Fallout
powrót do forum 1 sezonu

Nie zawiodło

ocenił(a) serial na 9

Świetny serial! Jestem fanem gier, więc oczekiwania były duże, a teraz po obejrzeniu trudno by mi było znaleźć coś co mnie zawiodło.
- Budowa świata, scenografia, stroje i rekwizyty pięknie zrobione. Praktycznie jak w grach, ale dla osób, które nie grały też powinno mieć sens.
- Muzyka oddaje klimat świata, miodzio
- Scenariusz ciekawy z dużą ilością wątków i tajemnic, które są powoli odkrywane, a na koniec bardzo otwarte zakończenie. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu.
- Aktorzy dobrze dobrani, choć nie przekonuje mnie Max. Nie wiem tylko czy to wina aktora, który gra jak dla mnie trochę nijako czy postaci jaką da niego stworzyli scenarzyści (bo na przykład wg mnie bardzo pasował do sceny z popcornem przed tv)
- Świetna kreacja postaci Coop'a. Jak dla mnie to tam wszystko zagrało, ale taki chyba był zamysł scenarzystów na ten pierwszy sezon. Mnie kupili.
- WOKE - jak dla mnie w ogóle nie nachalne i bardzo mało obecne. Jeśli ktoś się tym oburza to chyba naprawdę oglądał ten serial tylko po to, żeby go skrytykować w tej kwestii. Jeśli tak wyglądałaby inkluzywność w każdej twórczości to nie byłoby w ogóle problemu i śmieszności w jaką się twórcy obecnie wpędzają. No ale to tylko potwierdza jak ważny jest scenariusz i jakość wykonania. To samo się tyczy głównej bohaterki jako stereotypowej Mary Sue. W tym scenariuszu to ma sens i w ogóle nie kłuje w oczy :)
- Pełno Easter Eggów dla fanów gier!
- Scenarzyści nie poszli na łatwiznę i zostawili sobie jeszcze wiele motywów z gier do pokazania, więc liczę na długa serię i zainteresowanie tym światem jeszcze szerszej publiczności co zaprocentuje kilkoma sezonami i może jakimiś spin offami. Czekam z niecierpliwością jak to się rozwinie.