PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=672982}

Dzikie serce

Corazón indomable
2013
7,3 1,1 tys. ocen
7,3 10 1 1102
Dzikie serce
powrót do forum serialu Dzikie serce

Od samego początku pokazują schorowanego ojca tęskniącego za córką, której nie może odnaleźć. Do 7. odcinka byłam przekonana, że mama Maricruz zwiała gdzie pieprz rośnie, zaszyła się z rodziną w tej chatce i ślad po niej zaginął. Nagle okazuje się, że ojciec Maricruz był u nich aby prosić żonę o powrót i przez lata wysyłał listy. No to kurcze, nie może ruszyć tyłka do tego lasu, albo wysłać choćby tego majordomusa jeśli sam nie może i sprawdzić czy córka nie jest cały czas w tym samym miejscu? Na siłę komplikują fabułę...

Druga jest kwestia ciuchów Maricruz. Nie uwierzę, że Octavio kompletnie na nic nie stać, choćby na głupią sukienkę. Sam ubiera się ok. Stać go na paliwo do auta i zapewne inne rzeczy, ale na jakąkolwiek sukienkę dla żony to już nie.

ocenił(a) serial na 4
Lili89

No dokładnie, Maricruz chodzi w tej samej szmacie od ślubu, czy Octavia nie stać nawet na jakąś skromną sukienkę dla żony, aż trudno uwierzyć.

Sathiya

Dzisiaj (odc. 9) Maricruz była w nowym ubraniu.
Aż się zdziwiłam ;)

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Wreszcie jakaś odmiana, szkoda tylko, że zaraz wróciła do swojego ciuszka:)

Sathiya

Mnie jeszcze rozbawiło to, że kupił jej obrączkę... no ok, w końcu wzięli ślub, ale myślę, że bez obrączki jakoś by jeszcze trochę pożyła, a sukienka i buty (razem pewnie tańsze od pierścionka ze złota) przynajmniej sprawiłyby, że wyglądałaby jak człowiek i nie była aż takim obiektem kpin.

Lili89

pewnie jej kupił na allegro tą obrączkę albo gdzieś znalazł hahahaha:)))

jasmin35

Na serwisie typu naszego OLX :) Z ręki do ręki :) albo gdzieś na bazarze ,może kradziony i tańszy :)

Lili89

To prawda, co piszesz.
Niedorzeczne to, że ojciec Maricruz (Alejandro Mendoza) adres zna, a nikogo tam nie wyśle czy sam nie pojedzie.
Śmieszy mnie jeszcze to, że dziadek Maricruz (Ramio) nic nie mówi Maricruz o jej ojcu oraz wcale temu ojcu nie odpisuje.
To, że matka Maricruz prosiła Ramio, by nie utrzymywał kontaktu z ojcem Maricruz to żaden dla mnie żaden argument.
Może ojciec Maricruz pomógłby im jakoś finansowo i w ogóle, no i ma prawo znać swą córkę, a ona ojca.

Lili89

Ale mi się wydaje, że ojciec MC nie wie, gdzie mieszka jego córką. On nawet nie wie, czy jego żona i córka żyją.

jagodajulia

No a gdzie listy wysyła?

Vanessa100

Wg mnie to jeszcze stare listy, gdy mama MC żyła, wtedy co dopiero uciekła od niego i dopiero jak osiadła w chacie ojca z małą to kontakt między Guadalupe i Alejandrem się urwał.

jagodajulia

No może, Ty zresztą oglądałaś już tą telę, więc jesteś krok naprzód ode mnie :D

Vanessa100

Próbuję sb przypomnieć, czy to co napisałam już było w telce i sądzę, że było. Z rozmowy Alejandra z Carolą wywnioskowałam, że on nie wie, że jego żona umarła.

jagodajulia

Tak, była taka rozmowa, że on nie wie, że umarła.

Vanessa100

Czyli ten odcinek widziałam ;) Nie zawsze jestem w domu, aby oglądać, a w necie nie nadrabiam, więc czasem mogę napisać za dużo, ale staram się uważać ;)

jagodajulia

Doceniam to, że uważasz i nie spoilerujesz :D
A jednocześnie w razie czego potrafisz udzielić odpowiedzi na różne pytania :D

Vanessa100

To miłe :) Ja czasem jak oglądam jakąś telkę, której nie widziałam w oryginale to nie zawsze chcę czytać spoilery, więc sama też staram się nie spoilerować.

jagodajulia

Też mi się tak wydawało, ale dziadek wyraźnie powiedział, że Alejandro przyjechał do żony, ale ona mu nie wybaczyła, a później długo pisał listy, ale Ramiro mu nie odpisywał. Owszem, mógł przez to założyć, że się przeprowadzili, ale ja na jego miejscu najpierw pojechałabym tam poszukać córki, ludzi popytać, a nie siedziała na tyłku, trzymała się za serce i jęczała, że świat jest zły.

Lili89

hah oni w telach często lubią jęczeć i wyć do księżyca ;)

Vanessa100

"Marino, jesteś moją latarnią i przystanią" - od razu mi przypomniałaś :))

jasmin35

"Jesteś moją latarnią" - chyba stało się już kultowe ;))

Vanessa100

Damian może się poczuć zagrożony, ponieważ ma godnego następcę - Patricio z Królowej Serc i jego teksty do Smith prostują zwoje mózgowe :D 'wiem, że też mnie pożądasz", "oboje czujemy żar" itp itd. O Jezusieeeee.

jasmin35

A z kolei dziś było "Oboje płoniemy z pożądania".
Akurat teksty Patricia mi się podobają.

Lili89

W ogóle zamiast pisać te listy powinien czasem odwiedzić córkę, w końcu miał do tego prawo niezależnie od relacji, jakie miał z jej matką. Chyba zdawał sobie sprawę, w jakich oni żyją warunkach a nie sprawdził nigdy, czy jego córka nie przymiera głodem.

Didi_5

No właśnie to jest bez sensu. Niby się tak martwi i tęskni, wie gdzie córka mieszka, ale nie przyjechał do niej. Ramiro też nie lepszy, wie, że córeczka miała wybuchowy charakter, obiecał jej na łożu śmierci, że nie powie Maricruz o ojcu i twardo się tego trzymał widząc, że dziewczyna bez butów i w jednej kiecce całe życie chodzi do tego jest pośmiewiskiem i naraża się kradnąc. Z resztą co za matka na łożu śmierci zamiast myśleć o dobru dziecka myśli o swojej urazie... eh...

Lili89

Naiwne to i już.
Maricruz dziś znowu w białej sukience ;)

Vanessa100

Dzisiaj miała też tę zielonkawą, ale tę swoją :P I nawet miała bryczesy pożyczone od Lucii D
MC stwierdziła, że przegrała z Jose Antoniem w bieganiu, bo jej stopy zmiękły od chodzenia w butach :D

Lili89

W ogóle to zamiast pisać te listy powinien czasem odwiedzić córkę, miał do tego prawo niezależnie od relacji, jakie miał z jej matką. Chyba wiedział, w jakich warunkach żyli, a nie sprawdził nawet przez te lata, czy jego córka nie przymiera głodem.

Lili89

W ogóle to zamiast pisać te listy powinien czasem odwiedzić córkę, miał do tego prawo niezależnie od relacji, jakie miał z jej matką. Chyba wiedział, w jakich warunkach żyli, a nie sprawdził nawet przez te lata, czy jego córka nie przymiera głodem.

użytkownik usunięty
Lili89

Ale najdziwniejsze jest to dlaczego Maricruz nie pyta dziadka gdzie pochowana jest jej matka ,bardzo dziwne ,że a ni razu jeszcze nie odwiedziła jej grobu .