PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32989
8,5 16 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FGC_DRgbc6I - Ciekawe, o co chodzi. Wszystko w rzeczonym ma związek z Czwartym Doktorem - zdjęcia towarzyszy z jego ery i używany właśnie przez niego model dźwiękowego śrubokrętu. Wśród głosów oprócz wspomnianych kompanów było też słychać to właśnie wcielenie. Co to oznacza waszym zdaniem?

ocenił(a) serial na 8
Capitano_S

Myślę, że może szykują taką serię z takimi właśnie filmikami o każdym Doktorze. Albo to ma coś wspólnego z rocznicą, albo może będą powtarzać klasyczne serie...

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

hmm faktycznie ciekawe. Myślę że z powodu zbliżającej się rocznicy będą właśnie takie filmiki ze wszystkimi Doctorami nam serwować. Fajnie :)
Bo raczej wątpię aby 4 znalazł się w odcinku specjalnym. (chyba że zmienią aktora, ale czy to możliwe? )

ocenił(a) serial na 10
Belief

teoretycznie technologia pozwala odmłodzić aktora na ekranie (Jeff Bridges - Tron: Dziedzictwo, Arnie<na chwilę, ale zawsze> w Terminatorze IV), ale BBC pewnie na to stać nie będzie w żaden sposób stać, no i ciągle wygląda to niezbyt naturalnie :p Czyli pewnie faktycznie nic z jego pojawienia, bo zmiana aktora byłaby chyba gorsza niż jego brak.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Ale widziałeś jak Baker teraz wygląda? Ja myślę że obróbka komputerowa by tu nie dała rady (chyba). Też nie widzę sensu w zmianie aktora. Przecież po to wymyślono regeneracje, aby można było zmieniać na legalu aktorów, ale zmieniać aktorów z regeneracji? Bzdura. No chyba że kogoś mocno ucharakteryzują (czyt. zrobią mu maskę) a Baker podłoży głos. Możliwe?

ocenił(a) serial na 10
Belief

No, osobiście uważam, że na występ T. Bakera jest najmniejsza szansa, ale zależy jeszcze, jak chcą to zrobić. Kojarzysz taki mini-epizod "Time crash"?

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Baa jak moge nie znac Time Crash? Znam wszystko co było za RTD :) (za Moffatem i tymi krótkimi filmikami nie nadążam niestety, zawsze coś znajdę po czasie) Ale Davisom mimo wszystko wygląda lepiej niż Baker w sensie że bardziej (choć nie oszukujmy się to trochę umowne) przypomina tego sprzed lat Doctora.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Pewnie masz rację, aczkolwiek moim zdaniem panu Tomowi wystarczyłoby założenie peruki na ten siwy łeb i mógłby bez przeszkód zagrać :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

No obu Bakerów i Davison byliby poważnym problemem :D Charakteryzacja - myślę że nie warto. Jedyną opcją na pojawienie się starych Doktorów są McGann i McCoy (który niby jest dokładnie w wieku Colina Bakera, ale wyglądał staro od początku i nie widać takiej różnicy. No i przede wszystkim nie przytył). Bardzo bym chciał mieć choćby nadzieję na pojawienie się któregokolwiek z nich, ale nie mam :P

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Ja nie rozumiem czemu nie zaprosili do współpracy McGanna. Nie dość że jest z nim tylko film to jeszcze wygląda całkiem spoko a nawet jakby się postarzał to nie widzieliśmy jego regeneracji więc to i tak w niczym nie przeszkadza bo Doctor mógł się postarzeć. (Uważam też że powinni go zaprosić do serialu i nakręcić z nim ze 2 sezony i wojnę czasu). Uważam tez że BBC powinno zrobić wszystko aby Eccleston zagrał choć krótką scenę (duma do kieszeni). A jeśli McCoy tez wygląda jeszcze znośnie to nie widzę powodu aby i jego nie zaprosić. W końcu to 50 rocznica.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Które z wcieleń oprócz 2,3, 4 i trzech ostatnich używało jeszcze sonicznego śrubokręta? I coś czego się nie dowiem z google. Jaki dźwięk wydawały stare śrubokręty tzn. czy były podobne do tych co teraz są?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Piątemu śrubokręt rozwalono w jego czwartej przygodzie i go już nie naprawił. Szósty raz czy dwa użył zamiennika - lancy dźwiękowej - a następny śrubokręt miał Siódmy w filmie. Dźwięki były chyba zawsze te same, albo przynajmniej bardzo podobne.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Hm. Rzeczy. Głosy. To jest coś co może się pojawić w odcinku rocznicowym :D Zawsze to jakieś nawiązania, i kto wie, może będą ważne do fabuły, w końcu Doktor siedzi "wewnątrz własnego życia". Może znajdzie się w Tardis ze starym wystrojem, będzie musiał użyć śrubokrętu Czwartego... ubierze szalik. Albo ubranie Szóstego. Matt w ubraniu Szóstego, Tennat w końcu w stroju Piątego - małe, głupie rzeczy, ale byłyby ciekawe i trochę rekompensowały brak Klasycznych Doktorów.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Też by mi się to podobało. Lepszy rydz niż nic. A gdyby jeszcze Jedenasty Doktor zrobił "Rrrrrrr" Siódmego... :)

Capitano_S

A to oficjalny filmik? Bo coś podejrzane jak dla mnie jest, żeby BBC nie wrzuciło go na swój oficjalny kanał, tylko akurat a ten, i to w dodatku jako film niepubliczny. W dodatku na oficjalnym Facebooku DW ( https://www.facebook.com/DoctorWho ) też nie ma o nim wzmianki.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Nie mam możliwości tego zweryfikować. Aczkolwiek jak się wejdzie na ten kanał ( http://www.youtube.com/channel/UCcOkA2Xmk1valTOWSyKyp4g ) to po lewej dolnej stronie obrazka widniejącego na górze mamy ramkę z napisem "This is the channel from BBC worlwide")

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

No i się wyjaśniła zagadka... http://doctorwhotv.co.uk/thefourth-solved-fourth-doctor-time-capsule-announced-5 1303.htm