PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33088}

Duma i uprzedzenie

Pride and Prejudice
1995
8,2 37 tys. ocen
8,2 10 1 37286
7,9 7 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum serialu Duma i uprzedzenie

Jezli byłby ktos stęskniony za serialem, albo chcial poprostu po raz pierwszy sie z nim zaznajomic to z calego serca polecam YouTube :D
Wystarczy w wyszukiwarce wpisać "Pride and Prejudice Episode 1" i kolejno następne az do 6 (Czyli : "Pride and Prejudice Episode 1..2..3..4 itd) i calutenki serialik jest do obejrzenia w bardzo dobrej jakosci obrazu i dzwięku bez koniecznosci ściagania :))
Z tym, ze niestety jest po angielsku... na to niestety nie ma rady ale ma to tez swoje dobre strony bo mozna sobie podszlifowac jezyk :)

Takim samym sposobem można obejrzec w całosci na tymze portalu "Emme" Jane Austen i "Dumę i Uprzedzenie" w wersji kinowej, dla porownania :) (zarowno z roku 1940 jak i 2005), oczywiscie tez w całosci, ale jak w przypadku serialu: po angielsku.

Wyszukiwać nalezy w następujący sposob;

Duma i Uprzedzenie 2005 r.:
"Pride and Prejudice 1/12" (potem kolejne częsci: 2/12,3/12... itd :) )

Emma 1995 r. (Ekranizacja bardzo przyjemna dla oka ale źle oddajaca klimat tamtych czasów; sympatyczna i lekka, ale nalezy do niej podejsc z dystansem, bo jest przesłodzona ;) );
"Emma p1" (I kolejno, jak w poprzednich przypadkach do 12 :) )

Jakby ktoś nie znał adresu portalu to szybciutko podaje:
http://pl.youtube.com

Pozdrawiam was serdecznie dziewczynki i miłego oglądania! :)

Izasss

w związku z tym mam pytanie, w którym odc była ta osławiona scena w jeziorze? ;) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
googa

Bardzo łatwo ściągnąć film, ale chyba po to by znienawidzieć książki Jane Austen.Przecież to dno. Natomiast serial ... natomiast serial jest trudno, ja nie potrafiłam po polsku. Ale można kupić w sieci za 4 dychy. Dla mnie kupił facet,który też o dziwo to uwielbia. I tylko dla tego serialu się tu znalazłam. Jest 5 rano, a ja to oglądam :) Tylko proszę nie ględzić, że Colin gdzieś wyłazi z wody, jest mokry kiedy spotyka Lizzy i tyle

roxana33

Czy mogłabyś mi pomóc znaleźć w sieci ten serial. Moja babcia go uwielbia i chciałam jej sprezentować, ale zupełnie nie wiem gdzie szukać. Jesli mogłabym poprosić o jakikolwiek namiar - oto mój mail: agnieszkanielacna@wp.pl. Dziękuję i wesołych Świąt! Agnieszka

Izasss

A ja chcę zobaczyć tę scenę i nic więcej , książka mnie nie zachwyciła, a scena jest już dość osławiona chciałbym ją więc zobaczyć więc może ktoś mi powie w którym jest ona odc?

googa

scena w jeziorem jest w 4 odcinku, zaczyna się mniej więcej w 43 minucie

Izasss

I oto chodziło ,ślicznie dziękuję ;) zaraz postaram się znaleźć

Izasss

Serial można kupić na allegro ja tak zrobiłam
kosztował około 40 zł.