PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=226952}
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13013
Elfen Lied
powrót do forum serialu Elfen Lied

Elfen Lied!

ocenił(a) serial na 10

Już od bardzo dawna chciałam to zobaczyć. Wreszcie znalazłam czas na to anime. Dziś skończyłam oglądać. Piękne anime, choć często potrafiłam sie domyślić co się stanie... (w Wirtualnej Lain mnie się to nie zdarzyło) . Mimo wszystko uważam EL za świetne anime. Piękna muzyka : Lilium. Poza tym japońskie głosy...świetne podłożone! Widziałam filmik na youtube.com jak Japończycy podkładają głos, mają dużo zabawy przy tym ;) Nyuuu.... Kochane anime. Polecam wszystkim, lecz może nie tym młodszym... krwawe ;) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Nyuu

Hehe ja 3 dni temu obejrzałem całe. I musze powiedziec ze jest jedną z najciekawszych anime jakie widziałem, tylko ze sprzydało by się zakonczenie... ;/ Lubie takie pokręcone historie ;p Super anime :> Pozdro Fani Anime ;]

ocenił(a) serial na 10
neops333

Witam,ja obejrzałem elfena w ubiegłym tygodniu,i ciągle mi siedzi w głowie...
!!!SUPER ANIME!!!!
Uczucie niedosytu na końcu jak po przeczytaniu dobrej książki...
Szkoda, że to koniec tej historii:(,chcem wiedzieć czy za drzwiami była ona;]

ocenił(a) serial na 10
Kamgurek

Napewno to była ona, przyszła na obiad :D Słyszałem ze mieli kontynuowac Elfen Lied ale nie dośli do tego ;

Nyuu

To prawda że to piękne anime. Dzisiaj skończyłem oglądać i jestem pod ogromnym wrażeniem. Seria kontrastów od krwawej łaźni po czułość i miłość. To wszystko spasowane z sensem i pointą. Japończycy to jednak mają głowę na karku. Bardzo wzruszające...Jeżeli mogę zapytać czy filmiki gdzie widziałaś jak podkładają głosy były z tej właśnie produkcji? Jeżeli tak to poproszę o linka... pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
do_urden

Ja oglądałam chyba już ze 2 lata temu, a nadal nie mogę przestać o tym myśleć. Kocham Lilium... Najlepsze anime jaie widziałam.

ocenił(a) serial na 10
niesia14

Dokładnie,ma w sobie to cos:D,i ciagle siedzi w głowie:D,normalnie sie teskni za ta historia:D,szacunek dla jej autora!!!!!!!!!!!!!!

Kamgurek

Widzę, że naprawdę Ci się spodobało :P Posty w takim odstępie czasu, heh. Szkoda, że krótkie :/ Co do zakończenia to niewątpliwie ona stoi za drzwiami, tylko ciekawe czy to Lucy czy Nyuu. Manga inaczej się kończy, warto przeczytać.

dO_ozer

Skoro tak chcecie to sami napiszcie zakończenie...

Tylko troche wysiłku ale satysfakcja będzie gwarantowana xD

ocenił(a) serial na 9
Nyuu

Obejrzałem na razie tylko anime, ale historia jakoś mnie wciągnęła i chyba poszukam mangi. Niemożna ukryć, że mnogość negatywnych wypowiedzi na temat tego tytułu jest trochę uzasadniona, ale przewija się w nim ogromna liczba różnorakich wątków i objęcie serii przy ich pomocy jest całkowicie bez sensu. Dla mnie najlepszym wątkiem jest motyw przeżycia i poszukiwania drugiego człowieka.

W Waszych wypowiedziach wielokrotnie przewija się pragnienie ekranizacji dalszych przygód. W tym wyjątkowym przypadku uważam to złe wyjście. Jako że ekranizacja anime postępowała podczas wydawania mangi (stąd m. in. różne zakończenia) już mamy do czynienia z alternatywną historią i nie należy jej kontynuować, bo na tym polega jej urok. Nie została definitywnie zakończona, ale jakakolwiek inna kontynuacja była by przeciągnięciem i znacznie obniżyłaby atrakcyjność serii.

ocenił(a) serial na 7
Nyuu

Ja dałem 7. Fajna historia, kreska też mi przypadła do gustu. Tylko w połowie serialu zaczyna się coś psuć... powracanie do przeszłości wg mnie niepotrzebne, a już kompletnym bezsensem jest umieszczanie fragmentów z poprzednich odcinków.