PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313169}

Ekipa

2007
7,3 9,5 tys. ocen
7,3 10 1 9465
7,5 4 krytyków
Ekipa
powrót do forum serialu Ekipa

Wystarczy mi, zę obejrzałam zapowiedź w TV. Najbardziej rozwalił mnie tekst, który wypowiada Herman: "Rząd polski nie będzie negocjować z terrorystami". :) A co to marzenia o Polsce jako potedze? Na takie watki to moga sobie pozwolić tylko w USA w takich serialach jak "24 godziny". W naszym wydaniu to żałosne. Powinni nakręcić lepiej serial pt. "Afera"

fido_3

Żeby zrozumieć o co chodzi z tym tekstem trzeba obejrzeć drugi odcinek serialu, a nie gadać takie bzdury jak Ty.

ocenił(a) serial na 1
crov

obejż sobie Fakty, czy wydarzenia. to samo bedzie w tym serialu. Ludzie mają dość przekrętów kłamst i całej nędznej polityki, a oni jeszcze ładują nam "political fiction" żadne fiction- dokumentalizowany i tyle

Kris006

no i właśnie kłamstw o których piszesz w ekipie nie ma, jest całkiem inny obraz polskiej polityki ;-) wiec co innego niż codzienne fakty czy wydarzenia :D

ocenił(a) serial na 9
mir123bych

Autorze tematu. Słyszałeś zdanie w spocie i już wiesz, że serial do bani... nie oceniaj dla własnego dobra jeśli nie widziałeś bo po co masz się ośmieszać?

Dokładnie... nie ma tutaj brudnej polityki. Tzn jest ale nie w wydaniu jakie widzimy w newsach... Dlaczego zamiast włączyć TV lub kupić DVD oceniacie film po sytuacji rządowej w kraju? Wiecie co oznacza pojęcie 'FIKCJA'? POLITYCZNA FIKCJA?

fido_3

"Rząd polski nie będzie negocjować z terrorystami" - nie chodziło o terrorystów jako takich, tylko o strajk w jednej z polskich fabryk... Radzę obejrzeć film, przed komentowaniem serialu (odcinka), którego się nie widziało... Warto, zważywszy na reakcję innych bohaterów serialu po tej wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
fido_3

Fido: w polskiej rzeczywistości ten serial wypada rzeczywiście trochę komicznie ale chyba warto pomarzyć ;)

Polityk powinien być bez cienia podejrzeń, powinien rządzić a nie wdawać się w populistyczne, ideologiczne spory. Polska powinna być dla niego najwyższą wartością. W Polsce to są marzenia. Taki Turski dla Polaków jest kimś podejrzanym, niebezpiecznym.
Niestety taka prawda, tutaj więcej procent będzie miał ktoś kto krzyczy o układzie niż ambitny młody który patrzy w przyszłość i na prawdę może coś zmienić.

fido_3

fido pakuj dupsko i jedz do tej potegi USA powodzenia

kinoman85

gatecrasher, masz rację fabryka była w drugim odcinku, ale autor ma rację atak terrorystyczny już był w 3 odcinku :) który ty chyba dzisiaj an Polsacie dopiero zobaczysz?

mir123bych

Wydaje mi się, że autorka nie oglądała żadnego odcinka, o czym świadczy poniższy post:
"Wystarczy mi, zę obejrzałam zapowiedź w TV. Najbardziej rozwalił mnie tekst, który wypowiada Herman: "Rząd polski nie będzie negocjować z terrorystami".
A jak już wspomniałam Herman wypowiedziała ten tekst odnośnie strajku, biorąc strajkujących za terrorystów, którzy chcieli zmusić właścicieli fabryki do zmiany decyzji. A autorka pisząc, że Polska nie może się równać z USA z zapowiedzi wywnioskowała, że była tam mowa właśnie o ataku terrorystycznym, który nota bene był później. Ale nie padły w nim słowa jakoby 'Rząd polski nie negocjował z terrorystami'. Czyż nie?

gatecrasher

gatecrasher, masz rację, tak to jest jak ktoś urywek obejrzy i sieje zamęt nie potrzebny

fido_3

oceniac caly serial tylko po zapowiedzi to glupota, naprawde! A gatunek serialu to political FICTION wiec nigdzie nie jest napisane ze ma być realistycznie :P :P :P

Ulenia

A to może ja się wypowiem (oglądałam dwa odcinki i następne w przelocie- nie tylko zapowiedź!)...nie wiem...może nie rozumiem sensu tego serialu, ale jak dla mnie zachwycający nie jest (możecie mnie już pomieszać z błotem ;)).
Ujęcia są b. dobre... Ale... trochę ten serial mnie rozśmieszył.
Wygląda mi to na podróbę tego co teraz się dzieje w polityce. Jakaś groteskowa wizja polskiego sejmu i jeszcze te wnętrza...
Moim zdaniem twórcy tego serialu powinni obrać trochę inny kierunek. Zrobić coś innego. Nie to codziennie oglądamy w wiadomościach.

pentadaktylnytetrapod

a czemu kolejnych odcinków nie oglądałaś? Opinie można po całości wyrobić nie po urywkach!

mir123bych

To prawda. Ale nie mogę się zmuszać do czegoś co mi się nie podoba. Już w drugim odcinku serial mnie irytował jednak postanowiłam obejrzeć go do końca.

ocenił(a) serial na 8
fido_3

a to nie było "polski rząd nie negocjuje z terrorystami" ???
Nie chce mi się jeszcze raz tego szukać (ale leń :P), ae mi się wydaje że mam racje

ocenił(a) serial na 1
hedwiga

Szkoda że tak mało jest p.Gajosa i p.Seweryna... ale przynajmniej Stroiński świetny. Oni wystarczają by zaćmić postać
premiera_tak_słodkiego_że_aż_mdli.
P.S Wiem że wpis nie nawiązuje do wypowiedzi mojej poprzedniczki, ale sądzę że tak chwaliliście grę p.Herman, a mnie się wydaje że tyle samo zawdzięcza charakteryzacji...

ocenił(a) serial na 8
hedwiga

Haha miałam rację:
- Co z tym robicie? - Turski
- Nic. Polski rząd nie negocjuje z terrorystami -Alex Pyszny
Niby to szczegół, ale wy wszyscy powtarzacie złą wersję...
PS Jednak zajrzałam do płytek

hedwiga

Masz rację. Ja niestety nie miałam możliwości sprawdzenia tego, toteż powtórzyłam za założycielem postu. Niemniej sens jest prawie (nie liczą czasu wypowiedzi i szyku przestawnego) taki sam ;)
Pozdrawiam! :)