PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 499421
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Przereklamowany

ocenił(a) serial na 4

Tyle w temacie.

krzys133

no i ?

FanHouse

Pierwsze sezony były w porządku, później serial zaczął robić się nudny i mdławy. Były przebłyski w postaci śmierci Amber, wizyty w szpitalu psychiatrycznym i więzieniu.

Guldurs

Nie ma to jak obejrzeć 8 sezonów serialu i dojść do wniosku że jest nudny.

khuoh

Późniejsze sezony oglądałem pobieżnie, ósmy skubnąłem i przestałem, nawet zakończenie mnie nie interesuje.

krzys133

A obejrzałeś chociaż kilka odcinków, czy próbujesz się popisać?

ocenił(a) serial na 4
Rexus88

Tak obejrzałem i oprócz ripost wypowiadanych przez Housa, które z resztą nie on wymyślił nie dzieje się tam nic szczególnego. Ot taki serialik z charyzmatycznym doktorkiem.

krzys133

Więc kto wymyślił te riposty? Bo zdajesz się doskonale to wiedzieć?

ocenił(a) serial na 8
Rexus88

scenarzysta

ocenił(a) serial na 10
Siwcu

o rly?

ocenił(a) serial na 8
Neptun27

yep rly

Siwcu

ja po kilku odcinkach rzuciłem serial , teraz to na pewno nie wrócę żeby się do niego przekonać jak mam wizję oglądania 8 sezonów O_o

krzys133

To tak jakby zarzucić aktorowi że to nie on napisał scenariusz:)

ocenił(a) serial na 5
Grajcz

Niezupełnie. Hugh jest komikiem, więc angażując go do tej roli, twórcy jakby sugerowali że to jest w jakimś stopniu jego twórczość. A nie jest - i to może być podstawą zarzutu.

hbr

Jak ktoś chce to mu może zarzucić że nie goląc się sugeruje że jest szympansem:)

Ja w życiu nie pomyślałem że Hugh ma cokolwiek wspólnego z tekstami, on jest aktorem i ma te teksty przedstawić w taki sposób by bawiły widza - i w tym jest wybitny.
A że ktoś się doszukuje czegoś co nie ma miejsca to już jego sprawa.

ocenił(a) serial na 8
krzys133

Obejrzyj jego inne filmy, a zobaczysz że to on wymyślał teksty..:)

krzys133

do sezonu 4 serial byl w porzadku a pozniej serial zaczyna bardziej irytowac anizeli dostarczac rozrywki

ocenił(a) serial na 8
krzys133

"przereklamowany. Tyle w temacie" to po co nawet zaczynać nowy temat na forum ? wystarczyło napisać to w jakimś komentarzu do poprzedniego, gdzie ktoś sie pytał, co kto sądzi o serialu.

ocenił(a) serial na 3
krzys133

W pewnym sensie sie zgadzam.Według mnie też mocno przereklamowany.ale jednak w pewnym sensie magiczny skoro tak mocno oddziaływał na ludzi przez przecież długi czas.Teraz jak widze 17 miejsce co już jest wynikiem słabym.I jest tendencja spadkowa.
Ja osobiście nie widze w nim nic co by mnie przyciągnęło na dłużej.A te "błyskotliwe teksty" jakbym już gdzieś wcześniej słyszał..
Sama postać House'a mnie troche irytuje.

ocenił(a) serial na 4
fauzi

W pewnym momencie był na Housa bum. Stał się on popularny, modny i dużo ludzi go oglądało, bo gdzieś tam usłyszeli, że to niezły serial. Ja też obejrzałem kilka odcinków i oprócz tych ripost Housa to naprawdę nie widzę w tym serialu czegoś szczególnego, jakiegoś fenomenu. Dla mnie jest to taki przeciętny serial, nie jakiś kompletny gniot, ale też bez rewelacji. A jest przereklamowany, bo po opiniach fanów spodziewałem się czegoś lepszego.

ocenił(a) serial na 9
krzys133

Nie rozumiem ludzi, którzy nie rozumieją tego serialu, ponieważ jest po prostu dobry, a to ze ostatni sezon nie miał takiego rozmachu jak wcześniejsze nie zmienia faktu, że jest to perła wśród seriali z genialna rolą Hugh Lauriego. Całokształt 9/10

ocenił(a) serial na 5
GregHouse20

Chyba w takim razie mało rozumiesz. Ja, dla odmiany, mogę sobie wyobrazić, dlaczego serial Tobie się podoba, choć sam mam kompletnie inne odczucia.
Kompozycyjnie ten serial jest okropny: jeden wątek to życie prywatno-zawodowe Housa, drugi to jego diagnozy. Życie się komplikuje niczym historia Esperanzy, która kocha Carlita, ale on zdradza ją z Esmeraldą. A elementy diagnozy są w kółko o tym samym, nawet budowa akcji jest identyczna dla każdego odcinka. Riposty też są przereklamowane. Idealnie ujął to krzys133: "nie jakiś kompletny gniot, ale też bez rewelacji"

ocenił(a) serial na 10
krzys133

Kwestia gustu. Jak się wychowałeś na 4 pancernych to House Ci się nie spodoba...

ocenił(a) serial na 5
konio84

Pancerni mają sens. To była dobra, solidna produkcja. Akcja do czegoś prowadziła, w tym scenariuszu był pomysł. Nikt nie wpadłby nawet na to, by kręcić piątą serię - nie dlatego, że nie było zapotrzebowania. Tylko dlatego, że cała opowieść stanowi zamkniętą całość. Ja to doceniam. Jeśli wolisz odgrzewane przysrywki, które nie umywają się do tekstów Hugh jako komika - to Twoja sprawa.