18 FOX poda swoją oficjalną ramówkę, w czasie oczekiwania możemy rozmawiać na temat przemyśleń dotyczących serialu i podawać swoje pomysły
(jeśli powstanie) do drugiej serii.
Moja ocena pierwszej serii jest bardzo dobra.
Była bardzo ciekawa i wciągająca, gra aktorska bardzo mi się podobała, scenariusz dobrze napisany.
Postaci zapadają w pamięć, są wyraziste i ciekawe.
Pomysły na odcinki bardzo dobre.
Zwłaszcza na dwa (w zwiastunie mówili, że nigdy ich nie zapomnę i proszę mieli rację :D) odcinek 8 i 12 będący jednocześnie finałem sezonu.
Serial w mojej ocenie znalazł się na drugim miejscu zaraz po Desperate Housewives.
A w swoim gatunku numer jeden :)
Przy okazji pojawiła się miła wiadomość
"Portal SciFiWire podał ciekawą informację, że pomimo tragicznej oglądalności, twórca serialu "Dollhouse", Joss Whedon jakoś przekonał włodarzy stacji Fox do swojej wizji.
Podobno teraz prowadzą dyskusję, jak rozwiązać finansowo produkcję drugiego sezonu.
Czekamy na oficjalne informacje i potwierdzenie tych rewelacji."
A o czym był 8 odcinek? ;) Już zapomniałem.. ale najbardziej w pamięci zapadły mi 3 ostatnie.
Sezon 2 już potwierdzony :)
Będzie miał 13 odcinków, ale budżet będzie mniejszy :(
http://www.thrfeed.com/2009/05/dollhouse-second-season.html
Chyba na jesień, wraz z Fringe.
Może by razem dwa seriale emitowali to by sobie oglądalność podnieśli, byle nie piątki i soboty, a niedziele też odpadają (Desperate Housewives jest zbyt duża konkurencją).
A co do budżetu to jakby spojrzeć to efektów tam nie ma, jakieś większe walki były tylko w odcinku 6, 8, 9 i trochę w 12.
Więc wydaję mi się, że zmniejszenie budżetu tak bardzo nie zaszkodzi, w tym serialu jest świetny scenariusz i pomysły, więc jak będzie trochę mniej efektywnie nic się nie stanie.
Mam nadzieję :D