Obejrzałam 5 odcinków 1 sezonu i nie mogę więcej. Humor beznadziejny, każda dosłownie KAŻDA damsko-męska relacja w tym filmie opiera się na wzajemnej pseudo zabawnej złośliwości i walce o władzę. Gra aktorska głównego bohatera, jego córki, z-cy Jo jest totalną kompromitacją. Nie polecam. Temat nawet fajny, ale źle się za niego zabrali. Miasto powinno być większą tajemnicą, powinno być więcej psychologicznych wątków związanych ze statusem "geniuszy". Każdy odc opowiada o tym, jak USA za pomocą jednego szeryfa ratuje świat... żenada dla mało wybrednych.
Humor właśnie jest perełką serialu. Jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem. Przesadzasz z tą negatywną krytyką. Rozumiem że każdy ma swój gust, ale jeżeli uważasz to arcydzieło jakim jest Eureka, za kompletną pomyłkę, to nie sądzę aby był jakiś film czy serial, który zaspokoił by twoje oczekiwania.
Jest wiele seriali, które pełnają moje oczekiwania. Np. Breaking Bad, to jest arcydzieło, tak kazda postać ma duzo czasu by pokazać siebie i kreować portret. A humor ambitny, rewelacyjny. tutaj w Eurece, chce mi się zakrywać oczy z zażenowania. Jo Lupo gra fatalnie i jej postać jest przerysowana, strasznie przewidywalna. Szeryf pyta "masz broń?", ona z pseudo-poważną miną odczepia część kamizelki i odkrywa aresenał, szeryf na to "Głupie pytanie" i tu następuje przerwa na śmiech widza.... Żałosne. Wszystko jest tak dosłowne, widza się traktuje jako posiadacza niżej niż przeciętne IQ, który nie jest w stanie niczego na własną rękę się domyślić, tylko trzeba to dokładnie stwierdzić. Wszystko opiera się na mało abitnych docinkach damsko-męskich, również pomiędzy ojcem-córką. W prawie każdym odcinku córka głównego bohatera spotyka nową osobę w swoim życiu (chłopak,starszą panią z domu starości) i od razu WIESZ, że te osoby są kluczem do rozwiązania zagadki. Nie wspominając już o tym, że serial nie trzyma w napięci, nie tworzy zagadek, wszytsk od razu podaje na tacy.
nie zgodze się z waszym (Andrrzej, Eunicze) opiniami. Serial jest lekkim, sympatycznym, z odprężającym poczuciem humoru deserem, podawanym tym którzy po mocnym obiedzie lubia deserki. :). Jednym słowem, nie każdy serial musi eksplorować wątki psychologiczne, i siać tajemniczość. Serial oglada się rewalacyjnie ponieważ nie jest głupi, ma wpisane ciekawe poczucie humoru. a Szeryf uważam jest idealnie odegrany. Bardzo lubię tę postać.. Jest to serial przy którym się całkowicie relaksuję. Szczególnie początek 4tego sezonu. Rewelacja... Bardzo spyrtnie i logicznie zmienili dużo wątków w serialu..
Żałuje tylko że zapowiedziano 5 sezon ostatnim.
Dokładnie. Serial bardzo relaksujący po takim np. Breaking Bad. Prostota Eureki jest jej największą zaletą. Wykreowane postaci, które stanowią trzon całego serialu są zagrane naprawdę bardzo dobrze. Polecam wszystkim, którzy chcą odpocząć od ultra poważnych dramatów i po prostu obejrzeć coś lekkostrawnego ; )