PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33088}

Duma i uprzedzenie

Pride and Prejudice
1995
8,2 37 tys. ocen
8,2 10 1 37286
7,9 7 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum serialu Duma i uprzedzenie

Teraz to już wiem napewno - ten serial uzależnia! Mam go od kilku miesięcy i obejrzałam już kilka razy i wiem że jeszcze wiele wiele razy go obejrzę. Nie można się nim nasycić... Oczywiście mam wybrane ulubione fragmenty do których częściej wracam. A wszystko zaczęło się od Marka Darcy`ego z "Dziennika Bridget Jones"... To tam zaczęła się moja fascynacja Colinem Firthem, ale w "Dumie i Uprzedzeniu" jest poprostu przecudny. Do tego naprawdę rewelacyjna gra Jennifer Ehle, która jest do tego piękna (fotki nie oddają jej urody-kiedy ją zobaczyłam na zdjęciach nie spodobała mi się zbytnio)... Za każdym razem kiedy oglądam ten serial coraz bardziej się w nim zakochuję, widzę coraz więcej szczegółów, które ugruntowują mnie w przekonaniu, że nic tam nie jest zrobione ot tak: każdy gest, spojrzenie jest doskonale przekazane. Wspaniałe kino dla kobiet-romantyczek!

użytkownik usunięty
maliwa

Amen :).

ocenił(a) serial na 10

Amen po raz drugi :) Ta ekranizacja to mistrzostwo swiata

ocenił(a) serial na 10
miss_russ

I trzeci ;) Za każdym razem wydaje mi się, że przecież to się w końcu znudzi, że nie mogę znowu oglądać, a jak już zacznę oglądać, no to co? Szczęka w dół i oglądamy tyle godzin :D

maliwa

Mnie już nic nie pomoże bo jestem tak uzależniona od tego filmu że głupieję kiedy nie mam czasu go zobaczyć (a muszę zobaczyć przynajmniej 5 razy w tygodniu) Pozdrawiam :] Kateliza

maliwa

Jezuuu.....

ocenił(a) serial na 10
Parasol

Wstyd sie przyznac ale ja bez tego filmu nie funkcjonuje. Mam kilka wybranych scen ktore musze raz dziennie obejrzec. Np taniec na balu w Netherfield... Poza tym cudowny Mr Darcy... Mam go nawet na pulpicie kompa w pracy. I wygaszacz tez. Szukajac fotek na necie trafiłam na super stronek rownie wielkiej fanki. Dziewczyna z filmu ma ponad 2 tys fotek. http://austen.desert-sky.net/p&p.htm To gdyby ktos mial ochote poogladac. ;) Kocham ten film...

maliwa

Zgadzam się, to uzależnia. Oglądałam to wczoraj w nocy i siedziałam tyle godzin, aż obejrzę do końca. A dziś znów oglądałam we fragmentach! :D

sol4me

jeny, ty tez? ;o ja oglądalam wczoraj odcinki od 1 do 4 a dwa ostatnie mi sie dopiero sciagaja:( i przez to chodze w kolko, bo juz sie nie moge doczekac!! pozdrawiam:)

użytkownik usunięty
maliwa

Znalazłam takie zdjęcie, więc wrzucam jako ciekawostkę - Colin i Jennifer na rozdaniu nagród BAFTA w 1996 roku:
http://www.geocities.com/Hollywood/Cinema/1280/ppbafta.jpg
Mi się szczególnie fryzura Colina podoba :D.

Tak , Jennifer wyszla slicznie i Colin tez <jak zwykle ;-) > ale moglby troche przyciac wlosy ;)

maliwa

Serial jest wspaniały. Szczególnie w pamięci zarysowała mi się scena ( czwarty odcinek), kiedy Elizabeth przechadzając się po Pemberley, spotyka niekompletnie ubranego Darcy'ego. Ich zażenowanie bardzo mnie rozśmieszyło, Darcy nie wiedząc co powiedzieć dwa razy spytał się o zdrowie rodziny. To trzeba po prostu zobaczyć. Wszystkim serdecznie polecam ten miniserial.

ocenił(a) serial na 10
maliwa

O jeju a już myślałam że tylko ja tak mam dzięki dziewczyny że nie jestem sama ja też oglądam niektóre sceny w kółko wszystko mi sie w nim podoba a Darcy jest po prostu boski ideał.

maliwa

Witaj, ja również przepadam za tą ekranizacją, ale niestety nie mam tago filmu. JAkim cudem jesteś w jego posiadaniu, czy można kupić od Ciebie kopię PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Malgamac

malgamac@wp.pl

malgamac

widziałam go w empiku, a poza tym był kiedyś chyba jako dodatek do gazety

maliwa

I love iiiiiiit;P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
winnie83

widze ze nie tylko ja zakochalam sie w D.i U...mam taka manie, ze kiedy am wolana chwile zaraz wlączam serial... moja rodzina go juz dosc, a ja nie moge nacieszyc sie widokiem Colina...zawsze pod poduszka mam ksiazke i jak nie moge zasnac to czytam ulubione fragmenty i odtwarzam w wyobrazni sceny, ktore dokladnie sa przedstawione w serialu... zakochalam sie w Panu Darcim...

maliwa

muszę ukrywać się przed rodziną, ale wolę to niż papierosy :)

ocenił(a) serial na 8
maliwa

zgadzam się całkowicie, serial cudo, nic dodać - nic ująć.

maliwa

Szezrze przyznam, że zaraziła mnie tym serialem moja babcia :D Jak tylko do nije przyjezdzam to robie kawe biore jakieś ciastka i siadamy przed TV i fascunujemy się Panem Darcy'm :-))) UWIELBIAM TOO.

maliwa

Aha tak dla sprostowania. Jedzrej to moj brat siedze u niego na koncie.