Duma i uprzedzenie

Pride and Prejudice
1995
8,2 38 tys. ocen
8,2 10 1 37617
8,0 10 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum serialu Duma i uprzedzenie

Jeśli Colin rzeczywiście na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach to ja nie chcę Go zobaczyć na żywo ( żartuję ) bo obawiam się , że pewnie bym zemdlała . Faktycznie nie wszystkie zdjęcia prywatne ma udane , ale czyż największe uznane piękności takich nie mają ?
Prawdą jest też , że na urodę Colina patrzy się przez pryzmat Jego ról a szczególnie tej jednej w DiU . Osobiście oglądałam kilka filmów z Jego udziałem zanim obejrzałam DiU i to dopiero od Dumy całe szaleństwo się zaczęło .
Tak czy inaczej uwielbiam Go.

ocenił(a) serial na 10
ale_kino

:D Też gdzieś wyczytałam, że Colin jest jeszcze przystojniejszy na żywo... (kurczę... to już chyba nie możliwe, żeby móc jeszcze lepiej wyglądać... hahaha, chociaż...) ale jeśli tylko tak jest to miałabym podobny objaw... ciężki szok i omdlenie po ujrzeniu go 1 metr od siebie na żywo. Ten "osobnik" sprawia, że miękną mi kolana.. Jest po prostu BOSSSSKI :).. moje totalne szaleństwo miało swój niewinny początek po obejrzeniu 1 cz. Bridget :) tam, pewne jego spojrzenie i uśmiech zaszczepiły we mnie fascynację :D, zaraz potem obejrzałam "DiU" i to był koniec... tzn. początek.. OSZALAŁAM na jego punkcie kompletnie i bezgranicznie, jego spojrzenie mnie zahipnotyzowało, rozmiękczyło i obezwładniło :D.. w ciągu ostatniego pół roku obejrzałam 40 filmów z jego udziałem i cały czas poluję na następne :) Jest kilka w których wyglądał "nieziemsko", to te kiedy był już po 35 r.ż :) "DiU" kręcił właśnie na początku tego okresu.. :) (chociaż już w "Valmoncie" (29 l.) podziałał na mnie tak że ehhh..:D ) Wszystko wskazuje na to, że Colin jest z rodzaju tych facetów, którzy są przystojniejsi im są starsi :) W "DiU" był nieziemsko przystojny ale podobał mi się też szczególnie w "Traumie".. :D No coś niesamowitego co ten gość ze mną zrobił... Pomijając to wszystko... jest po prostu świetnym aktorem i tyle w tym temacie :D.. aha (no i jeszcze ten głossss :))).. SZALEŃSTWO pełną gębą :D i cieszę się że jest więcej takich Colinomaniaczek, które mnie zrozumieją ;)))

ocenił(a) serial na 10
ale_kino

Kobieto gdzieś ty znalazła 40 filmów , ja mogłam znaleźć i obejrzeć zaledwie 27 !!!
Najtrudniej jest z Jego pierwszymi filmami a recenzje mają dość kuszące.
Najstarszy film z Jego udziałem jaki oglądałam to Valmont .
Podobno rewelacyjnie wypadł w : Inny karaj , Światła Kabaretów , Apartament Zero , Godzina świni - dla mnie te filmy są nieosiągalne .
Na nasze rodzime stacje telewizyjne nie ma co liczyć oni ciągle wałkują Bridget Jones , a w innych karajach nie ma tygodnia żeby nie było filmu z Nim ( można sprawdzić na firth24-7 ).
A wracając do tematu do On jest czarujący , przystojny , niesamowity , nieziemski .... i im starszy tym lepszy .
Trzeba coś wykombinować żeby zobaczy Go na żywo - może jakaś premiera w Londynie ?

ocenił(a) serial na 10
ale_kino

Naprawde :D jak tak wszystkie policzyłam to zebrało się ich aż 40! Sama nie mogłam w to uwierzyć :))) Głównie ściągam z netu ale nieocenioną i nieprzebraną kopalnią jest Youtube :D Chociaż filmy podzielone są na 10 minutowe kawałki (no i nie tłumaczone niestety) to i tak strasznie się cieszę, że mogłam je chociaż w taki sposób obejrzeć, bo rzeczywiście są totalnie nieosiągalne w inny sposób :-/ Właśnie tak obejrzałam Apartament Zero, Godzinę Świni, Donovan Quick, Wings of Fame, Master of The Moor, Celebration, Born Equal i kilka innych.. jest tam też o ile się nie mylę np: Tumbledown ale też Camille a to już "mega staroć" ;) z młodziutkim 24 letnim Colinem :)))(chyba jego pierwszy film) (muszę je w końcu obejrzeć). Ale jest kilka pozycji, których nie mogę znaleźć nigdzie :( ... chociażby takie "Tysiąc Akrów" (dziwne, bo przecież nie jest to tak stary film), no i właśnie Światła Kabaretów... a już oddałabym nie wiem co żeby zobaczyć Colina w serialu "Nostromo" :((( ale nie mam pojęcia skąd to wytrzasnąć... pozostaje chyba zakup na Amazonie czy z podobnej stronki :-/ Hyhyh też śledzę regularnie stronki Colinowe ;) firth24-7, firthessence i inne ;), można też na nich znaleźć muzyczkę z jego filmów za frajer ;) Extra :D ... Colin tak naprawdę "ruszający mnie" ;) jest chyba właśnie od filmu Valmont (29l.)... :D wcześniej (sorki Colin ;)! ) wyglądał trochę szczylowato ;).. ale i tak mimo to go ubóstwiam ;D Pozdrowienia dla zagorzałych Colinomaniaczek ;D !

ale_kino

Ja kiedy Go widzę to po prostu dech mi zapiera, kolana miękną i uśmiecham się sama do siebie... Ja nie wiem dlaczego On tak działa na kobiety ale jest boski. A Jego głos...gdyby tak powiedział do mnie na żywo chociaż jedno słowo to gwarantuję, że musiałby mnie reanimować, a wydaje mi się, że byłoby to najprzyjemniejsze doznanie w moim życiu... :D
No ale cóż na razie muszę zadowolić się zdjęciami i filmami z Jego udziałem...niestety ;P