Tak sobie oglądam piąty sezon (van Gogh!) i luźno rozmyślam (nie wiem, może taki temat już był,
ale jest ich tu ponad 900...): gdybyście mieli możliwość, jako towarzysze Doctora, podróżować z nim
wszędzie w czasie i przestrzeni (choć może zawęźmy to na razie tylko do naszej planety :D) to przy
jakim wydarzeniu chcielibyście być? Jaką osobę spotkać? Jakie miejsca zobaczyć?
Kurczę, zastanawiam się nad tym już trochę i wybranie, powiedzmy, pięciu wcale nie jest takie
proste :D
Ja tylko chciałabym się przekonać czy dotarcie do Hogwartu byłoby możliwe. Potem Doktor mógłby mnie tam nawet zostawić ;). Chociaż to byłby ciężki wybór: magiczne życie w Hogwarcie czy międzygalaktyczne podróże z Doktorem... Nie, lepiej żeby mnie tam zabrał dopiero po odwiedzeniu Mieszka I, obejrzeniu seansu spirytystycznego w XIX wieku, wizycie na najbardziej spokojnej i przyjaznej planecie we wszechświecie i w średniowiecznej Anglii :P. Wtedy już spokojnie mogłabym zostać w Hogwarcie.
Ja nie chciałabym w przeszłość lecieć. W ogóle. Jedyne przyszłość i inne planety ;)
To ja odkopię temat, bo bardzo ciekawy jest :)
Do głowy też mi przyszedł Hogwart za czasów Harry'ego, ale myślę, że po roku uczenia się tam zwiałabym z Doctorem (bo Snape mnie zbyt przeraża i nawet herbatki z Hagridem by nie pomogły).
Numer 1 jest.
2. Lata 70, dopadłabym autograf Jona Pertwee :D
3. 2013, 23 listopada. Nie miałam okazji zobaczyć "Dnia..." na żywo.
4. Wiktoriańska Anglia. I jestem w niebie.
5. Ewentualnie starożytny Rzym.
6. Albo Brytania za czasów Celtów.
7. Oraz... Nieeee... Yyyyyyy... A numer 5 najlepiej niech sam Doctor wybierze (mały haczyk - wszędzie, tylko nie Rosja XIX i XX w. i okręty podwodne. I prehistoria. Nie jestem fanką tychże).
Masz rację, ciężko coś wybrać.
Wszyscy napisali o innych planetach... Hm, oczywista oczywistość, że na początek wybrałabym Restaurację na Końcu Wszechświata. A potem wszystkie imprezy kapitana Jacka.
1. Wiktoriańska Anglia <3
2. Wszystkie lata -dziesiąte w XX w., Ameryka północna lub Anglia.
Na pewno nie w naprawdę daleką przyszłość, ale na inne planety też można, och, więc to będzie 3 pkt.
3. Inne planety, najlepiej przez nikogo niezamieszkane.
4. XVIII w., UK.
5. XVII w., UK.
6. Pod koniec wieku XIX, Anglia <3 (Snowmen!;) ).
Zresztą z Doctorem można/chce się podróżować wszędzie (no prawie wszędzie, już wcześniej wymieniłam, gdzie ewentualnie nie).
Bo przecież podróże z Doctorem to super przygoda, a z Doctorem można się czuć dobrze wszędzie ;)
Ja po pewnym zastanowieniu też mam kilka:
1. Anglia, XIX wiek (Jane Austen!)
2. Anglia XX wiek, byle gdzie, byle kiedy, ale żeby spotkać Tolkiena po publikacji LOTR <3
3. Starożytny Rzym
4. 1025, koronacja Bolesława Chrobrego
5. XVI wiek, Rzeczpospolita za swojego złotego wieku, Kochanowski i te sprawy (ach to polonistyczne zacięcie :D)