To był po prostu świetny film z doskonała obsadą. Każdego popołudnia gromadził tłumy polskich widzów, którzy chcieli zobaczyć coś amerykańskiego. Żałuję, że byłam wówczas taka młoda (wczesna podstawówka) i nie rozumiałam pewnych życiowych spraw, rozwodów, samobójstw, poronień, gwałtów (a było tego w serialu pod dostatkiem). Ba, nie wiedziałam nawet dlaczego im wszystkim tak strasznie zależy na tej ropie naftowej. Mogę teraz tylko interpretować te zdarzenia wstecz lub liczyć, że jakaś stacja telewizyjna powtórzy nadawanie tego serialu. A zasługuje on na miano kultowego.
Tak dynastia była super sam mam kilkanaście odcinków tego seralu wersji polskiej i niemieckiej nagranej z tv teraz sledze Dynastie na kabel 1 niemieciej tv tam jest pod tytułem Der Denver Clan. Mam na video wszytkie akcje z Dynastii i Colby jakie były z czołówkami któremi sie podobały. Moją ulubiona baohaterka byłą Fallon Pamela sue Martin. Mam na video bójki krystel Alexis nie udany ślub Fallon bójki dziecki bleika ufo jak porywa fallon a colby i wiele innych. Teraz na kable 1 są odc z sobowtórem Krystel.
Wita jestem tu pierwszy raz i juz mi się podoba ja też jestam za wznowieniem emisji.
a tobie Loko zazdroszcze tych nagrań!!!
Lili
Oj tak, popieram. Żądamy powtorki, bo zacząłem oglądac od slubu Amandy z ksieciem Michaelem... Poza tym nie wszystko dobrze pamietam, tylko jak przez mgłe. Chetnie bym to odświeżyl:)
Ja mam dynastie nagrana z Tv tzn z polsatu 2 kilkanascie odcinkow same z akcja ale chcail bym zobaczyc to jeszce raz telewizja powinna to powtorzyc
wyślijcie ten tekst na adres TYP1
Zglaszam sie do was z pytaniem :
Czy mozliwe jest aby stacja wemitowala w jakichkolwiek godzinach serial ,,Dynastia", który byl kilka lat temu wielkim hitem i nadal istnieje w pamieci jego licznych fanów?
Fani zagraniczni maja juz mozliwosc zakupu odcinków na DVD.
,,Dynastia" z pewnoscia przyciagnelaby wiecej widzów niz niektóre inne, malo ciekawe pozycje.
Powtórka ostanich odcinków w Tvp1 w roku 2000 pt. ,,Pojednanie" zainteresowala szeroka widownie. To tylko 219 odcinków + 49 ,,Dynastii Colbych".Emisja przebieglaby w szybkim tempie gdyby odcinki byly nadawane co dzien lub chociaz co noc.
Jest takze wielu fanów, którzy chetnie zobaczyliby 752 odcinki popularnego kilka lat temu serialu
,,Sunset Beach" (nadawanego dawniej na RTL7, który to drastycznie zmienil pore emisji ostatnich odcinków i wiele osób je przegapilo - o czym pisaly w skargach m.in na lamach dwutygodnika ,,Swiat seriali")
Pragne tez zauwazyc, iz Polsce nie ma juz od dawna zadnej soap-opery USA, które bily i bija rekordy popularnosci w innych krajach. Tvp1 ma tylko swiatowy hit ,,Mode na sukces" (niestety bardzo stare odcinki bo az z '96 roku, podczas gdy sasiedzi z Czech sledza w kazdy dzien tygodnia po dwa odcinki z roku 2003 ! )
Bardzo prosze o pomoc i odpowiedz w sprawie czy jest jakis cien szansy dla tej grupy widzów, która marzy o powtórce tych dwóch seriali????
TVP@tvp.pl (TVP@tvp.pl)
o NIEEEEEEEEE! Miernocie mowie nie. Co prawda rodzice nie uchronili mnie przed emisja tego tasiemca- do dzisiaj sni mi sie po nocach ta potworna plastikowa Alexis, ale nie karmijmy spoleczenstwa takim gownem. Dajcie sobie spokoj, albo robcie co chcecie...
TAK !! podpisuje się!!
Ten serial trzeba powtórzyć !!!
żeby sobie przypomieć ile aktorów i aktorek zaczynało dzięki roli w tym serialu.... żeby się też pośmiać.... no i oczywiście podziwiać stroje Alexis :):):):)
Tak! Chcę powtórki Dynastii! Mogliby powtórzyć Dynastię, Dynastię Colbych i na koniec jeszcze raz wyemitować Dynastię: Pojednanie. Byłoby naprawdę super :)))
ofkoz ze trzeba powtórzyć... mam sentyment do tego serialu jak do zadnego innego. pamietam jak oglądałem z mamą każdy odcinek [leciało bodaj w niedzielę na tvp1 o 18-19]...
Niewątpliwie trzeba powtórzyć ten serial .
Bardzo go kiedyś lubiłam i chętnie obejrzałabym jeszcze raz wszystkie odcinki .
Dla mnie ten pomysł jest bomba
podpisuję sie pod tym
http://www.youtube.com/watch?v=yY2lsoV6080 [www.youtube.com/watch?v...] Czołóweczka w razie czego :-)
Dzieki temu serialowi wiecej polskich kobiet zaczelo golic pachy :) i nogi.
serial mojego dziecinstwa.
Ale, żeby kultowy...
Powtorzyc emisję!
OMG. Nie jestem przeciwko ;> Po prostu przełączę, jak będą to pokazywać. Zresztą i tak prawie nie oglądam telewizji, więc mi to, za przeproszeniem, wisi.
Z tego co wyczytałem w internecie Dynastia posiadała polski dubbing zrobiony jeszcze w latach 80-tych przez ś.p. panią Aleksandrowicz(a w tamtych czasach polski dubbing uchodził za najlepszy na świecie właśnie za sprawą pani Aleksandrowicz). Niestety byłem wtedy za młody aby pamiętac ten serial. Powtórka ponoć jeszcze była na początku lat 90-tych. Mam bardzo wielką prośbę do osób które zgrały sobie jakieś odcinki z polskim dubbingiem na VHS, aby się ze mną skontaktowały. Od jakiegoś czasu zacząłem zbierać "perełki polskiego dubbingu". Z chęcią się wymienię. Piszcie na ten adres:
dezerter_poczta@op.pl
Nieźle odpowiadać po ponad roku, ale trafiłem na to forum z czystego przypadku :) Nie chciałbym siać zbędnego fermentu, ale o ile mi wiadomo to Miriam Aleksandrowicz, bo o Nią tutaj chyba chodziło żyje, a co do nieżyjącej (śp) specjalistki od dubbingu to chodzi chyba o Joannę Wizmur, zmarłą nota bene 22 lutego 2008 roku więc nijak nie wiem skąd ktoś, pisząc tę wypowiedź wcześniejszą mógł wiedzieć o 'śp pani...' skoro Joanna Wizmur wówczas jeszcze żyła ?. No, chyba, że to mnie się wszystko pomieszało to przepraszam ;)
Nie przypominam sobie,żeby Dynastia była kiedykolwiek z dubbingiem. Bardzo lubię dubbing bo dzięki temu można sobie spokojnie oglądać film rozumiejąc wszystko (można nawet odejsć na chwile od telewizoram bo i tak wiadomo kto teraz mówi). Zdobyłem ostatnio 40 odcinków star trek voyager z dubbingiem (emitowala to przed laty stacja Canal plus) i jestem zachwycony profesjonalizmem.
Oj nie dubbingów poza kreskówkami to ja nie znoszę. Od dziecka mnie drażniło gdy usta się układają inaczej niż do wypowiedzianych słów. brrr okropność. Nawet najlepszy dubbing nie jest w stanie dopasować się w 100%. Poza tym wolę słyszeć prawdziwe głosy gwiazd. Tym bardziej że człowiek może się osłuchać mimo woli z językiem angielskim. To dzięki anglojęzycznym filmom nauczyłam się setki zwrotów i słów z poprawnym akcentem.
Dynastie oglądałam z przejęciem. Zatapiałam się emocjonalnie w każdy odcinek i przeżywałam.Wyczekiwałam z tygodnia na tydzień i poco , teraz to nie ma żadnego znaczenia. Lepiej trzeba było pograć w piłkę itp. Dzisiaj nie mam ochoty oglądać niekończących się bzdurnych historii. To był kiczowaty serial.