PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21756
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Jak dla mnie troche za dużo w tym wszystkim przekleństw!! Ja wiem że zaraz bedzie coś w stylu, że to nie aktorzy te teksty wymyślają, ale jak słysze tę sztuczną mowe, to....

ocenił(a) serial na 9
Arash

Hehe normanly polski film.W zuciu tez sie przeklina i nikogo to nie dziwi:D:D

ocenił(a) serial na 8
Katie8823

nie pamiętam, kiedy ostatnio się tak z drugim człowiekiem zgadzałem

ocenił(a) serial na 10
Arash

Czasami te słownictwo rzeczywiście bardzo drażni ale staram się nie zwracać na to uwagi tylko śledzić obraz ; )

ocenił(a) serial na 10
Arash

Haha .! A wiecie co? Dla mnie to klnięcie jest najważniejsze, bo ono stważa klimat filmu i nadaje mu realizmu :) Mi w tym serialu nic nie przeszkadza... ale zawsze się znajdzie ktoś, komu coś nie pasi.

ocenił(a) serial na 8
Arash

ja też uważam, ze momentami przeginają.. Realizm owszem, ale czasem aż razi, szczególnie w ostatniej serii, która się ciągła jak guma do żucia. W poprzednich seriach chyba aż tak nie przeklinali..

ocenił(a) serial na 6
Doris_8

To gdzie w żyjecie? W Utopii? To nie Kryminalni, gdzie policjanci dorabiają w przedszkolach...
Tak jest w policji naprawdę, oczywiście nie mówię tu o drogówce i innych niedzielnych policjantach, ale o wydziałach zabójstw, jednostkach specjalnych, etc.

era

Zajebiste teksty i zajebisty film !! najlepszy !!!!

Arash

Gdzie ty żyjesz? Jaka sztuczna mowa? To jest życie! Co byś czuł, jakbyś oglądał ten serial i policjant zamiast "kurwa" powiedziałby "o kurczę". Gdy się człowiek zdenerwuje, wulgarzymy sypią się gęsto. Szczególnie, jak ten człowiek jest żyjącym w ciągłym stresie policjantem. A jeszcze bardziej przsetępcą. No chyba, że uważasz bandytów za ludzi operujących słowami typu "kuźwa", "odejdź stąd", cz "proszę, zamknij buzię".

ocenił(a) serial na 10
Wojczar

Dobrze powiedziane Wojczar...mnie właśnie w tym serialu najbardziej podoba się to że nie ma tak debilnych akcji jak w Kryminalnych gdzie jak ktoś dostaje kulkę w kolano krzyczy "Kurde" i "Ała". Fala zbrodni jest umiejscowiona w Polsce w kraju gdzie już w podstawówce gnojki mówią do siebie per "spierdalaj" więc co to za pier*olenie o tym że to niby sztuczna mowa ? TAKA jest polska, TU się klnie ;).

ocenił(a) serial na 7
marobot_2

Zgadzam się z przedmówcami, jak dla mnie przekleństwa są na minimalnym poziomie w FZ, tak naprawdę w realu bywa często gorzej i jest to normalne, wiem sam po sobie, choć nie jestem policjantem, ani kryminalistą:D

użytkownik usunięty
marobot_2

Zresztą ja nie rozumiem tego jak niektórzy są oburzeni wulgaryzmami w filmach. Czy w życiu codziennym nie słyszymy bluzg? Czy sami nie klniemy? Dlatego nie wiem skąd bierze się to oburzenie niektórych ludzi.

Arash

Kiedyś oglądałem parę odcinków, ale już w ogóle ich nie pamiętam :/ niedawno 3 obejrzałem i bardzo mi się podoba serial, ale z tymi przekleństwami to autor ma rację, z byle powodu często klną, ktoś sobie przejdzie, spokojnie coś powie, a ten już wkurwiony drze się ...

ocenił(a) serial na 8
krytyk_filmowy

ej.. sory.. ale oni nigdy nie klna tak se ot... po drugie taka jest rzeczywistość... wszyscy klną mniej czy bardziej..

ocenił(a) serial na 8
Arash

... to mnie krew zalewa. Czy potykając się o chodnik powiedziałbyś "Bardzo mnie irytują nierówności chodnika, które znienacka narażają mnie na upadek. Nasuwa mi to złe myśli o władzach gminy"?

Weź się człowieku zastanów 2 razy zanim coś walniesz...