http://ekipa.gazeta.pl/ekipa/1,83594,4630070.html
wędrówka po godzinach emisji rozpoczęta... no to możemy się pożegnać z drugą serią...
Oglądalność jest za niska żeby powstała 2 seria. jedyna nadzieja że Polsat postanowi do niej dopłacić żeby pokazać że pokazuje bardzo ambitne seriale. Ale to mało prawdopodobne. ! seria kosztowała aż 11,4 mln zł. Bardzo dużo jak na polskie warunki i przez taką oglądalność może Polsat na tym stracić, albo ledwo ledwo wyjść na plus.
Zabieg ten jest dobry z jednej strony bo oglądalność może lekko drgnąć... Lost na tvp1 czy Na Wspólnej na TVN to takie pozycje z, którymi trudno konkurować. Od początku godzina emisji była wg. mnie źle dobrana i akurat ten zabieg może być dla serialu na plus... co do 2 serii to niestety też nie sądzę, że powstanie ale tak to już jest... Ambitne produkcje kończą się szybko bo publiczność jest karmiona płytkimi schematami i nie doceniają seriali takich jak ekipa. Nawet na forum tutaj mamy takie przykłady w niektórych postach opowiadających się przeciw "Ekipie" często nawet bez zapoznania się z serialem...
No i nie dali rady potężnemu frontowi...
ja od początku wiedziałem, że ten serial się nie przyjmie, a to z powodu że rzeczywistość jest duuuużo ciekawsza i ...realniejsza.
P.S Dobrze że wygrał Tusk. Może będzie chociaż namiastka Polski Ekipowej...Kto wie może Donald ogląda ten serial...
Pozdro