten post staram się myśleć jak Moffatt. Pomyśli sobie że tak w środku odcinka wyjawi imię Doctora i wtedy przez dajmy 15 minut fani będą w Wielkim Szoku. A na końcu odcinka zrobi nam wielki suprize że to nie było prawdziwe imię Doctora i będzie miał z tego facet niezłą radoche.
Tak mi się wydaję. Dorium powiedział na końcu finału poprzedniego epizodu że pytanie zostanie zadane. Tylko kto zada pytanie ? Silence ? Nie wydaje mi się. Może River ? To bardziej abstrakcyjne i bardzo mało prawdopodobne. Clara ? Ta opcja jest bardzo prawdopodobna. I wreszcie ostatnia osoba Sam Dorium ? Skąd wiedział o Trenzalore i Silence tak wiele ? Naprawdę by była Suprize jak by to Dorium zadawał pytanie. Nurtuje mnie to bardziej niż całe imię Doctora.