Fallout
powrót do forum 1 sezonu

Plusy:
Mnóstwo smaczków i nawiązań dla fanów gier
Pieczołowicie oddane lokacje, widać budżet
Muzyka
Sporo długich, klimatycznych ujęć pokazujących świat
Główna aktorka
Pomysłowe sceny walki, które zostały nienajgorzej zmontowane
Twórcy nie Boja się przesadnej brutalności, ba! Zestawiają wybuchające flaki z cukierkowymi barwi oraz infantylnym dialogami / postawami, co w mojej ocenie jest bardzo „falloutowe”
Całkiem swobodna żonglerka różnymi stylami, na przykład: w mgnieniu oka ze stylizacji horrorowej nagle wychodzi groteskowy dialog, bądź slapstickowy humor i nic się na ogół nie gryzie
Główny wątek może zaskoczyć…..

Minusy
… ale tylko kogoś kto nie grał w gry
W okolicach połowy, siada tempo
Nie odczułem większej sympatii do żadnego z bohaterów, nie zidentyfikowali się z nikim na tyle, aby szczerze komuś kibicować
Świat jest ciekawszy, niżeli bohaterowie
Trochę glupotek scenariuszowych np: ghoul który w pojedynkę zabija mnóstwo ludzi, stojąc na środku drogi, całkowicie odsłonięty na atak z każdej strony -> to było fatalne
Nie wiem jak to się stało ze napromieniowani bandyci ot tak sobie weszli? Nikt ich nie zbadał? Żadnego hasła bezpieczeństwa? Pytań potwierdzających tożsamość?
Sam fakt, że główna bohaterka ot tak postanawia wyruszyć i odnaleźć ojca, w zasadzie nie mając pojęcia o niczym, wydał mi się naciągany
Ghoul ma potężny plot armor
Brak ciekawych postaci drugoplanowych
Pustkowia wydały mi się zbyt bezpieczne, tak jakby niebezpieczeństwo groziło Ci tylko jeśli rzeczywiście szukasz kłopotów
Średniawe dialogi
Brak pokręconych idealistów, wygłaszających swoje tezy, brak szaleńców, i supermutantów
Niektóre efekty specjalne wyglądają słabo

Mam problem z oceną. Jeśli jesteś fanem gier docenisz pieczołowitość twórców w oddaniu realiów, ale niestety nic Cię nie zaskoczy. W grach pojawiały się znacznie ciekawsze postacie / problemy / lokacje / dziwactwa.
Z kolei jeśli nie jesteś zaznajomiony z grami, mnóstwo przegapisz.