PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047792}

Eric

2024
6,5 8,6 tys. ocen
6,5 10 1 8582
5,8 8 krytyków
Eric
powrót do forum serialu Eric

Netflix swoją homo poprawnością gejowską zamorduje każdy nowy serial. Zaczynam się bać, że niedługo heteroseksualność będzie surowo karana. Ręce opadają.

ocenił(a) serial na 7
swat997

Gdzie tu jest "poprawność gejowska", czymkolwiek ona miała by być? :D

NiedzwiedzJanusz

No jak to gdzie? Jeden z głównych bohaterów, czyli detektyw Michael Ledroit oczywiście musi mieć kochanka, faceta, męża drugiego faceta. Bez tego wzór współczesnej rodziny wg Netflix byłby nie do przyjęcia. W dodatku ten musi być dodatkowo ciężko chory, aby dodatkowo wzbudzić litość. To jest właśnie ta narzucana nam poprawność gejowska, skupiona wokół współczesnych producentów filmów i seriali. Nie mam nic do nich, ich sprawa ale gdy w mediach jestem sztucznie sterowany, omijam te środowiska; nie godzę się na takie przedstawianie rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 7
swat997

A tam jest to wrzucone na siłę? Czy stanowi po prostu element historii. Zwłaszcza choroba, która osadza akcję w konkretnych czasach.

NiedzwiedzJanusz

Oczywiście, że w stacjach typu Netflix kreuje się alternatywną rzeczywistość, gdzie stara się na siłę wmówić ludziom, że coś co jest odmienne, jest jak najbardziej naturalne, a co jest naturalne, odmienne. Nie wzbudzałoby emocji, gdyby podobne historie nie były wałkowane praktycznie w każdym filmie i serialu. To się już robi niesmaczne. W ten sposób sami staracie się narzucać nam swoją wizję, swój zamknięty świat, aby uważano, że jest to norma. W identyczny sposób agresywną propagandę , choć dotyczył zupełnie odmiennego problemu, wdrożył mały psychopata z wąsikiem w latach 30 ubiegłego wieku. Miłość pokazywana w filmach między mężczyzną i kobietą zawarowane jest minimum dyrektywą 16+, dwóch liżących się facetów, 7+. To wzbudza sprzeciw na przykład w rodzicach, którzy nie życzą sobie aby ich małoletnie dzieci, jeszcze nieukształtowane, bombardowane były takimi obrazami.

swat997

chory jesteś

yag12

Skoro jestem chory to ta wasza niby tolerancja jest jednym wielkim kłamstwem. Żyjecie w zakłamanym świecie

swat997

dlaczego "wy"? jesteś chory, bo zwracasz się do innych w liczbie mnogiej... masz omamy socjologiczne

yag12

Posłuchaj mądralo. To czy ktoś jest chory decyduje lekarz, więc na pewno nie ty. A ty masz zwyczajnie poprzewracane w głowie, i jak widzę męczysz się w normalnym świecie. Masz problem z tolerancją, masz problemy z emocjami, masz problemy z egzystencją wśród normalnych ludzi, zgłoś się do specjalisty. Po twojej infantylnej odpowiedzi wynika jednoznacznie że masz problemy z określeniem płci, skoro krytyka homoseksualnych scen wzbudza w tobie nienawiść. Lubisz to, to twój problem. Wielu tego nie akceptuje i nie życzy sobie aby te zachowania były nam narzucane.

swat997

wciąż jesteś chory, bardzo chory. życzę powrotu do zdrowia.

yag12

A ja tobie abyś wreszcie poznał dziewczynę, gdyż ciągłe obcowanie z facetami ryje ci psychikę.

swat997

daj zdjęcie siostry

yag12

Do czego potrzebne jest ci zdjęcie mojej siostry ? Masz problemy zgłoś się do lekarza dzieciaku

ocenił(a) serial na 6
swat997

Jesteś chory.