Dopiero zaczęłam moją przygodę z serialem i proszę o podpowiedź w sprawie, która mnie nurtuje. Dotyczy ona specjalizacji poszczególnych lekarzy. Wiem, że Dr Eric Foreman to neurolog; Dr James Wilson to onkolog, domyślam się, że Dr Allison Cameron to immunolog. A czym zajmuje się Dr Robert Chase? No i wreszcie jaką specjalizację ma tytułowy Dr Gregory House? Jest diagnostą, ale to chyba nie jest żadna specjalizacja?
Masz prawie racje co do wymienionych specjalizacji. "Prawie" to to, że Cameron jest alergoimmunologiem. House jest diagnostą (ma to napisane na drzwiach swojej "jaskini"), a Chase jest internistą i późniejszym chirurgiem.
w 3 odcinku 1 seri House mówi: "Jestem specjalistą w dziedzinie diagnostyki, z podwójną specjalizacją z chorobów zakaźnych i nefrologii."
Miłego ogaladnia :D
Podro :D ;*
Chase nie jest internistą , tylko intensywistą ;] Czyli , że zajmuje się intensywną terapią. Oczywiście poza tym jest chirugiem.
Natomiast Cuddy jest endokrynologiem , Taub chirurgiem plastycznym , "13" internistką , a Kutner zajmuje się medycyną sportową.