PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

rose

ocenił(a) serial na 10

jestem przu drugim sezonie i tak sie zastanawiam kidy rose odejdzie z serialu? bo widziałam że w następnych seriach już są inni bohaterzy a sszkoda bo strasznie ją lubię.

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Rose odejdzie wraz z końcem serii drugiej, ale wróci jeszcze w finale czwartej.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

ojej właśnie oglądnęłam ten odcinek jak Rose odchodzi :(
Trudno się teraz przestawić na kogoś innego

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Nie zapomnij przed serią trzecią o odcinku specjalnym - Doktor pozna tam osobę ważną w trochę późniejszych odcinkach.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

wiem wiem oglądnęłam już :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

a skąd Rose sie wzięła w pierwszym odcinku 4 serii?

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Jej pojawianie się będzie zagadką na czwartą serię - tak jak "Zły Wilk" był w pierwszej, a "Torchwood" w drugiej. Pod koniec wszystko się wyjaśni. Życzysz sobie dokładnego spoilera? :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

no to teraz będzie oglądanie 4 serii w przyspiesoznym tempie !

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Dobra seria - może nie należy do moich ulubionych, ale ma perełki, np trochę nietypowy odcinek "Midnight". Czy bardzo nietypowy "Turn left". (A w odcinkach "Silence in the Library", i "Forest of the dead" po raz pierwszy pojawia się River)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Myślicie że pod koniec 4 sezonu, na plaży doctor wyszeptał wreszcie rose że ją kocha ?

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Z mojego męskiego punktu widzenia to nie ma większego znaczenia :) Ale chyba to potrafił wyznać tylko jego pół-ludzki klon (Właśnie dlatego, że był pół-ludzki)
A ogólnie jak wrażenia po serii 4?

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

super. Generalnie siedziałam nad tym cały weekend i teraz jak wróciłam do szkoły to sie czułam jak w jakimś totalnie beznadziejnym świecie pfff
Strasznie mi było żal Donny :(
Biedna z tą stratą pamięci.
Ogólnie na prawde świetny chociaż jak narazie moim ulubionym sezonem wciąż jest sezon drugi

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

To teraz przed Tobą wolnym czasem speciale, i pozytywnie zakręcona piąta seria...

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

wiem chociaż strasznie będę tęskniła za tym doctorem :)

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Jedenasty też jest ekstra, choć zupełnie inny. Zresztą - już od pierwszej sceny z nim zobaczysz :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

szczerze mówiąc zaczęłam oglądać ten serial bo w tv trafiłam na odcinki serii z 11. Ale ejdnak ja się strasznie przywiązuje więc ciężko mi będzie go pożegnać.

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

A o czym były to były odcinki?

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

jeden o wampirach niewampirach w wenecjii a drugi o dwoch snach z ktorych jednen niby mial byc prawdziwy ale w koncu zaden nie byl.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

no i jednak sie poryczałam cholernie w ostatnim odcinku.
Ostatnie sceny i ból doctora który mówi że nie chce odchodzić... strasznie smutne :( szkoda że już go nie będzie

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Mi to się właśnie średnio podobało, bo on przecież się zmienia, ale zachowuje wspomnienia, i w ogóle. Dalej jest Doktorem. Aczkolwiek w nowej postaci zacznie z wielkim hukiem (Pierwszy odcinek Jedenastego, "The Eleventh hour" to jeden z moich ulubionych)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

jasne że zachowuje wspomnienia ale jest troche innym człowiekiem jakby nie było. Z tego co wiem to przecież każdy doctor jest troche inny prawda? każdy ma coś charakterystycznego i to się zmienia.
W każdym razie nawet nie o tą scenę mi chodziło, ale o scene w której ma uwolnić dzidka Donny z tego szklanego pudełka.
I ta cała jego przemowa.

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

Wiem, ale to było takie...inne. Porównaj sobie np. z regeneracją Dziewiątego. Zero łez, szeroki uśmiech. Czwarty Doktor na przykład też regenerował z uśmiechem. A niemal wszyscy inni bez przytomności :( Gdybyś chciała zobaczyć inne sceny regeneracji, to w tym filmiku są wszystkie dotychczasowe: http://www.youtube.com/watch?v=uXCpY_3Sac8

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

no wiem wiem. nie oglądałam poprzednich serii ale może ten doctor był po prostu bardziej uczuciowy i bardziej zżyty z tym wszystkim. Zresztą był kompletnie sam jak to sie stało to też musiało być smutne.

ocenił(a) serial na 7
Capitano_S

Mam nadzieje, ze nie wroci permanentnie? Nie tylko sama postac mnie denerwuje, ale te pol miliona zebow tez. Nie moge sie doczekac nowej asystentki.

ocenił(a) serial na 9
Rlyeh

Nareszcie ktoś, kto też nie lubi Rose! Gdzie nie spojrzeć, tam Rose to, Rose tamto, ach i och, kreują ją na wielką miłość Doktora, podczas gdy moim zdaniem jest przeciętna. Odpowiadając na pytanie: wróci na 3 ostatnie odcinki, będzie parę migawek z nią we wcześniejszych.

ocenił(a) serial na 7
bodzio080

To bede szybko przez te odcinki przechodzic :D Wg mnie Rose jest po prostu... prosta i raczej glupiutka. Na pewno nie na miare doktora.