PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679417}

Dom grozy

Penny Dreadful
2014 - 2016
7,7 35 tys. ocen
7,7 10 1 34558
7,4 16 krytyków
Dom grozy
powrót do forum serialu Dom grozy

...coraz bardziej ryje beret ze się tak kolokwialnie wyrażę ;P. Najbardziej jak dotąd podoba mi się wątek i postać Doriana (wręcz magnetyzuje chociaż z wyglądu raczej nie mój typ, za piękny ;p), Victora i Ethana. Natomiast mimo zachwytów większości nie podoba mi się Vanessa. Mega mnie irytuje, może nie tyle postać co aktorka. Irytująca twarz, mimika, dziwne oczy. Odgrywa swoją rolę dobrze, zwłaszcza opętana ale.. no ja jakoś patrzeć na nią nie mogę. Wielka szkoda ze profesor Van Helsing tak szybko zniknął i cieszy mnie to że dopiero wszyscy poznają czym są wampiry i że to w ogóle są wampiry a nie co innego ;)

ocenił(a) serial na 9
EyesX

No i Timothy Dalton nadal w formie ;)

EyesX

A ja właśnie uwielbiam Vanesse. A Evę Green także ubóstwiam. Nie rozumiem jak możesz na nią nie móc patrzeć?! (troche nie po polsku, ale cóż) Najlepsza postać, najciekawsza i najlepiej zagrana!

ocenił(a) serial na 9
olasia123

Twoje zdanie (gust) takie, moje inne, nie ma co się licytować i stawiać wykrzykniki ;)

EyesX

To tak odruchowo, pod wplywem emocji.

ocenił(a) serial na 9
EyesX

Bo ta aktorka (odgrywająca Vanessę) ma już taki typ urody, która pasuje do czarnych charakterów :)

ocenił(a) serial na 9
mike__25

Właśnie nie do końca.. Za delikatna jest i no nie wiem.. brakuje mi słowa.. dziwna? To pasuje do psychicznych nie do czarnych charakterow i chyba niezupełnie ona tutaj jest czarnym charakterem ;P

ocenił(a) serial na 9
EyesX

Taka dobra z gołębim sercem to ona też nie jest :) Ostatnio widziałem ją w kontynuacji "300" i tam też nie gra nieskazitelnej postaci. W Penny może nie jest do konca czarną postacią, ale do konca dobrą tez nie jest . Myślę, że angażują ją do takich ról ze względu na głos, którego barwa praktycznie przekreśla jakikolwiek angaż do grzecznych ról :)

ocenił(a) serial na 9
mike__25

Nie mówię że dobra, to też nie pasuje ;P. Co do głosu to fakt, coś chyba w tym jest. Nie twierdzę że jest złą aktorką, absolutnie. Dziwna, skomplikowana.. dość dobrze dobrana do roli chociaż można było dobrać jeszcze lepiej, tak mi się wydaje. Po prostu nie pałam do niej sympatią jakoś.

ocenił(a) serial na 8
EyesX

Eva Green ciśnie po Złoty Glob dla najlepszej aktorki. Pytanie tylko czy w drama series czy mini series.