PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21748
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Wznowić produkcję!

użytkownik usunięty

Dla mnie ten serial jest świetny, z wyjątkiem dwóch ostatnich sezonów, które były mocno naciągane. Tak czy inaczej pozostały niezamknięte wątki, a aktorzy coraz bardziej się starzeją. Jestem pewien, że scenarzystów stać jeszcze na wiele i właśnie dlatego Polsat powinien wznowić produkcję. Ten serial ma to coś w sobie. Po co Szpilki na Giewoncie, po co Hotel 52, skoro można stworzyć coś lepszego?

ocenił(a) serial na 10

Nie będzie kolejnych sezonów niestety. Z kilku względów.
1. tzw. "oglądalność" była za niska. Jak ktoś wie jak mierzą tą oglądalność, to wie również, że to żaden wyznacznik rzeczywistej oglądalności, no ale trudno. Nadawca (Polsat) nasz pan. To nie telewizja jest dla widzów, ale widzowie dla telewizji.
2. Sponsorzy, bo tacy muszą być, nie mają ochoty na finansowanie tego serialu. No chyba, że Polsat i inni nadawcy TVN, TVP, zastanowią się nad pomysłem, który im przesłałem odnośnie finansowania. Wtedy sponsorzy nie będą potrzebni, a w każdym razie nie będą decydujący. Jednak jak na razie nikt tego nie realizuje. Może chcą odczekać i jako własny wprowadzić ten pomysł w życie.
3. Względy polityczne mają też wpływ na tego typu realizacje. Nie jest tajemnicą, że fabuła ma swoje przełożenie w rzeczywistości, a właściwie odwrotnie. Zmienione nazwy firm, nazwiska, itd, ale to wszystko ma ładne odbicie. Komuś się to nie podoba.
4. Środowisko przestępcze też ma pewien wpływ na tą sytuację, choć tu jego działania jest w znacznej mierze pośrednie, aczkolwiek istotne.

Oczywiście .Powinni wznowić produkcję ."Fala Zbrodni " w Polsacie to na tle obecnych seriali to extra serial .Obecne seriale w Polsacie to tragedia!!!!!!Polskich seriali obecne w Polsacie nie da się oglądać.

ocenił(a) serial na 8
kobra116

po co? lepiej przeciez zrobic kolejna serie swiat wg kiepskich... albo puscic bundych po raz 100 na polsacie bo jeszcze noworodki nie widzialy...

ohpassionfruit

W Polsacie mają nowe odcinki "Kiepskich".A w Polsacie serial kryminalny /sensacyjny by się przydał.

ocenił(a) serial na 10
kobra116

mała oglądalność pewnie dlatego była bo z tego co pamiętam zawsze leciał późno.

Damian56

Problem w tym,że w Polsacie taki serial jak "Fala Zbrodni",może faktycznie leciał o złej porze.Serial dobry.

ocenił(a) serial na 10

Popieram ciebie w 100%.