Póki co jestem załamany warstwą wizualną DBS. Rok 2015 zabił klimat DB. Obejrzałem ostatnio całość od 1 do 153 odcinka, bez przewijania - magiczny klimat ma ta seria. Świetne walki, humor, zwroty akcji i kreska! DBS odpaliłem pomiędzy ostatnimi odcinkami DB i to co zobaczyłem było w stylu taniego fan-arta - szczególnie Trunks i Goten z wężem.. Tragedia artystyczna. Serdecznie polecam chociażby odświeżyć sobie Turnieje Sztuk Walk z pierwszej klasycznej serii. Najlepiej!
Tak wygląda to kiepsko. A wysoka rozdzielczość jeszcze obnaża kiepski rysunek. Muzyka jak z taniego japońskiego rpg. Nie ma głębi ani przesłania dotyczącego rozwoju wewnętrznego, poświęcenia w imię ideałów. Może trzeba poczekać aż ten posrany wątek z kotem się skończy...
Co do przygody z wężem to czemu reżyser nie wstawił tam tego charakterystycznego tygryska, który zawsze miał pecha do głównych bohaterów. Byłoby to 100x bardziej klimatyczne.
No ok tacy jak ty są oburzeni nową serią ale ; Nie widzisz że czasy sie zmieniły ???????
tak ale ; Jeśli nowa seria db miała by taką samą kreskę co w dawnych seriach to nuda by była .
A w czym według ciebie jest problem w nowej serii db ? Skoro uważasz że ; kreska to najmniejszy problem .
Fabuła jest dopiero w fazie wstępnej . A co do muzyki to , narazie nie wpada w ucho
Nie, nie jest w fazie wstępnej. Ostatnie dwa filmy kinowe to w przełożeniu na serial z 80 odcinków. Każdy kto oglądał 14 i 15 film kinowy doskonale zna fabułę na minimum rok do przodu (przy obecnej częstotliwości 1 odcinka tygodniowo).
W mojej opinii muzyka stanowi najmniejszy problem. Fabuła, kreska, nowe postaci, nowe stadia bohaterów, zrobienie ze starych bohaterów nic nie znaczące tło - przy boskich saiyanach, tylko Vegeta i Goku będą się liczyć (Gohan czy Picollo schodzą daleko na dalszy plan, a byli mocnymi punktami poprzednich serii) i oszczędność studia przy produkcji nastawiając się tylko na zyski - to są poważne problemy nowej serii.
Miałem na myśli fabułę w db super że jest w fazie wstępnej . I co tych problemów nie zgodzę sie z tobą że , są poważne . Jeśli ci sie nie podoba to nie oglądaj i tyle .
Jeżeli ktoś oglądał 14 i 15 film, które notabene były w porządku a fabuły idealne na filmy, doskonale zna fabułę DB Super minimum do końca 2016 roku. Informowanie osób narzekających na fabułę, które zapoznały się z wymienionymi filmami, że seria jest w fazie wstępnej, jest tu argumentem minimum nietrafionym.
Co do rady "Jeśli ci sie nie podoba to nie oglądaj i tyle ." Należy pamiętać, że udzielamy się na forum. Forum charakteryzuje się tym, że jest to często zgromadzenie osób z różnym zdaniem. Ty uważasz, że seria jest bezbłędna i bronisz jej na każdym kroku, ja uważam, że jest to kpina z fanów prawdziwego DB, nastawiona przede wszystkim na zysk ze światowego hitu. Oglądam i oglądać będę, bo w końcu przyjdzie dzień, w którym zaczną się odcinki z czymś co jeszcze nie jest znane. Wiem jednak, że już nigdy do tej serii nie wrócę a każdy odcinek to jednorazówka. DB, DBZ i nawet DB GT uwielbiam sobie odświeżać co jakiś czas. DBS to czysta ciekawostka i sentyment do dzieciństwa. Na tle reszty serii niestety wielkie niepowodzenie.
Jak by większość fanów DB uważało , tak jak ty to db super nie ujrzało by światła dziennego .
PO 1 Bronie db super na podstawie , występujących bohaterów jak goku i jego paczka , rodzina . Jak by postacie były by inne bez ich udziału to db super . była by jak mówisz kpiną .
PO 2 jest to kontuacja DBZ i sentyment do dzieciństwa .
A co do DB GT uważam tą serie za najsłabszą . I nie wiem jak ty ale ja tej serii daje 5\10 . Zaś DBZ I DB daje 10\10 .
Co do DB Super nie wystawiam jeszcze oceny ponieważ , nie były wyemitowane jeszcze większość odcinków . Jak zostaną wyemitowane i obejrzę większość odcinków wtedy dam ocene , nowej serii .
Niezupełnie 80 odcinków, skoro Battle of Gods zamknie się w 14/15*. Więc nowa historia zacznie się zapewne na początku roku.
* http://dbnao.net/main/news/opisy-kolejnych-odcinkow-dragon-ball-super,11319
Nie przesadzasz ? To dopiero początkowe odcinki , no naprawde nie rozumiem tego ; seria ledwo co wychodzi a już jest marudzenie i płacz .
No ale ty wierzysz, że wraz z postępem fabuły wstawią prawdziwą instrumentalną muzykę zamiast tych tanich wstawek niczym ze starego Final Fantasy albo , że zmienią rysunki?
widocznie ludzie akiry toramy sie nie starają i tyle stąd te marudzenie i płacz , nie których fanów db .
Wszystko jest jakieś takie spłycone, jakby to był inny film z postaciami, które wyglądają jak ze starego DB. Jeżeli to Akira robi to dla mnie seria powinna się zacząć od przygotowania do nowego turnieju. O to w tej serii zawsze chodziło. Przedstawienie uczestników, przygotowania. Nutka niepewności i emocje poprzedzające event i potem nagle jakieś zdarzenie. Dla mnie tak powinna rysować się nowa historia. Może pan Akira sam zapomniał o co w tym chodzi.
Nie wydaje mi sie żeby sam akira zapomniał o cop w tym chodzi , tylko jego ludzie się nie starają . Moim znajomym podoba sie nowa seria db , tylko oni nie wypowiadają sie na fillmweb bo nie mają czasu . Ale skoro po początkowych odcinkach stwierdzasz że ; seria jest do bani , to nie musisz dalej oglądać ja zaś , będe oglądał dalej . Wejdź na wskazóweczki pl znajdź dragon ball super i zobaczysz że więcej osób jest zachwyconych a mało jest oburzonych .
sory za błąd chciałem napisać wskazóweczki pl nie wskazóweczki pl wszystko przez pisanie w pośpiechu .
Samo to, że wsadzili wątek z Battle of Gods już o czymś świadczy. Napisałem, że wygląda to kiepsko i jak wcześniej , że przeczekam wątek z "kotem" i zobaczę czy warto to oglądać.
Należy pamiętać, że Akira robi mangę, która już na tym etapie różni się od anime np. gotenks vs beerus był w SSJ3 a nie na regularu + pojawiły się wstawki z grubym Beerusem i damską wersją Whisa. Anime to cięcie kosztów bo SSJ3 to trochę więcej zachodu.
Anime robi studio Toei Animation. Oni dorabiająm przedłużają, wymyślają denne wstawki i obecnie gwałcą Dragon Balla :). Doszedłem do wniosku, że Akira nadal robi solidne rzeczy jak się z tym człowiek zapozna.