Wszystko co dobre musi się kiedyś skończyć, koniec anime Fairy Tail przyszedł dużo szybciej, niż ktokolwiek mógł przypuszczać. W najnowszym numerze magazynu Kodansha, pojawiła się informacja że Fairy Tail będzie nadawane do 30 marca 2013r.
Manga Fairy Tail wydaje się być kontynuowana bez przerwy.
Niestety :( z początku słyszałem, że FT ma być tylko wstrzymane, aby nadgonić mange. Jednak w oficjalnych informacjach nic takiego nie podano. Może jeszcze ruszą kiedyś. Byłoby fajnie, bo to naprawdę genialne anime.
no ja jestem załamana :( najpierw Bleach a teraz to :( za mangą nie przepadam powiem szczerze.. a anime lubię długie bo te krótkie to 2-3 dni i po całym sezonie ^.^ a teraz nie wiem co będę oglądać ;p
Przez Bleach'a też byłem zasmucony, ale jego wznowią. Muszą! Kiedyś... Mang nie czytałem, ale chyba będzie trzeba zacząć w wypadku FT :(
Co do dłuższych, to może One Piece? ;> Zastanawiałem się nad tym tytułem, to dopiero ma odcinków. CO do reszty, to rzeczywiście można wciągnąć szybciutko, nawet w jedną noc.
No właśnie nie podoba mi się ;p próbowałam ale jakoś nie wiem nie przekonuje mnie ;p chyba na razie będę musiała się zasycić tymi krótkimi ;)
Skoro krótkimi, to patrząc na SAO i Accel World, to może Robotics;Notes? ;> Polecam również Steins;Gate :D chyba, że widziałaś. Niemniej jest masa ciekawych, krótkich, dobrych tytułów :)
A nie widziałam akurat :D także chętnie zacznę jak skończę Monstera ;) Dzięki :D
One Piece z początku jest słabe ale po jakimś czasie się rozkręca co sprawiło że zostałem z tym tytułem do tej pory :) 589 odcinków :) świetną serią jest również gintama również słaba na początku :)
Śmiało oglądaj OP! Mimo iż lubię Fairy Tail, to może ono co najwyżej buty pucować One Piece :P Ale przebrnij przez średni, a wręcz słaby początek. Im dalej tym lepiej, a fillerów praktycznie nie ma!
Polecam. Nie zawiedziesz się. Anime obejrzałem już dziesiątki począwszy od yattamana, daimosa kapitana hawka z polonii 1, a za mangą nie przepadam. do One piece podchodziłem sceptycznie ale jak mnie wciągnęło to 500 odcinków pochłonąłem w miesiąc. Teraz jestem na bieżąco i dobrze że ciągną ją dalej bo teraz jak się rozkręci to będzie mega dym:)
OMG ;/ To nawet do końca arca nie dojdzie...
To teraz pozostaje jedynie One Piece i Hunter x Hunter 2011 z tych lepszych shounenów :(
Nie wiem jak niektórzy z was mogą w to wgl uwierzyć ale ja nie wierzę i to z kilku powodów. Pierwszy z nich to taki, że Mashima wypowiedział się na temat serii anime na Twitterze czy gdzieś tam mówiąc, że nie ma się czego bać, anime będzie kontynuowane i na pewno nie zakończy się od tak. Po prostu odcinki lecą za szybko i nasz mangaka potrzebuje czasu żeby się trochę "rozpędzić". Druga sprawa to taka, że to byłoby nielogiczne, ba! Nieopłacalne dla tych którzy pracują nad anime. Pomyślcie trochę, przecież to jeden z najpopularniejszych tasiemców obecnych czasów. Także nie spinać 'dupy' i czekać cierpliwie na nowe odcinki =)
A Bleach to nie był jeden z naj tamtych czasów? -,-
Odcinki w japońskiej tv będą puszczane od nowa i pewnie do czasu aż dojdzie do tego odcinka w którym się zakończyło to dopiero wtedy wznowią...
Nie wiem, nigdzie nei wyczytałem takich informacji. A Bleach mnie mało interesuje, bo go po prostu nie oglądałem, więc plssssssss, bez zbędnego rag'ea na mnie, ok ?
Anime zatrzymali bądź zakończyli całkowicie (co mam nadzieję) z powodów że otrzymywało lipne oceny później. Wszystko się zaczęło od tego jak Ta wyspa została wyje**na w kosmos po czym oni wszyscy przeżyli ... dzięki sile przyjaciół ... I to jest największy minus tego anime. Jak z początku jak sie oglądało było przyjemnie co po tamtej akcji to haft sam nadchodził. No i najlepsze, walka Erzy z Asumą... Really? Dlatego nie dziwię się że nie chcą na razie kontynuować tego "Przyjacielskiego Anime".
Nie muszę niczego czytać, jakiś nie polski hejter powypisywał głupoty i niby to jest "święta prawda"? Mam własne zdanie na ten temat, pod tymi nowymi odcinkami na różnych stronach wszystkie komentarze pozytywnie wypowiadają się na temat.tego, że są to najlepsze odcinki.
Szkoda 35ciu minut mojego życia, już powiedziałem jak się sprawy mają... ostatnie odcinki a zwłaszcza arc z turniejem to najlepsze odcinki FT
jak nie macie co oglądać to polecam Code Geass, są tylko 2 sezony, łącznie tylko 50 odcinków, ale anime mega, ale to bardziej w stylu dramatu trochęi One Piece, pierwsze odcinki takie sobie ale w mare oglądania się rozkręca, wkońcu ma ponad 500 odcinków, obejrzałem wszystkie chyba we 2 tygodnie :D
CG to mecha, tego nie cierpię :P A OP oglądałem już przed Fairy Tail :) Polecam Hunter x Hunter 2011, na równi z FT i OP u mnie jest.
OP i HXH na równi z FT? Hahahahah. 2 najlepsze tasiemce jumpowskie porównywane do najwyżej średniej serii.
To tylko twoja subiektywna ocena ;] tak jak i moja zresztą, na równi na 1 miejscu u mnie są te 3 anime i nic tego nie zmieni.
To jest jak najbardziej obiektywna ocena. Sprzedaż w 2012 One Piece 23,464,866, Fairy Tail 4,128,665, HXH którego wyszło 12 chapterów(ok. 1 tom) w tygodniku 3,439,839, czyli jeżeli wychodziłby normalnie tydzień w tydzień, a nie kilka chapterów na rok miałby sprzedaż ok. 14,000,000.
Na polskich stronach FT jest najwyżej w rankingach i najczęściej oglądane... później OP i HxH (który dla mnie jest najlepszy spośród tej trójki, bo cały czas jest zajebiste) ;p
Sprzedanymi egzemplarzami nie ma co się kierować...
Bo na polskich stronach przeważnie oceniają osoby które nie widziały nic poza SAO które uważają za najlepsze anime, FT i Naruto. FT to jest po prostu zlepek słabo wykonanych schematów z lepszych tytułów doprawiony wielką ilością cycków.
Coś nie dokładnie oglądasz bo po wyje...iu wyspy uchroniło ich zaklęcie ducha MAVIS. Ogólnie mi sie anime podoba tylko szkoda że nie jest bardziej brutalne.
Jeszcze jest manga. ;p
Do tego anime ma wkrótce wrócić. Musimy trochę poczekać. Mam nadzieję, że nie będzie jak z Bleach. xd
No to chyba komuś się coś po porypało, bo jak się zerknie na odcinki to tam jest napisane, że liczba odcinków : 180 i za kilka dni w Japonii ma być pokazany 176 odcinek :)
+ ma ktoś jakieś potwierdzone informacje na temat tego czy to anime ma być wznowione czy nie ? : <
wiadomo, że Fairy Tail się nie skończyło definitywnie, jest jeszcze manga, a poza tym na końcu 175 odcinka jest informacja: "To Be Continued..."
znalezione :)
"Hiro Mashima potwierdziła na swojej stronie Twitter, że anime nie zostanie zakończone, a będą kontynuować historię ale nowe odcinki anime wrócą dopiero około połowy września!
Mówiąc o tej sprawie, Mashima napisał:
"Anime było za blisko mangi w zakresie historii. Zdecydowaliśmy się zatrzymać anime, aby manga wyprzedziła "Wielkie Igrzyska Magiczne" aby anime mogło czerpać więcej z mangi.
Później napisał:
"Studio rozpocznie nadawanie Anime Fairy Tail gdy manga przeniesie się na "nowy łuk historii Fairy Tail" . Mam nadzieję, że bedziecie cieszyć się nową historię już która jest już zaplanowana".
Bez tego było wiadomo, że wróci prędzej, czy później, tytuł jednak ma zbyt wielką fanbazę żeby zrezygnować z kury znoszącej złote jajka. Bleach też niedługo wróci.
z tego co wyszukalam to Hiro Mashima na swoim twitterze napisal jedynie, ze anime zostalo wstrzymane. Czy info ze Fairy Tail wroci we wrzesniu jest oficjalne?
Anime jest wstrzymane do odwołanie, ale będzie wznowione....kiedyś ;) Ale kiedy to tego nawet Mashima nie wie. Jednak nadmienił na swoim Twitterze, że anime będzie kontynuowane ;)
Z tego co mi wiadomo to Mashima napisał kiedyś czy tam udzielił wywiadu że anime będzie kontynuowane latem tego lub przyszłego roku. Możliwe że powróci razem z Bleach-em, który będzie ponownie emitowany w sierpniu tego roku.
Co do mangi, to Mashima dalej ja rysuj/pisze. Dodatkowo za jakieś 2-3 numery ma pojawić się czapek w 100% kolorowy :P
nom, od dawna to wiadomo że będzie emitowany od początku wakacji 2013 roku, oczywiście jeśli wszystko dobrze pójdzie. Ma ruszyć wraz z zakończeniem shippudena a to zapowiedzieli na sierpien, więc obstawiam ten miech. Z drugiej strony TT ostatnio podobno olewa emisje tasiemców a woli kwartałów-ki, więc mały pytajnik co do emisji nadal istneje.