PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661388}

Dracula

2013 - 2014
6,9 9,6 tys. ocen
6,9 10 1 9579
Dracula
powrót do forum serialu Dracula

kurcze musze napisać kilka zdań w obronie Drakuli! dla mnie serial jest świetny! gra aktorska na poziomie. Meyers
wymiata, sama bym uległa urokowi takiemu Vladowi Tepesowi!
Nie zgadzam się że aktorzy są źle dobrani. Z początku uważałam, że aktorki grające Mina Murray i Lucy Westenra ( do
niej mam wielki sentyment z serialu merlin) powinno się zamienić miejscami, ale po kilku odcinkach można
powiedzieć, ze zmienilam zdanie. jeżeli chodzi o Minę to nie zgadzam się zejest nudna, że taka "grzeczniutka" ta
postać jest bardziej skomplikowana niż nam się wydaje. a że grzeczniutka nie jest widzimy gdy np. dowiaduje się o
zdradzie przyjaciółki. świetnie zagrane! a co do Meyers'a to nie ciągnie fabuły w górę, bo nie musi! Przypomnę, że
serial oparty jest na książce pisarza Brama Stokera. jest oparty na powieści a nie całkowitym jej odwzorowaniem.
dlatego są różnice. i dobrze bo ma czym zaskakiwać! wszystko mknie swoim rytmem! zawsze czekam z
niecierpliwością na kolejny odcinek. najbardziej podobał mi się odcinek końcowy oczywiście oraz ten z balem w
szpitalu noo coś pięknego. przedstawiony model miłości jako szaleństwo zmysłów, odwzajemnionej a jednocześnie
nie mogącej się rozwijać.

ocenił(a) serial na 10
frodobaginszshire

masz w zupełności racje frodobagin szshire zgadzam się z tobą aktorzy świetnie dobrani na początku denerwował mnie aktor grający harkera ,gruby murzyn i lucy ale jak się serial rozkręcił to widać było jak wczuli się w role i świetnie odgrali swoje role a meyers to NAJLEPSZY AKTOR polubiłem go od czasu aż obejrzałem serial The Tudors świetnie zakończony pierwszy sezon ciesze się że wybili część aktorów jak łowczyni ,reporter gabi czy jakoś tak xD módlmy się by robili drugi sezon pozdro

ocenił(a) serial na 7
frodobaginszshire

mi też się serial spodobał co jest wielkim zaskoczeniem bo nie lubię tematyki wampirów... jednak końcówka dla mnie jest niezrozumiała... troszkę naciągana. chodzi mi o wątek gdzie Mina i Grayson lądują w łóżku... dla mnie byłby to wielki szok... tyle ludzi zgineło, ex (którego ona przecież przedtem kochała) w to wplątany i ta niby śmierć Alexandra... trzęsłabym się jak galareta i ryczałabym po kątach, a oni się spotkali hp! i już są w łóżku...
ale dla mnie uratowało cały ten finał (dość ciekawy) ostatnia scena: Harker i Abraham wspólnicy przeciw Draculi ;D