- Dziewczyna z komputera
- Zaginiony świat "Land of the lost"
http://pl.youtube.com/watch?v=Lqhof8OvyAI&feature=related
- Czy boisz się ciemności
- Niebezpieczne dinozaury(Extreme Dinosaurs - to był rodzaj bajki)
- Zagubiony w czasie
- Nie z tego świata(nie pamiętam czy tak dokładnie się to nazywało,serial o dziewczynie pół-kosmitce)
- Dragon Ball , DBZ, DBGT
- Rycerze Zodiaku
Jak znacie jakieś jeszcze to piszcie
Witam wszystkich miłośników RTL 7 :-) Naprawdę cieszę się, że dalej pamiętacie o RTL 7. Moimi ulubionymi serialami emitowanymi przez tę Stację były głównie:
- "Czynnik PSI";
- "Siódme niebo".
Oglądałem też "Nie do wiary", czy - czasami- "Trzecią planetę od słońca". Pamiętam też "Sliders" oraz "Czy boisz się ciemności"? Miło też wspominam serial: "Nieustraszeni".
O kreskówkach też pozwolę sobie wspomnieć ;-) Najbardziej utkwił mi w pamięci serial: "Tajemnicze złote miasta", który wcześniej - jakoś tak na początku lat 90- ych - był emitowany w Dwójce. Pamiętam też start Stacji i pierwsze kreskówki, m.in.: Casper i Superpies.
Cieszyłbym się, gdyby RTL 7 Polska wróciło (tylko pod nazwą RTL 7). Boję się, że nie byłaby to już ta sama stacja telewizyjna. Biegłbym jednak po telewizor, gdyby było to pewne info :-) A tak jakoś obywam się bez telewizji i nie narzekam. I na koniec życzę wszystkim, by również każdy z nas mógł powiedzieć, np. przed ważnymi decyzjami w naszym życiu:
Włącz siódmy zmysł: RTL 7 :-)
Poszukuję serialu RTL7 pod tytułem "W akcji". Jak ktoś ma linki do pobrania to proszę o wstawkę. Potrzebuję 5 pierwszych odcinków. Dzięki za info gdzie można to znaleźć i pobrać.
Troszeczkę odkopuję temat, ale szukam serialu z rtl7 (lub może już z tvn7- nie jestem pewny).
Jedyne co pamiętam to to, że występował tam Azjata. Akcja odbywała się (też?) w mieszkaniu z dużymi oknami (coś ala takie: http://3.bp.blogspot.com/-JcN8v-a--oc/U--V25WEYVI/AAAAAAAAB4g/nUl3Sz36RxM/s1600/ loft-4-.jpg).
Jeszcze co mi przychodzi do głowy to nazwa/imię/nazwisko- Chow (albo Cho, Czo) (czyt. czoł/czał)... ale nie wiem w ogóle, czy to ma coś wspólnego z tym serialem, czy może mi się coś pomyliło :P
Szukam tytułów, może mi ktoś pomoże?
1) Szpiegowski i przygodowy serial z lat 90?, z RTL 7?. Pamiętam np. że w jednym odcinku facet użył laseru w zegarku (podobne do Bonda), aby wydostać się z trumny?, był koleś od techniki, usypiające papierosy z kropką, kamery w soczewkach kontaktowych, w jednym odcinku główny bohater musiał zrobić stand up komedię żeby zyskać na czasie.
2) Serial s-f o komputerowych przeciwnikach co wydostali się z gry do rzeczywistości, każdy przeciwnik miał inną słabość np. złoto (np. zastrzelono go złotą kulą). Leciał na Polsacie? w latach 90?
3) Serial młodzieżowy o chłopcu i kosmitce? na RTL7? z lat 90? i ich odysei? Jedyne co pamiętam, że ta dziewczyna miała dziwny kodeks i w jednym odcinku była jakaś kraina żywych muchomorów?
4) Serial o czarnym? charakterze z przyszłości co musiał łykać czarne? tabletki, aby przeżyć (cierpiał na jakąś chorobę). Pamiętam scenę, ze w przyszłości był prysznic nie wymagający wody - natychmiastowe mycie.
5) Anime o chłopcu - sierocie, któremu zabito? rodziców. Pamiętam, że jadł z głodu jakieś białe warzywa korzeniowe, a potem trafił na mistrza co nauczył go walczyć, aby mógł wymierzyć sprawiedliwość. Pamiętam scenę jak chłopiec uczył się wbijać i wyjmować duże gwoździe z drewnianych pali w deszczu.
6) Serial o facecie co pomagał duchowi, gdyż też zagroził ze będzie go straszył do końca życia. Leciał na Polsacie? latach 90?. W intro była jakaś woda, bagna?, rzeka?, jezioro?
ad 4) The Girl From Tomorrow, odcinki są dostępne do obejrzenia na https://www.youtube.com/watch?v=4waQKy64b8U&list=PLE7464F1A8FCA8847, zupełnie legalnie ale w angielskiej wersji językowej.
filmweb: https://www.filmweb.pl/serial/The+Girl+From+Tomorrow-1992-264312
Witam,
Szukam bajki/anime szczerze nie pamiętam czy to było RTL 7 czy PRO 7, mogło by to być rok 1995-96 bardzo prawdopodobne.
Sama bajka/anime kojarzy mi się, że główną postacią była dziewczyna, która walczyła ze złem, no i głównym wątkiem były drzwi, za którymi znajdowała się jakaś brązowa maź i nie można było dopuścić do jej uwolnienia.
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć, jedyne co znalazłem to: Slayers: Magiczni wojownicy ale nie jestem pewien musiałbym obejrzeć.
Jeszcze co pamiętam równolegle leciało to z Dynastią albo Modą na sukces.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Ja pamiętam jeszcze serial animowany o rodzinie super bohaterów gdzie ojciec był genialnym wynalazcą i wynalazł jakieś urządzenie/kombinezon (nie pamiętam dokładnie) co dawał mu super moc, i trzymał to w sekrecie przed rodziną, potem jakoś rodzina się dowiedziała o tym i potem stworzył też dla nich, w tej rodzinie był syn chyba Eric który był zapalonym basseboll'istą xd
-Pięcioro dzieci i coś... (https://www.filmweb.pl/serial/Pi%C4%99cioro+dzieci+i+co%C5%9B-1991-103890)
-Lochy i Smoki (https://www.filmweb.pl/serial/Lochy+i+smoki-1983-116390)
-Stara wersja Opowieści z Narnii
A ktoś pamięta taki serial komediowy "Zbawca ludzkości"?
Nie ma tego pod tym tytułem tutaj w bazie, a nie wiem jaki jest tytuł oryginalny i nie mogę go znaleźć. Leciał w piątkowym wieczirnym paśmie:
20.25 Świêty - serial sensacyjny
21.20 Zbawca ludzkości - serial komediowy
21.45 Wspólnicy - serial komediowy
Ale ja nie napisałem że szukam "Świętego" :)
"Wspólników" też nie, ich kiedyś zdalazłem bo wiedziałem kto tam gra i są tutaj pod oryginalnym tytułem "Partners"
A kojarzycie może, w którym odcinku było coś takiego? Czy to ten serial? W ciemną noc idzie w kierunku gościa czarna pantera. Facet jest przerażony. W pewnym momencie podchodzi do niego już bardzo blisko, a on woła: "Wybacz mi, bo zgrzeszyłem!", później powtarza raz jeszcze: "Wybacz mi, bo zgrzeszyłem!". Wtedy pantera daje mu spokój. Narrator czyta na koniec odcinka: "Najważniejsza jest pokora". Jestem pewny, że to leciało na RTL7 przed serialem "Czy boisz się ciemności".
To już znalazłem jakiś czas temu. Był to odcinek "Potwora z bagien", nazywa się "an Eye for an Eye". A kojarzycie może serial, w którym w jakimś odcinku facet trafił do więzienia. Czeka go długa odsiadka, ale jego kolega słyszy od naczelnika, że może już iść i jest wolny. Gdy ten idzie długim korytarzem i otworzyły się przed nim przesuwne drzwi, to strażnik strzela mu w plecy. Do drugiego mówi: "Ty się pomeczysz".
Dodałbym genialne The Outer Limits(1995)produkcja do 2002. Najlepszy sci-fi serial jaki powstał.
Rycerze Zodiaku to była taka perła w koronie(ta piosenka z intro to była magia), że biegłem jak szalony do domu po szkole w podstawówce. Raz zapomniałem kurtki ze szkoły i ktoś mi ją ukradł z szatni. A kapnąłem się dopiero, kilka dni później o tym wydarzeniu :). Te stare seriale były takie "prawdziwe" i miały tę moc w sobie. I to nie jest żadna nostalgia bo ostatnio sobie wszystko odświeżam i nadal jest tak samo dobre jak kiedyś a nawet lepsze, ponieważ teraz dużo więcej rozumiem.