Jezli byłby ktos stęskniony za serialem, albo chcial poprostu po raz pierwszy sie z nim zaznajomic to z calego serca polecam YouTube :D
Wystarczy w wyszukiwarce wpisać "Pride and Prejudice Episode 1" i kolejno następne az do 6 (Czyli : "Pride and Prejudice Episode 1..2..3..4 itd) i calutenki serialik jest do obejrzenia w bardzo dobrej jakosci obrazu i dzwięku bez koniecznosci ściagania :))
Z tym, ze niestety jest po angielsku... na to niestety nie ma rady ale ma to tez swoje dobre strony bo mozna sobie podszlifowac jezyk :)
Takim samym sposobem można obejrzec w całosci na tymze portalu "Emme" Jane Austen i "Dumę i Uprzedzenie" w wersji kinowej, dla porownania :) (zarowno z roku 1940 jak i 2005), oczywiscie tez w całosci, ale jak w przypadku serialu: po angielsku.
Wyszukiwać nalezy w następujący sposob;
Duma i Uprzedzenie 2005 r.:
"Pride and Prejudice 1/12" (potem kolejne częsci: 2/12,3/12... itd :) )
Emma 1995 r. (Ekranizacja bardzo przyjemna dla oka ale źle oddajaca klimat tamtych czasów; sympatyczna i lekka, ale nalezy do niej podejsc z dystansem, bo jest przesłodzona ;) );
"Emma p1" (I kolejno, jak w poprzednich przypadkach do 12 :) )
Jakby ktoś nie znał adresu portalu to szybciutko podaje:
http://pl.youtube.com
Pozdrawiam was serdecznie dziewczynki i miłego oglądania! :)
Bardzo łatwo ściągnąć film, ale chyba po to by znienawidzieć książki Jane Austen.Przecież to dno. Natomiast serial ... natomiast serial jest trudno, ja nie potrafiłam po polsku. Ale można kupić w sieci za 4 dychy. Dla mnie kupił facet,który też o dziwo to uwielbia. I tylko dla tego serialu się tu znalazłam. Jest 5 rano, a ja to oglądam :) Tylko proszę nie ględzić, że Colin gdzieś wyłazi z wody, jest mokry kiedy spotyka Lizzy i tyle
Czy mogłabyś mi pomóc znaleźć w sieci ten serial. Moja babcia go uwielbia i chciałam jej sprezentować, ale zupełnie nie wiem gdzie szukać. Jesli mogłabym poprosić o jakikolwiek namiar - oto mój mail: agnieszkanielacna@wp.pl. Dziękuję i wesołych Świąt! Agnieszka
A ja chcę zobaczyć tę scenę i nic więcej , książka mnie nie zachwyciła, a scena jest już dość osławiona chciałbym ją więc zobaczyć więc może ktoś mi powie w którym jest ona odc?