PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21756
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Realizacja przypomina mi teatr telewizji, dialogi to chyba im pisał jakiś siedmiolatek z porażeniem mózgowym, aktorzy (Wagner, Kamińska) to jakieś nieporozumienie, o fabule nie wspomnę.
To jeden z najgorszych jeżeli nie najgorszych seriali kryminalnych jakie widziałem. Myślałem że "Kryminalni" to banał ale przy "Fali zbrodni" zasługuje na Złotego Globa.

Abruzzi

Abruzzi, ja osobiscie uwielbiam fale, i nie bede na Ciebie wjezdzal gdyz masz prawo do wlasnego zdania :) Momentami serial jest nieco naciągany i przesadzony ale jak dla mnie ok.

użytkownik usunięty
Abruzzi

burak jestes i tyle

ocenił(a) serial na 6

...Powiedział człowiek którego ulubionym filmem jest Resident Evil.

użytkownik usunięty
Abruzzi

hej braszku! film pt "glupi i glupszy" takze do najambitniejszych produkcji nie nalezy, wiec prosze cie powstrzymaj sie od tego typu komentarzy. ps i nie porownuj fali zbrodni do kryminalnych, gdyz to porownanie jest tutaj po prostu nie na miejscu.czlowieku czy ty jestes nie powazny??

Abruzzi

a powiedz mi skąd masz te pierwsze odcinki Fali ? bo ja niestety nie oglądałem od początku a chciałbym porównac te pierwsze odcinki z ostatnimi :) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 6
Filipo

Wczoraj obejrzałem 8 odcinek i musze przyznać że serial robi się ciekawy. Sześć pierwszych odcinków było bardzo słabych - kryminalne zagadki strasznie banalne. Mam nadzieje ze w kolejnych odsłonach porzucą całkiem te marne śledztwa i rozbudują wątek Sergiejskiej.
Niestety wciąż uważam że poziom realizacji Fali Zbrodni stoi na żenująco niskim poziomie ale na szczęście serial zaczął bronić się fabularnie.
Aktorsko też nie jest za dobrze ale Jakus, Sadowski i Baka dają radę. Reszta obsady do wymiany, szczególnie sztuczna Agnieszka Wagner i szefowa wszystkich szefów Kamińska, która nie wiem dlaczego musi grać we wszystkich produkcjach Polsatu (to rodzina Solorza czy co ?).
Filipo, stare epizody Fali Zbrodni znalazłem na torrentach. Mam już skompletowane 14 odcinków.
Pozdro.

ocenił(a) serial na 10
Abruzzi

Ja oglondam fale od począdku i uwarzam ze jest super ale wiadomo karzdy ma inny gust :) a mam takie male pytanko czy ma ktos ściągniete kilka odcinkuw i mugl by mi je przeslaci na meila prosze o odpowiedzi z gury dzienki :*

użytkownik usunięty
natalia354

hahaha ale faza! jeszcze nigdy sie nie spotkalem z taka iloscia bledow ortograficznych w doslownie, przyslowiowych dwoch zdaniach hehe naprawde zajebiste.usmialem sie do lez ;)

ocenił(a) serial na 10
Abruzzi

Abruzzi nie znasz sie:P fala jest super:P

ocenił(a) serial na 10
Abruzzi

nie no a tak serialnie Ci powiem,ze na poczatku faktycznie masz prawo tak sadzic.bo mnie od samego poczatku to tez nie wciagnelo(tak siegalac pamiecia) i nie oglaladalam nawet wszystkich odcinkow na poczatku.dopiero potem to sie rozkrecilo na maxa:)) a teraz juz jest na takim poziomie ze nie wytrzymam chyba zanim puszcza nastepne odcinku:D rewelka!!

neo006

Dobija mnie współczesna mlodziez i grono maniakow Fali . Przychodzi koles zeby wyrazic swoje zdanie i ma racje, a od razu zostaje zjechany przez bande napalonych dzieci ktore lubia widok krwi. Wezcie sie uspokojcie, dajcie czlowiekowi spokoj, przyszedl, mowi, dajcie powiedziec a nie od razu rzucacie kamieniami bo krytykuje cos co w istocie takie jest naprawde

ocenił(a) serial na 6
AzuR_the_ASG_Soldier

E tam...Od razu zjechany. By mnie zjechać potrzeba więcej niż post jakiegoś półanalfabety. Ja się tym nie przejmuję, ba nawet się ciesze że te miernoty tak się miotają w szale by bronić nędznego serialu.

ocenił(a) serial na 10
AzuR_the_ASG_Soldier

oo jakiz obronca sie znalazl:P czep sie:P ja do mlodziezy juz raczej nie naleze;) a fa,li nie ogladam dlatego ze lubie widok krwi,bo nie lubie!! i dopowiadaj sobie sam powodow dla ktorych Twych zdanie owa'mlodziez' oglada ten film:P

ocenił(a) serial na 1
AzuR_the_ASG_Soldier

W tym czymś niema krwi , te dzieciaki podniecają się licznymi romasami z tej telenoweli.

użytkownik usunięty
Saito

"nie ma krwi..." człowieku ty chyba jak byłes mały to spadłeś z dywanu na podłogę i chyba wtedy uszkodziłeś sobie głowę

ocenił(a) serial na 1

To pokaż mi jakieś krwiste sceny.......................................

użytkownik usunięty
Saito

a czy dla ciebie wszystkie sceny musza ociekac krwia, zeby film byl wartosciowszy? widac wlasnie jak bardzo ambitnym jestes widzem

ocenił(a) serial na 8
Abruzzi

ja powiem tyle: Jakus rulez...jego texty są zajebiste, a "To nie jest kurwa 13 posterunek" to po prostu <rotfl> poza tym: pierwsza seria była zdecydowanie najlepsza...potem już torchę gorzej...odcinki są podobne:jakieś przestępstwo>namierzanie ich>jakas wpadka>sukces teraz ogladam 4x18 i powiem, ze jest to na prawde dobry, polski serial!

jj09

Najsłabszy polski serial sensacyjny 2/10. Kamera pracuje niczym w "M jak Miłość", serial jest nie realny (gdyby w Polsce gineło tylu ludzi co w FZ to byśmy tu mieli drugie Los Angeles albo Kosowo), dialogi grzeczne czasem ktoś bez sensu rzuci jakaś ~kurwą, szkoda tylko aktorów bo Baka, Wagner, Wieczorkowski, Jakus i Dygant to naprawde dobra ekipa jak na serial. Ogólnie mocne rozczarowanie ps. w Polsce nie rządzą Ruskie haha

ocenił(a) serial na 1
kolosimo

0 na 10 a nie 2/10.......................................................

ocenił(a) serial na 1
Abruzzi

dno i wodorosty...
tak słabego serialu dawno nie widziałem.