PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21756
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

oświetlenie

ocenił(a) serial na 4

w odcinku 37 podczas jak Silena opowiada Młodemu o sytuacji z Michałem widać lampę
światło oświetleniowca 7:53 , 7:55

Silvercrest

nic tu nie widzę, scena jest dość długa, to że w aucie się odbija? Moim zdaniem to światło słoneczne pomiedzy drzewami . Poza tym podajesz przedziały chyba z IPLI nie? Podaj z Youtube.

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

ipla. ale to nie słońce moim zdaniem bo to latało po szybie

Silvercrest

Ja bym więcej znalazł i to takich namacalnych, momentami to było przykre.I albo I sezon odcinek który zaczyna się od akcji AT gdzie Szajba z Gadzińskim wpadają do mieszkania a tam trup siedzi na fotelu i ma wyryte na torsie słowo "WOJNA", po tym jak wychodzą jest zbliżenie na nieboszczyka który mruga oczami. Następnie w IV albo V sezonie w każdym razie jak King rządził 87 -91 odcinek jakoś tak, Gadziński dostał jakiś cynk od ciotki Kamila / informatora Czarnej /i w jakiejś knajpie dopada typka, tamten gra ostro w Sizzling Hota na automacie, jak widzi co jest grane - ucieka wybijając szybę:D Widać że nie wybił jej sam tylko spowodowane to było podłożeniem ładunku bo dymu więcej jak po odpaleniu Wartburga Heh.. Znalazło by się więcej..

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

również dostrzegłem wiele błędów, ale nie zmienia to tego że serial dobry, znaczy się obsada i fabuła , ale nie wyobrażam kolejnej serii z tego powodu , że byłbym strasznie naciągnięty i komercja by panowała. pozdrawiam

Silvercrest

..ciężko w ogóle byłoby o fabułę. Za dużo czasu minęło to fakt. A tak generalnie to ja po prostu kocham ten serial, za wiele rzeczy już nie chodzi o akcję i pomysł na tych gangsterów różnych itd, ale pokazane jest ich życie takie codzienne problemy jak np wątki z Szajbą i Czarną, Młodym, fajne też było to jak Szajba na własną rękę zdobywał kasę dla Ady :p A to wszystko w takim specyficznym klimacie Wrocławia, dobre połączenie. Także podzielam Twoje zdanie że serial dobry. Obok śmiało można postawić produkcje takie jak "Pitbull" i np "Determinator" bo choć miały one mniej sezonów były niesamowicie naturalne, takie prawdziwe aż do bólu. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

rafalski miał dobre wejścia, zastanawia po co wzięli kazadi i tego informatyka po wagnerze, uważam że to oni psują klimat późniejszych serii. tak nie naturalnie. fale wole bardziej od pittbulla, a determinator jakoś nie przypadł do gustu, już prędzej glina pasikowskiego.

Silvercrest

Generalnie kilka rzeczy było zupełnie nie potrzebnych, wiele bym pozmieniał. Chociażby tą strzelaninę podczas której zginął Michał - bezsens, czemu do wszystkich nie strzelili? Po co cała ta afera jak zamknęli OPZ , mogli postać Friegego wprowadzić w inny sposób. Potem zmiana siedziby jedna , druga, jakoś tak pusto już było i dało się wyczuć że się kończy ten klimat..A totalnie pojechali już z młodym, nie wiedzieli jak to zakończyć, a zakończyli bez sensu.