PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313169}

Ekipa

2007
7,3 9,5 tys. ocen
7,3 10 1 9465
7,5 4 krytyków
Ekipa
powrót do forum serialu Ekipa

W dobie sejmowych awantur, komisji śledczych chcianych i niechcianych, nagrywania, afer, teczek(ten numer z teczką premiera w serialu to chucherko przy realu) czy ten serial ma jakieś szanse powodzenia?
W końcu zbliżają się wybory. Pogoda na opluwanie, ujawnianie haków nagrań, awantur, konferencji i prime time dla bandy złodziei i sukinsynów(czytaj szanownych posłów i posłanek)-wszystko to rzeczywistość. Rzeczywistość przerasta fikcje... Co wy o tym myślicie? Czy też sądzicie że serial przegra z transmisjami z wyborów i sejmu(i ambitny projekt szlak trafi)?
Bo ja tak myśle.
P.S Cholera koniec wakacji!!!!
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
michal_fracz

Trzeba rozróżniać prawdziwą politykę z serialową. Ja licze na umiarkowany sukces. Jako pierszy serial w tym gatunku, będzie miał trudno, ale nastepne sezonu już na pewno lepiej.

michal_fracz

mam nadzieje, ze wlasnie jako nowosc ?na rynku? serial przyciagnie publike i będzie mu się wiodlo, bo co tu duzo gadac, zapowiada się ciekawie i ambitnie jak na polski kociolek serialowy. mysle, ze sporo osob będzie sledzic serial chocby po to, by porownac ile wspolnego ma on z rzeczywistoscia i czy cos ?zainspirowalo? ;) pewne watki w fabule.

ocenił(a) serial na 1
lalique_2

dziękuje za odpowiedzi i teraz pytanie z drugiej strony; wielu ludzi deklaruje że unika polityki (w serialach i w wypowiedziach prasowych) to się zastanawiam czy ludzi to zainteresuje, i czy będzie miał popularność (bo pani reżyser stwierdziła ze już się przygotowują do drugiej serii!), bo niektóre wypowiedzi samych twórców zaczynają mnie nudzić, teksty w stylu "...takiego serialu jeszcze nie było..."(to już w różnych gazetach czytałem ze dwadzieścia razy), "... wyśmienity,wspaniały,genialny,itp."
- przypomnę że mówią to sami twórcy. No, ale w czwartek zobaczymy czy rację mam ja czy zwolennicy serialu.
P.S. Serial leci od 21.00 do 23.30 z krótką przerwą na losowanie. W tym czasie leci tylko 3 seria Lost i panorama, no ewentualnie jakiś lepszy film w TVNie, więc nie wiem konkurencji nie ma, ale pora emisji jest trochę późna, wiec zastanawiam się jak to będzie z oglądalnością

ocenił(a) serial na 8
michal_fracz

Głos "nie" twórcy serialu: Film jest bardzo dobry, wciągający, absolutnie pierwsza klasa w porównaniu z tym, co w ostatnich latach widzieliśmy w telewizji. A do tego rewelacyjne kreacje aktorskie (zwłaszcza wyśmienita K. Herman) i muzyka. Polecam! (i nie jestem przedstawicielem dystrybutora :>)

michal_fracz

Myślę, że będzie oglądany. Rzeczywistość faktycznie przerasta fikcję, ale ciekawość publiki nie ma granic - odkrywanie afer i sensacji politycznych jest "narkotycznie wciągające". Natomiast z Sejmem z zeszłego piątku (07,09,2007) wszystko przegrało ;-)

arkonia

No cóż, z pierwszych dwóch odcinków, poza tym że widać że serial rzeczywiście stoi na wysokim poziomie, można wysnuć jeszcze jeden wniosek. Rzeczywistość "Ekipy" ma niewiele wspólnego z realiami naszej polityki, albo raczej z realiami relacji między obywatelami a rządzącymi. Stosunek Polaka do polityka wyznacza dziś przede wszystkim nieufność. Przynajmniej ja tak to widzę. Główni bohaterowie z tego serialu z kolei są ludźmi, którzy od razu zaskarbiają naszą sympatię i zaufanie. Mamy tu fikcyjny świat, w którym wreszcie możemy rządzącym zaufać. Tu polityka budzi pozytywne emocje. Ta idealizacja [ale nie natrętna] jest tu dobrym zabiegiem. Dzięki temu serial jest ciekawszy od tego, co serwuje nam się na codzień. Pośród fali politycznych brudów możemy sobie przysiąść przed telewizorkiem i pomarzyć...

moody_mic

Tak na prawdę to czy Ekipa jest zbizona do rzeczywistosci, będzie można powiedziec po emisji ostatniego odcinka.

ocenił(a) serial na 1
jennyharris

Nie chodzi mi oto że tylko przedtwiciele dystrybutora chwalą serial(tak to jest na razie z Barwami Szczęścia), i nie zaprzeczam, że ludzie chwalą go sami z siebie bo wiem że wielu ludziom się spodobał i się nie dziwię(świetne aktorstwo, muzyka, dramatyzm fabuły), ale ja mimo wszystko wole Tajemnice Twierdzy Szyfrów-(bo filmów pani reżyser nigdy nie oglądałem, a Tajemnice XX wieku czytałem i oglądałem)
Poza tym co to za forum na którym są sami fani lub tylko antyfani?
A tak mamy dyskusję sceptyk-entuzjasta:)
P.S. Borys Szyc ma ostatnio parcie na role nazi;)
Pozdro dla wszystkich

michal_fracz

Też może bym wolał "Tajemnicę twierdzy szyfrów", gdyby nie to, że nie udało mi się jeszcze obejrzeć żadnego z odcinków :/

michal_fracz

Przy czym Szyc jako nazista jednak zdecydowanie lepiej wypadł W "Ekipie" czuć rękę wprawnego reżysera :) (A może potraktował rolę w TTS jako wprawkę do "Ekipy", tam jego kreacja za bardzo trąci "Oficerem")

ocenił(a) serial na 1
kwasibor_m7

Nazi Szyc u Wołoszańskiego to taki dżentelmen-potwór, typowy szarmancki hrabia von essesmann.
Z kolei w wersji współczesnej to wściekły kibol na prochach...
obie role są różne, więc trudno je porównywać(mi się Szyc podoba w obu wersjach;D)
Pozdro

michal_fracz

nie no nieźle zagrał, nieźle wściekły był jak jednego gościa zastrzelili hehe szkoda że te bomby były sztuczne :D

michal_fracz

Przynamniej Szyc nie występuje w absolutnie wszystkich produkcjach tej jesieni.. Bo Małaszynski się nie oszczędzał. Dobrze że go w Ekipie nie ma, bo zwariowalabym.

ocenił(a) serial na 1
jennyharris

Znów się zaczyna wątek z Małaszyńskim...(przerażające, aż 3 produkcje )
Tak samo można powiedzieć o sezonie na Bosaka, i Szyca(bo oni grają i w Ekipie i w Tajemnicy), a Wieczorkowski? Też 3 produkcje!
Ludzie nie wpadajmy w paranoję i nie obrzucajmy gównem zdolnego aktora!
Wróćmy do Ekipy...
Pozdro

michal_fracz

więc wracam :P jak się piąty odcinek podobał???? Będzie ropa i polska będzie bogata czy nici z tego?

michal_fracz

wydaje mi się, ze jeśli już to gwozdziem do trumny ekipy będzie nie to, ze transmituja go w porze wyborow, ale to ze tak pozno.. ogladajac serial tego typu o 21:00 w czwartek to się raczej spac chce :P dobrze, ze chociaz na plytach to wypuszczaja bo polowa widzow by tracila watek w polowie serialu ucinajac sobie drzemke :P

Ulenia

No ja się raz tak załatwiłam.. zapomniałam że emitują dwa odcinki, jeden po drugim, i mi się przysnelo.