Cześć, mam prośbę, czy ktoś miałby ochotę streścić mi 8 sezon serialu? Co się działo z poszczególnymi bohaterami - Housem, Chasem, Cameron, Foremanem, Trzynastką i Taubem? Wiem tyle, że Wilson dostał raka, no i widziałam ostatni odcinek. Nie obejrzałam ostatniego sezonu, bo nie byłam w stanie znieść tej Azjatki,a poza tym nie wczułam się już w ten klimat. Jestem tylko ciekawa, jak się potoczyły losy wymienionych przeze mnie bohaterów i jeśli ktoś chciałby to tu opisać, będę bardzo wdzięczna. Szukałam w internecie, ale się nie doszukałam. Jeśli nie macie ochoty, po prostu tego nie róbcie i nie piszcie komentarzy typu "to sobie obejrzyj" lub "spytaj google", szkoda waszych sekund ;)
Reszcie dziękuję i pozdrawiam.
Foreman dalej jest szefem, Chase został nowym ordynatorem oddziału diagnostycznego, Cameron pracuje dalej chyba w Chicago, ma męża i dziecko, Trzynastka-nie wiadomo nic więcej oprócz tego, że żyje, Taub, Park i Adams pracują z Chasem. Pokrótce tyle, jeśli chcesz więcej wiedzieć, pytaj dokładnie o którym bohaterze co chcesz wiedzieć ;)
Wow, Chase szefem? Nie spodziewałabym się. Hm, to House nie był szefem ani nie pracował dla Chase'a? To jaką pozycję zajmował w tym sezonie? I jak Taub poradził sobie z konsekwencjami zapłodnienia dwóch kobiet?
dzięki za pomoc :)
Chase został szefem, ale dopiero po rzekomej śmierci Housa, w 2 odcinku od końca odszedł od zespołu, bo stwierdził, że jest już w stanie zrobić krok naprzód a po "pogrzebie" wrócił jako szef :)
a Taub opiekuje się raz jedną córcią raz drugą, nie spotyka się z nikim na stałe ;)
Chyba się nie zrozumieliście bo an94ia w sumie opisała ci finał sezonu ósmego a nie cały sezon.
[SPOILER] A ogólnie w ósmym sezonie to:
House - wychodzi z więzienia po poręczeniu przez Foremana, na początku brakuje mu funduszy na starą ekipę wiec oczywiście robi swoje gierki by ją z kombinować, co mu się udaje. Ale pod koniec przesadza i ma trafić z powrotem do więzienia a wtedy nie było by go przy skończeniu "terminu ważności" Wilsona.
Cameron - nie ma jej przez cały sezon pokazuje się tylko w ostatnim odcinku i wiesz co się z nią stało.
Chess - pojawia się chyba w 3 lub 4 odcineku i jak to z nim zawsze było, choć jest bardzo dobry odcinek jak zostaje ugodzony skalpelem i są powikłania. A później odchodzi by na końcu wrócić jako szef.
Trzynastka - w sumie pojawią się na jeden odcinek z początku lecz na końcu ją House zwalnia, po czym pojawia się na 2 - 3 odcinki przed końcem i oczywiście na finał.
Foreman - od samego początku jest za Cuddy i jak można się do myśleć ma problemy z Housem. Musi go pilnować by nie zrobił nic głupiego medycznie jaki z prawem, bo za niego poświadczył.
Taub - ma problemy z.pogodzeniem pracy i życia z dwiema córkami, ale finałowej scenie wszystko jakoś godzi.
To takie obszerniejsze opisanie 8 sezonu ale najlepiej zobaczyć samemu.
Pozdrawiam!!!
W sumie liczyłam na śmierć Trzynastki (którą uwielbiałam,żeby nie było), a finałowy odcinek na pewno nie rozwiał wszelkich wątpliwości, ale okej. Dzięki za odpowiedź
[SPOILER] Trzynastka w sumie się pojawia po za finałem żeby namówić Wilsona na chemioterapie, nie pojawia się w ekipie. Tylko jak napisałem wcześniej na jeden odcinek i zostaje zwolniona.
Nie bardzo jest to jasne, niby współpracowała przy diagnozie bo wtedy jeszcze nie było stałej ekipy i na koniec jej podziękował. To jest 3 odcinek jakby co.
Ja to widzę tak, że zwolnił ją, jak sama powiedziała w mowie pogrzebowej, żeby mogła cieszyć się resztką swojego życia
Trzynastka powraca (House odbiera ją z więzienia). Siedziała za posiadanie narkotyków czy tam lewe recepty, ale tak naprawdę to dokonała eutanazji na swoim Beacie, który cierpiał też na pląsawicę. Powiedziała Housowi a on jej obiecał, że też ją zabije kiedy będzie tego chciała. Przekonuje ją do powrotu, chociaż ona zaplanowała sobie resztę życia ze swoją dziewczyną. House zwalnia ją kiedy uświadamia sobie, że sama nie umie dokonać dobrego dla siebie (samolubnego) wyboru żeby cieszyć się szczęściem w końcówce życia zamiast ratować życia. Taub kocha swoje córki chociaż ma problem żeby z nimi nawiązać więź, bo się nudzi, ale potem się to udaje. Jest też motyw, w którym House na siłę robi badania DNA żeby mu udowodnić, że przynajmniej jedna z nich nie jest jego. Taub się opiera i ostatecznie niszczy wyniki, bo wie, że mogłyby to wpływać na jego uczucia czego nie chce.
Chase sypia z kim popadnie, ale szuka czegoś więcej. Przez moment zakochuje się w niedoszłej zakonnicy, którą leczył, ale ona zostaje jednak powołana. Zaprzyjaźnia się z Park i ona przez moment się do niego wprowadza, później sprowadza babcię i Chase jest z tym Ok. Gra z babcią w karty, pije, śmieje się. Park stwierdza, że jej zazdrościł rodziny i on przyznał jej rację. On się pomału rozwija. Pod koniec udaje mu się uratować szpitalnego patomorfologa, który wylicza całemu szpitalowi błędy i ciagle donosił na Chasea o jego błędach medycznych . Jest tu pewna rywalizacja. Patomorfolog mówi mu, że startował do Housa w tym samym momencie, ale ojciec załatwił Chasowi pracę. Zarzucał mu, że zmarnował swój potencjał, że gdyby był na jego miejscu po 3 latach miałaby swój oddział. Podziwiał Housa. Chase ratuje mu zycie po czym skalda rezygnację. Chce osiągnąć więcej.
Z Formanem nic ciekawego, próbuje się odnaleźć jako szef Housa, walczą o rywalizację, całkiem nieźle mu to idzie. Jest dobrym dyrektorem szpitala. Przez chwile ma romans z mężatką, ale kiedy ona mówi o tym mężowi i on jest z tym Ok to Foreman przestaje być zainteresowany. Cuddy niestety nie pojawia się nawet w ostatnim odcinku. Szkoda wielka, bo to takie niepełne, wszyscy inni ważni się pojawili w jego wizjach.
Cameron jest chyba tylko w ostatnim odcinku, resztę widać. Wilson. Ten cały sezon trochę jest oparty na jego relacji z Housem. Na początku nie chce mieć z nim nic wspólnego, potem się znowu przyjaźnią. Kiedy Wilson dostaje diagnozę postanawia wziąć 5x chemię na co się żaden lekarz nie zgadza. Chce albo pokonać raka od razu, albo umrzeć od razu. House podaje mu to w domu, udaje mu się to przeżyć. Później ma mieć badanie, które sprawdzi ze guz można już wyciąć, ale najpierw się zmienia w Kyla (takie imię sobie nadaje jako bezwzględny, cool, bad boy). Bawią się z Housem. Wilson zjada 1 kg steka w godzinę, bierze udział w trojkącie i takie tam, ale na końcu znowu jest sobą. Robią badanie i okazuje się, że bez chemii ma 5-6 miesięcy a z chemią może rok, ale w szpitalu większość. Wilson nie chce się leczyć. House próbuje go przekonać, walczą ze sobą i w końcu House akceptuje decyzję Wilsona. Planują ostatnie miesiące razem, ale House zwolnienie warunkowe zostaje zerwane i ma iść do więzienia właśnie na pół roku.
House jest w więzieniu, wychodzi, najpierw ma bransoletkę i tak ciagle ryzykuje odsiadkę. Jego żona Dominika (dla zielonej karty) wraca ma przesłuchanie. Nie udaje się, ale dają im szansę jedli przez pół roku pod kontrolą będą żyć razem. Dominika jest super, pod koniec House chce z nią być. Kiedy ona dostaje zieloną kartę on wyrzuca pisma, żeby z nim została, ale ostatecznie się dowiaduje i odchodzi (w zgodzie). Nie wiem ci jeszcze można napisać. House jest Housem. Bardzo mu zależy na Wilsonie. Nabija się z ekipy. A jego ekipa. Park jest dziwna, ale i zabawna. Ciekawa postać. Za to o Adams nie mogę słowa złego powiedzieć, ani dobrego, ani w ogóle nie ma o czym gadać, bo jest to nudna, że mop by miał ciekawszą osobowość.