Fallout
powrót do forum 1 sezonu

New Vegas Baby!

ocenił(a) serial na 8

O taką adaptację nic nie robiłem!
Twórcy czerpali garściami z serii gier, od F1 po F4 dając przy tym sporą część uwagi mojej ulubionej odsłonie czyli Fallout New vegas, świetna muzyka z F3 (i po trochę z NV i f4, z czego ewidentnie westernowe klimaty zostawili na sezon 2)

Nie chce mi się zbytnio wchodzić w szczegóły ale mimo tego że bardzo mi się podobał serial mam dwa zarzuty jeden to zrucanie odpalenia wielkiej wojny na voult tech, w lore nigdy nie mieliśmy jasno opisane kto odpalił pierwszy atomówki i tak powinno pozostać ale mogę ten zabieg zaakceptować, nic nowego że vault tec to największe zakały ludzkości.
Drugi problem jest nie tyle z twórcami i serialem co z tłumaczem który postanowił nam zaaplikować nowomowę w 2 ostatnich epizodach (miałom, chciałom) To wiadomość do ciebie "osobo tłumacząca"... weź się lecz...
Ta babka ostrzyżona na chłopa mówiła normalnie, swoje urojenia zostaw w domu jak wychodzisz do pracy. Sprawdziłem i te zwroty występują zarówno w polskich napisach jak i z lektorem, nie rozumiem dlaczego ktoś to zrobił...

Wracając do bardzo dobrego serialu, jestem podekscytowany na 2 sezon, twórcy jasno nam pokazali że akcja będzie na pustyni majowe a konkretniej w Nowym Vegas.
Kto wie co dostaniemy, liczę na radio new vegas komentujące poczynania bohaterów.
Pozwoliłem sobie porównać daty, serial ma miejsce w roku 2296 akcja NV to 2281, nie po to nam pokazali Housa w flashbacku z konferencji żeby stwierdzić że umarł 15 lat temu tym samym wychodzi na to że zakończenie Fallout New vegas w którym " House always wins " to kanon, Majawe będzie opanowane przez Housa i jego roboty.... chyba
W serialu zero wieści o Legionie Cezara, wniosek przychodzi sam że zostali wybici przez Housa i NCR, trochę szkoda bo chciałem zobaczyć tą frakcję w serialu.