PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33088}

Duma i uprzedzenie

Pride and Prejudice
1995
8,2 37 tys. ocen
8,2 10 1 37286
7,9 7 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum serialu Duma i uprzedzenie

Moim skromnym zdaniem serial był bardzo dobry i chciałabym, by w tym temacie zabrali głos ludzie, którzy myślą podobnie, gdyż jak do tej pory wszystkie tematy odnoszą sie do serialu negatywnie:( Osobiście urzekła mnie bardzo dobra gra głównych bohaterów, to właśnie tak wyobrażałam sobie te postacie po przeczytaniu książki:) Zachęcam do słania "pozytywów" serialu;) z góry zaznaczam, że akceptuję zdania inne, niż moje własne;)Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
asejszyn

Założycielko tematu proszę cię czytaj uważnie bo akurat na tym forum jest bardzo dużo dobrych wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
LeNa__

dobrych(którzy uwielbiają serial i ....złych(którzy nie przepadają) też.
ciekawe czy zrobią następną ekranizację dumy.?.

użytkownik usunięty
Aniass_La_Ct

Mam nadzieję, że "Dumie" dadzą już spokój, bo są inne książki Austen, które mogłyby mieć więcej ekranizacji, głównie "Mansfield Park" i "Perswazje" (ta druga nie ma żadnej kinowej ekranizacji!). Tym bardziej, że teraz powstają dwie produkcje luźno powiązane z "Dumą", w jednej współczesna dziewczyna przenosi się nagle do świata książki i zostaje Lizzy (Lost in Austen), oraz druga, która jeszcze do końca nie wiem, o czym będzie (Jane Austen Handheld).

ocenił(a) serial na 10

Lara Croft, Akaterine mnie się wydaje, że tak czy siak i tak doczekamy się następnej ekranizacji DiU. Za parę lat znowu ktoś będzie chciał pokazać swoje spojrzenie na ten film...i miejmy nadzieje, że wyjdzie mu to lepiej, niż poprzednikowi. Ja tylko jestem zdziwiona i dziękuję Bogu, że nie wzięli się i nie zmasakrowali moje ukochane "Przeminęło z Wiatrem" bo ten głupi serial "Scarlett" mi wystarcza przez te lata :/ Akaterine też chciałabym zobaczyć wersje filmowe innych książek Austen i właśnie "Perswazje" :D
Tylko szczerze mówiąc jakby to miał być nakręcony film to wolałabym już żeby wogóle nie powstał :P