PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769097}

Elif

2014 - 2019
4,5 1,1 tys. ocen
4,5 10 1 1140

Elif
powrót do forum serialu Elif

Już dwa lata temu zadałem pytanie, kto jest adresatem serialu Elif i do dnia dzisiejszego znajduje wewnętrznego odpowiedzi i przekonania, iż fabuła tego serialu odpowiada na tak zadane przez moją osobę pytanie ?
W pierwszych latach projekcji jak zauważyłem, to była wieczna gra osób szczególnie toksycznych, która zamykała się w ciągłym tasowaniu, kto kogo i kiedy wyprowadzi w pole, jedynie w moim poczuciu postacią o pozytywnym znaczeniu był Selim, szczery, empatyczny, lecz chwiejny w swoich zachowaniach.
Dzisiaj już w nowej odsłonie bez wyjątkowo perfidnej postaci Azu, której miejsce zastąpił kliniczny przykład 100% psychopaty Talik, gdzie w otoczeniu toksycznych indywidum w sposób doskonały gra swoją rolę.
I co dalej, czy takie w moim odczuciu perfidne zachowanie znajdzie odbicie znajdzie swój finał, w zdemaskowaniu i zapłaty za to, co tak niecnie robił wbrew wszystkiemu i wszystkim ?
Thomas Erikson napisał według mnie doskonałą książkę "Otoczeni przez psychopatów" , w której można odkryć wszystkie toksyczne zachowania, aby się bronić przed tego rodzaju zachowaniami i w tym momencie zastosowano techniki rozpracowzwania osób, które z natury manipulują miałoby to sens pozytywnego oddziaływania na widzów tej projekcji.
W sposób sporadyczny zaglądam, co się dzieje i zawsze jest tak samo, bez rozliczania tych, którzy z natury czynią zło.