PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=703475}

Faking It

2014 - 2016
7,1 13 tys. ocen
7,1 10 1 12873
Faking It
powrót do forum serialu Faking It

Wow, bardzo dobry odcinek. Dobrze, że nie ma jakiejś mega dramy o tym, że Amy przespała się z
Liamem, tylko jest to pokazane w dość humorystyczny sposób. Sekret Lauren... mega zaskoczenie!
Na początku stwierdziłam, że to trochę naciągane. Ale teraz myślę, że może to być świetny, ciekawy
wątek. Do tej pory nie natrafiłam na serial dla młodzieży, który poruszał ten problem. Zapowiedzi do
kolejnych odcinków super, będzie ciekawie! Póki co zapowiada się lepiej niż 1 sezon :D

ocenił(a) serial na 7
AniaAnnee

nikt nie oglądał czy co? :P
odcinek w istocie fajny, tak szybko mi zleciał! potraktowali całą sprawę Amy z Liamem w tak lekki sposób, że to była bardzo przyjemna odmiana, a nie dramat jak zawsze. No i sekret Lauren - ekstra. W końcu coś nowego.
Więc w zapowiedzi Amy naprawdę żartowała o ciąży czy zaszła??

ocenił(a) serial na 7
wildkeed

raczej żartowała :D

ocenił(a) serial na 7
AniaAnnee

dobrze, bo to by już było przesadą :P

ocenił(a) serial na 8
wildkeed

Żartowała, przecież zaraz potem dodała coś o przełamywaniu pierwszych lodów. ;d Ogólnie odcinek na plus, Farrah była bezkonkurencyjna do pary z Amy ("use protection", "I have softball bat under my bed" i oczywiście "S&M dungeon"). Tommy mega śmiesznie i podobała mi się scena w aptece, ubrali Amy jak stereotypową lesbijkę typu "butch". I jeszcze pani farmaceutka, kibicująca Karmy zupełnie jak Irma the lunch lady i Penelope... xd Cały pomysł AmyxLiam uważam za głupi, ale w sumie storyline z tego wynikający jest dość zabawny (odcinek, w którym Amy daje mu po twarzy i potem oblewa wodą - coś, co każdy shipper Karmy chce zobaczyć, a inaczej by się pewnie nie stało). I Lauren będąca interseksualna, tego jeszcze w TV nie widziałam - dobrze, że się podejmują trudnych tematów. Oczywiście szoku nie było, bo spoilery na ten temat latały na Tumblrze od dawna, ale i tak podoba mi się sposób w jaki to przedstawili. Ten sezon zapowiada się naprawdę dobrze, niestety na 100% wiemy, że Karmy w tym sezonie parą nie będzie, a może i nigdy, bo w sumie nawet aktorka grająca Karmę sama nie wie, czy będzie ona bi czy hetero. Na pocieszenie jest Regan i Fifth Harmony, które pojawi się, sadly, dopiero bodajże w 6 epizodzie.

AniaAnnee

Bardzo mi się podobało. Odcinek otworzył masę ciekawych wątków na ten sezon i bohaterowie jako grupa przyjaciół tworzą ciekawą drużynę.

AniaAnnee

gdzie można obejrzeć ?

juzetpe

Np. tutaj: http://watchseries.lt/serie/Faking_It_(2014) (bez napisów)

AniaAnnee

Jak dla mnie świetny, jeden z najlepszych dotychczas.

joasiarybelska

Odcinek bardzo mi się podobał, nieźle się uśmiałam podczas oglądania.
- scena z Amy w aptece i ta cała rozmowa z farmaceutką ( która z kolei była bezbłędna i jej mina kiedy pokazywała Amy zeby nie mówiła prawdy Karmie)
- scena kiedy Karma gra na gitarze pod oknami Amy i wszyscy się gapią( Lauren, Shane, Liam) a potem ich miny kiedy widzą ze ten były chłopak Lauren ucieka i krzyk Karmy
- kiedy mama Amy wraca do domu bo zapomniała czegoś a tam w garażu Amy z przywiazanym do krzesła byłym chłopakiem Lauren( nie pamiętam imienia)
- i cała pierwsza scena kiedy Karma włazi do pokoju Amy i chce ją przeprosić a ta jest jeszcze w szoku po tym jak zobaczyła Liama w łóżku i próbuje spławić Karmę
W ogóle wydaje mi się że Rita świetnie gra postać Amy, chyba jest świetna w grze postaci komediowych, jej mimika, zachowanie nie sposób się nie śmiać.

Też macie wrażenie że Karma jest strasznie nachalna? jej najlepsza przyjaciółka wyznała jej miłość a ta sobie popłakała i zamiast dać tamtej trochę czasu to przyłazi, myślę że Karmie wydaje się że Amy wcale jej nie kocha tylko to taki etap w życiu czy coś, Karma nie traktuje jej uczuć poważnie i zachowuje się trochę jakby nic się nie stało, tak jak powiedziała Amy kiedy ta zaczęła dla niej grać na gitarze w pokoju " co Ty robisz! myślisz że serenady miłosne, czy to jak Tobie na mnie zależy pomagają? łamiesz mi serce" bo Karma w ten sposób robi nadzieję ale i tak nie odwzajemnia uczuć.
Jestem ciekawa co będzie dalej bo po zwiastunie coś czuję że mogą być kłopoty kiedy Karmie ktoś mówi że " coś przeszkadza Tobie w byciu z ukochanym" a potem Karma mówi do Amy " wiem że nie mogę mieć Twojej przyjaźni jeżeli będę z Liamem" czy coś takiego więc się zastanawiam czy "zerwie" z Amy

alunia_kiss

dla mnie Karma zachowuje się trochę zbyt desperacko, chce, żeby szybko wszystko wróciło do normy z Amy i nie przyjmuje do wiadomości, że pewne rzeczy wymagają czasu. ma być już, teraz, dzień po! nie rozumiem tego, nie daje jej chwili wytchnienia - ani sobie. no ale cóż.

odcinek bardzo przyjemny, już wiem, czemu tęskniłam za tym serialem. :) lubię ich luźne podejście, brak zbytniego dramatyzowania i to, ile ciekawych rzeczy dla nas przyszykowali w tym sezonie. komizm sytuacyjny - pierwsza klasa! bardzo podoba mi się wątek Lauren, naprawdę da się ją lubić. :)

ocenił(a) serial na 7
alunia_kiss

Taak, te sceny były świetne :D Scena z farmaceutką wymiata.

Zgadzam się co do Karmy. Zachowuje się trochę niedojrzale. Rozumiem, że ma teraz duży problem, ponieważ zakochała się w niej przyjaciółka, a nie chce jej stracić. Ale wkurza mnie, że zachowuje się, jakby dawała Amy znaki, nadzieję, że jednak coś z tego może być. No, ale i tak uważam, że w tym odcinku zachowała się lepiej niż podczas sezonu pierwszego, gdzie musiała mnie wkurzyć w prawie każdym odcinku. To żenujące, że udawała lesbijkę, wykorzystując przy tym Amy, tylko po to by spodobać się chłopakowi.