Wystarczy mi, zę obejrzałam zapowiedź w TV. Najbardziej rozwalił mnie tekst, który wypowiada Herman: "Rząd polski nie będzie negocjować z terrorystami". :) A co to marzenia o Polsce jako potedze? Na takie watki to moga sobie pozwolić tylko w USA w takich serialach jak "24 godziny". W naszym wydaniu to żałosne. Powinni nakręcić lepiej serial pt. "Afera"
Żeby zrozumieć o co chodzi z tym tekstem trzeba obejrzeć drugi odcinek serialu, a nie gadać takie bzdury jak Ty.
obejż sobie Fakty, czy wydarzenia. to samo bedzie w tym serialu. Ludzie mają dość przekrętów kłamst i całej nędznej polityki, a oni jeszcze ładują nam "political fiction" żadne fiction- dokumentalizowany i tyle
no i właśnie kłamstw o których piszesz w ekipie nie ma, jest całkiem inny obraz polskiej polityki ;-) wiec co innego niż codzienne fakty czy wydarzenia :D
Autorze tematu. Słyszałeś zdanie w spocie i już wiesz, że serial do bani... nie oceniaj dla własnego dobra jeśli nie widziałeś bo po co masz się ośmieszać?
Dokładnie... nie ma tutaj brudnej polityki. Tzn jest ale nie w wydaniu jakie widzimy w newsach... Dlaczego zamiast włączyć TV lub kupić DVD oceniacie film po sytuacji rządowej w kraju? Wiecie co oznacza pojęcie 'FIKCJA'? POLITYCZNA FIKCJA?
"Rząd polski nie będzie negocjować z terrorystami" - nie chodziło o terrorystów jako takich, tylko o strajk w jednej z polskich fabryk... Radzę obejrzeć film, przed komentowaniem serialu (odcinka), którego się nie widziało... Warto, zważywszy na reakcję innych bohaterów serialu po tej wypowiedzi.
Fido: w polskiej rzeczywistości ten serial wypada rzeczywiście trochę komicznie ale chyba warto pomarzyć ;)
Polityk powinien być bez cienia podejrzeń, powinien rządzić a nie wdawać się w populistyczne, ideologiczne spory. Polska powinna być dla niego najwyższą wartością. W Polsce to są marzenia. Taki Turski dla Polaków jest kimś podejrzanym, niebezpiecznym.
Niestety taka prawda, tutaj więcej procent będzie miał ktoś kto krzyczy o układzie niż ambitny młody który patrzy w przyszłość i na prawdę może coś zmienić.
gatecrasher, masz rację fabryka była w drugim odcinku, ale autor ma rację atak terrorystyczny już był w 3 odcinku :) który ty chyba dzisiaj an Polsacie dopiero zobaczysz?
Wydaje mi się, że autorka nie oglądała żadnego odcinka, o czym świadczy poniższy post:
"Wystarczy mi, zę obejrzałam zapowiedź w TV. Najbardziej rozwalił mnie tekst, który wypowiada Herman: "Rząd polski nie będzie negocjować z terrorystami".
A jak już wspomniałam Herman wypowiedziała ten tekst odnośnie strajku, biorąc strajkujących za terrorystów, którzy chcieli zmusić właścicieli fabryki do zmiany decyzji. A autorka pisząc, że Polska nie może się równać z USA z zapowiedzi wywnioskowała, że była tam mowa właśnie o ataku terrorystycznym, który nota bene był później. Ale nie padły w nim słowa jakoby 'Rząd polski nie negocjował z terrorystami'. Czyż nie?
oceniac caly serial tylko po zapowiedzi to glupota, naprawde! A gatunek serialu to political FICTION wiec nigdzie nie jest napisane ze ma być realistycznie :P :P :P
A to może ja się wypowiem (oglądałam dwa odcinki i następne w przelocie- nie tylko zapowiedź!)...nie wiem...może nie rozumiem sensu tego serialu, ale jak dla mnie zachwycający nie jest (możecie mnie już pomieszać z błotem ;)).
Ujęcia są b. dobre... Ale... trochę ten serial mnie rozśmieszył.
Wygląda mi to na podróbę tego co teraz się dzieje w polityce. Jakaś groteskowa wizja polskiego sejmu i jeszcze te wnętrza...
Moim zdaniem twórcy tego serialu powinni obrać trochę inny kierunek. Zrobić coś innego. Nie to codziennie oglądamy w wiadomościach.
To prawda. Ale nie mogę się zmuszać do czegoś co mi się nie podoba. Już w drugim odcinku serial mnie irytował jednak postanowiłam obejrzeć go do końca.
a to nie było "polski rząd nie negocjuje z terrorystami" ???
Nie chce mi się jeszcze raz tego szukać (ale leń :P), ae mi się wydaje że mam racje
Szkoda że tak mało jest p.Gajosa i p.Seweryna... ale przynajmniej Stroiński świetny. Oni wystarczają by zaćmić postać
premiera_tak_słodkiego_że_aż_mdli.
P.S Wiem że wpis nie nawiązuje do wypowiedzi mojej poprzedniczki, ale sądzę że tak chwaliliście grę p.Herman, a mnie się wydaje że tyle samo zawdzięcza charakteryzacji...
Haha miałam rację:
- Co z tym robicie? - Turski
- Nic. Polski rząd nie negocjuje z terrorystami -Alex Pyszny
Niby to szczegół, ale wy wszyscy powtarzacie złą wersję...
PS Jednak zajrzałam do płytek