Mam kilka pytań:
1. Czy Solita będzie mówić i słyszeć ? Czy znajdzie miłość ?
2. Czy Octavio będzie myślał że Maricruz spłonęła w swojej chacie ? (oglądałam filmik na którym Octavio płakał na miejscu dawnej chatki)
3. W jakim mniej więcej odcinku Octavio poczuje coś do Maricruz ?
Mogłaś zaznaczyć to: Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę. Bo ja nie chcę Spoilerów widzieć.
Przepraszam bardzo w takim razie. Ale nacisnęłam że to spoiler, nie wiem czemu tak wyszło w końcu.
Rada na przyszłość. Jeżeli zakładasz temat ze spoilerami to zaznacz, że to będzie spoiler (taki kwadracik pod tekstem, w którym piszesz).
Ad1. Nie, Solita do końca telki będzie głuchoniema. W stolicy będzie się jakiś czas uczyć migowego języka. Tak, znajdzie miłość.
Ad2. Octavio będzie tylko przez ułamek sekundy coś takiego myślał, bo Miguel mu powie, że MC nie było w chatce, gdy płonęła.
Ad3. Prawdę mówiąc wg mnie nigdy taki moment nie nastąpi :P Kiedyś sądziłam, że Octavio coś poczuje do MC w którymś z początkowych odcinków, ale później zwątpiłam. Może ktoś inny widział tę miłość Octavia do Maricruz i będzie mógł odpowiedzieć na pytanie.
Obejrzałam 16 początkowych odcinków w oryginale i tak się zastanawiam nad pytaniem nr 3...w zasadzie to rzeczywiście trudno powiedzieć, co on do niej czuje, bo zachowuje się trochę dziwnie. Wydaje mi się jednak, że gdy Maricruz słyszała tą kłótnię Octavia z Miguelem, z której dowiedziała się o motywach działania Octavia (nie chcę za bardzo spoilerować), to on wtedy naprawdę się przestraszył, że ją stracił i że mu nie wybaczy i widać było, że mu na niej zależy.
UWAGA SPOILERY
Ja myślałam, że w tym odcinku, gdy MC sb kostkę skręciła to Octavio tak jakby inaczej popatrzył na Marcruz, a wcześniej martwił się, że nie wraca, a jest późno, ale potem i tak wyjechał. A gdy MC wspomniała, że mogłaby być w ciąży z Octaviem to wg mnie był przerażony, że mogłoby go połączyć dziecko z MC...A później, na wyspie w rozmowie z Marią Alejandrą powiedział jej, że nigdy nie kochał Maricruz... W związku z tym i z jeszcze innymi sytuacjami ciężko mi wskazać moment, w którym Octavio poczuł, że kocha Maricruz.
SPOILERÓW CIĄG DALSZY
Tak, w tym odcinku ze skręconą kostką wyglądało jakby naprawdę się o nią martwił.
Ładna była też scena, gdy przyszedł jej powiedzieć, że wyjeżdża, spytał, czy może usiąść obok i tak siedzieli pod tą chatką przytuleni:)
Może to nawet lepiej, że nie mówi wprost o uczuciach, to miła odmiana po Damianie z LT, który do znudzenia mówił o dozgonnej miłości. Moim zdaniem Arenas jest lepszym aktorem od Levy'ego, dlatego Octavio ma jakąś 'głębię', której Damianowi brakowało (pomijając kwestię marnego scenariusza). Na pewno też Octavio nie będzie taki kryształowy jak kapitan. Na pewno nie jest w porządku to, że postanowił ożenić się z Maricruz, mimo że od razu zakładał, że ją zostawi.
I WCIĄŻ SPOILERY
Prawda? Urocze to było ;)
Ale mi tu nawet nie chodzi, że on nie mówi wprost o uczuciach, bo wg mnie on sam nie wiem, czego chce i kogo kocha, a kogo nie, a czynami też tego nie pokazuje. Jak ja ubolewam nad tym marnym scenariuszem i zmarnowaniem takiego potencjału jaki miała ta para. Wg mnie Octavio nie powinien żenić się z Maricruz z zemsty, przecież widzi jak ta do niego lgnie... ehhh Mówi, że nie chce jej skrzywdzić, ale właśnie to robi, jakby nie zdawał sb sprawy jakie konsekwencje będzie miał ten jego ślub...
JESZCZE TROCHĘ SPOILERÓW
Tak, bardzo urocze:) Aż sama się sobie dziwiłam, że tak mi się to podoba, bo generalnie nie rozczulam się łatwo na telenowelach:)
Mi się wydaje, że on chwilami myślał o tym, żeby jednak zostać z Maricruz, jednak nie był w stanie znieść tych wszystkich kompromitacji, jakie spowodowała, chociaż kilka razy dzielnie próbował robić dobrą minę do złej gry (np. na widok Maricruz wystrojonej na przyjęcie w tą żółtą sukienkę:).
Tak, ożenił się z nią z jakichś swoich dziwacznych pobudek, nie myśląc o tym, że w ten sposób całkowicie zmienia jej życie.
DOKŁADNIE JESZCZE KILKA SPOILERÓW
Ja się w tej telce zakochałam ;) Oczywiście tylko w początku.
Ja pewnie inaczej to odbieram, bo ja widziałam całą telkę i wiem do czego był zdolny. Miałam oczekiwania, co do postaci Octavia, a nic nie wyszło.
Octavio ożenił się z Maricruz z zemsty, ale nie zdał sb sprawy, że Maricruz wielu rzeczy nie umie i to zaczęło go męczyć. Wymagał od niej, a sam jej nie nauczył jak powinna się zachowywać między ludźmi... Przecież zdawał sobie sprawę, że Maricruz nie umie się zachować, więc nie wiem po co robił jej te wyrzuty. Innej sukienki MC nie miała, a że chciała pójść to Octavio się zgodził. Pewnei przypomniał sb, że kiedyś i tak ją zostawi.
Dokładnie, bardzo ładnie to ujęłaś ;) Sądził, że się zemści na rodzinie, a Maricruz dobrze na tym wyjdzie, bo będzie "mieć" nazwisko, szkoda, że nie pomyślał o wielu jeszcze innych rzeczach.
SPOILERY...
Mnie też te pierwsze odcinki bardzo wciągnęły. Też mam teraz duże oczekiwania i aż boję się dalej oglądać, żeby nie stracić złudzeń.
Również miałam wrażenie, że nikt się nią tam sensownie nie zajął, a potem wszyscy robili wielkie oczy, gdy zrobiła coś nie tak przy gościach.
Nawet jeśli ta telka nie trzyma początkowego poziomu to jednak mam nadzieję, że nie zmasakrowali jej aż tak jak to zrobili z Burzą...
A kiedy Octavio dowie się, że María Alejandra to tak naprawde Maricruz? Bp wiwm, że w 90 odcinku dowie się, że córka Maricruz jest też jego. I co sadzicie o zmianie Simony? (Wizerunek)
On zawsze będzie wiedział, że córka Maricruz jest jego, ale dopiero w 75 odcinku dowie się, że Maricruz i Maria Alejandra to ta sama osoba.
Jej nowy look mi się nie podoba, miałam nadzieję, że będzie mieć dłuższe włosy, a tak wygląda jak ciotka Octavia :P
Noo ciekawe podsumowanie Simony. :) a tak nawiasem Octavio niby nie kocha Maricruz, ale na każdym kroku jest o nią zazdrosny. Nawet jak mu powiedzieli plotki.
Zapomnialam dopisac. Kiedy Maricruz spotka sie z ojcem po raz pierwszy i kiedy dowie się ze jest jego córka? Tzn w którym odcinku bo pamietam, że ona się zatrudni u niego.
Hey Wszystkim mam pytanie gdzie mogę sciagnać wszystkie odcinki serialu z lektorem ?