PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33088}

Duma i uprzedzenie

Pride and Prejudice
1995
8,2 37 tys. ocen
8,2 10 1 37286
7,9 7 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum serialu Duma i uprzedzenie

Wczoraj byłam w Empiku i aż oczom nie mogłam uwierzyć gdy zobaczyłam dwupłytowe wydanie "Dumy i uprzedzenia" za 29,9 zł. Oczywiście kupiłam z marszu :)

miss_russ

MUSZĘ TO MIEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

muskrose

ja tez wlasnie dzisiaj bylam w media markt i nie dosc ze duma i uprzedzenie za 30 zl,to w ogole cala kolekcja Jane Austen..Perswazje,Emma,ROzwazna i roamntyczna...WLasciwie to mam pytanie..nie moge zaczac nowego tematu.dlatego porusze go w komentach( a moze ktos przy okazji mi powie dlaczego niem oge dawac owych temató)..ogladalam wersje z 2005 roku,czytalam ksiazke...naleze do osob ktore swoje ulubione filmy moz oglada dziesiatki razy...nie ogladalam jednak tego serialu..Czy warto go kupic mimo ze ogladalam wersje z Keira Knightly??Wszyscy sa zachwyceni miniserialem..pzdr i prosze o odpowiedz:)

użytkownik usunięty
ewire

Serial jest wierny pod względem treści i epoki, nie pozostawia uczucia niedosytu, który można mieć po filmie. Jeżeli nie uprzedzisz się, że Lizzy za stara, Jane za brzydka i nie uważasz, że w wersji 2005 roku Macfadyen jest najwspanialszy, to powinno Ci się spodobać.