PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498099
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Złote myśli :)

użytkownik usunięty

House nie jest tylko genielnym lekarzem ale i ciekawym człowiekiem mającym specyficzne
podejście do świata życia ludzi. Pamiętacie może jakieś cytaty Grega opisujące jego
stosunek do otoczenia. Ale nie że wszyscy klamią albo są hipokrytami :) Proszę o odp

"Niektórzy uważają że nie można żyć bez miłości, ja osobiście uważam że tlen jest ważniejszy":)
"Ludzkość jest przereklamowana"

użytkownik usunięty
Grajcz

tego nie znalem, ale przypomnialo mi sie w 6 sezonie kiedy House był zamknięty w sali z umierającym pacjentem, niedoszłym pacjentem Grega. Wtedy Nasz uwielbiany House powiedział coś takiego ( nie pamiętam dokładnie) : Człowiek do zawsze był samotny, rodzi się i umiera samotnie i nic tego nie zmieni bo ludziom najlepiej jest w samotności

Wczoraj oglądałam ten odcinek, więc mogę podać dokładny cytat:
"Ludziom lepiej w samotności.
Cierpimy sami, umieramy sami...
Nieważne, czy jesteś modelowym mężem czy przykładnym tatusiem.
Jutro zawsze będzie takie samo."

użytkownik usunięty
sollemo

Dziękuję za dokładne zacytowanie i proszę o dodawania swoich innych cytatów związanych z tematem :)

ocenił(a) serial na 10

"Ludzie są najgorszym źródłem informacji o samym sobie."

"Mówienie ludziom, że umierają, pozwala zobaczyć, co jest dla nich najważniejsze. Dowiadujecie się, na czym im zależy. Za co gotowi są umrzeć, za co kłamać."

"Rzeczy nie bywają tam, gdzie chcemy, by były tylko dlatego, że się spodziewamy, że tam właśnie będą."

"Wszyscy jesteśmy żałosni. I to czyni każdą rzecz bardziej interesującą."

"Sukcesy trwają tylko do momentu, w którym ktoś ich nie spieprzy. Porażki są na zawsze."

"Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi."