PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607930}

Dziewczyny

Girls
2012 - 2017
7,2 24 tys. ocen
7,2 10 1 24487
7,7 29 krytyków
Dziewczyny
powrót do forum serialu Dziewczyny

Czy ktoś tu z obecnych również oszalał na punkcie jej postaci? Bo ja strasznie:)

ocenił(a) serial na 6
Mery_Wu

A jaka płeć, jeśli można wiedzieć?

laxman

a jakie znaczenie dla fenomenu Jessy ma moja płeć?
jestem dziewczyną :)

ocenił(a) serial na 6
Mery_Wu

To drobne znaczenie ma, bo myślę, że coś innego fascynuje w niej facetów, a co innego dziewczyny, to przecież zrozumiałe. To jednak sprawa drugoplanowa. Wybacz, jeślim Cię uraził.
Jessa to świetnie napisana rola młodej femme fatale i doskonale dobrana aktorka. Mam wrazenie, że Jemima Kirke na co dzień ma w sobie wiele z Jessy. Jej wygląd, temperament, relacje z innymi - oj, Jessa zdecydowanie wyszła Lenie Dunham.

laxman

Nie uraziłeś, jedynie zaintrygowałeś.
Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach będzie jej więcej. Chociaż nie mam prawa narzekać, bo jeśli już jest, to w negliżu wywija pędzlem, na co się patrzy bardzo, bardzo, bardzo przyjemnie.
Jessa. Więcej Jessy! Pewnie nie chcą za bardzo rozwijać jej postaci w obawie, że przyćmi pozostałe bohaterki :<

użytkownik usunięty
Mery_Wu

Ja też szaleję. Jest jakaś magiczna, trochę nie z tej ziemi :))

Mery_Wu

Też ją uwielbiam! :D

ocenił(a) serial na 8
Mery_Wu

zawsze szaleję za takimi dziwacznymi bohaterkami w filmach :)

ocenił(a) serial na 8
Mery_Wu

Możecie mnie zlinczować, ale dla mnie nie ma charakterku ani pazura. Jest na taką kreowana, ale niestety jest przy tym jakaś taka mdła. To chyba przez to, że jest Brytyjką, to od razu rzuca się w oczy.

ocenił(a) serial na 6
Mery_Wu

Ja też, zaciekawiła mnie już w pierwszym odcinku swoim akcentem właśnie, mam nadzieję, że będzie jej trochę więcej w tym sezonie :)

ocenił(a) serial na 5
Mery_Wu

Płytka, pusta idiotka

ocenił(a) serial na 9
Mery_Wu

ma dobre ciuchy

ocenił(a) serial na 5
Mery_Wu

brzydka z płytkim charakterem

ocenił(a) serial na 10
Mery_Wu

seksowna i nietuzinkowa, niekiedy szalenie irytująca postać.

ocenił(a) serial na 8
Mery_Wu

W ostatnim odcinku już nawet nie kryli się z ciążą Jemimy...pewnie też dlatego usuną na jakiś czas Jessę.:) I tak btw....sezon 2 to trochę taka huśtawka, raz w górę raz w dół.......uważam, że odc 7 był totalnym dołem.

ocenił(a) serial na 8
Camilllla

A ja uważam, że odc 7 byl bardzo dobry. Jessa jest specyficzną postacią, widać było, że coś jej leży na sercu, że czegoś jej brakuje. Sprawia wrażenie trochę zrezygnowanej i nieprzyjemnej, tak na prawdę jest po prostu strasznie zraniona przez to, że nigdy nie miała prawdziwego domu. Fajnie, że pokazali przyczynę jej zachowania.

Mery_Wu

najlepsza postać w serialu, roztacza specyficzną aurę wokół siebie. nieczęsto takie bohaterki występują w filmach/serialach, a szkoda
no i ten akcent <3