Fallout
powrót do forum 1 sezonu

Nie jest to stary dobry Fallout 1 i 2 tylko wariacja na temat. Niewiele rzeczy się zgadza z grami. Fabuła jest poprowadzona sprawnie, ale to już nie to samo. Serial bardzo przypomina Silos, Westworld i inne dzieła. Dla graczy jest masa nawiązań, ale klimat gry został stracony podobnie jak muzyka i poczucie humoru.
Reasumując, sam serial jest dobry, ale jako adaptacja jest szczerze słaby. Gdyby wydano to dzieło pod inną nazwą niż Fallout to dałbym 7 gwiazdek.
Goggins zagrał bardzo dobrze, Matt Berry został genialnie obsadzony.

ocenił(a) serial na 10
systemfail

Ty wiesz, że to miało być podobne do tych Falloutów 3D czyli 3 NV i 4 co jak najbardziej im się udało.

ocenił(a) serial na 7
szymon_rycerz

Klimatu NV to To nie ma...

ocenił(a) serial na 10
parzon

No wiadomo, że najbardziej 4 bo to serial tych którzy mają ból o to, że nie zrobili najlepszego Fallouta xd Ale są pewne momenty w których przynajmniej ja poczułem ten klimat.

ocenił(a) serial na 6
szymon_rycerz

Kto tak powiedział? Dzieło oryginalne to Fallout 1 i 2, reszta gier na dobrą sprawę niewiele ma wspólnego z dziełem właściwym.

ocenił(a) serial na 6
szymon_rycerz

I tutaj się mylisz: "The series will be set within the same continuity as the video game franchise but will be an original story. Executive producer Todd Howard said he wanted to avoid adapting the video games"

ocenił(a) serial na 6
systemfail

Grałem w część 1 i 2 oraz w Tactics (gry z tej serii bez rzutu izometrycznego są dla mnie zupełnie niegrywalne), ale nie czułem klimatu tamtego świata. Na szczęście ja nie mam w sobie purytańskiego fanatyzmu i serial/film na podstawie gry komputerowej traktuję jako niezależne dzieło. Troszkę inaczej wygląda to na osi literatura-film, tutaj wymagania moje są większe. W każdym razie klimatu, który pamiętam z gier tutaj nie odczułem, uznałem więc, że to po prostu serialowy świat luźno inspirowany tym wykreowanym w grach z 1997 i 1998 roku.

ocenił(a) serial na 6
per333

Twój komentarz nic nie wnosi do dyskusji. Tym bardziej jeśli nie odczułeś klimatu gier - jak sam piszesz.

ocenił(a) serial na 6
systemfail

Twój komentarz dużo wniósł do dyskusji. Jesteś ze wsi czy z rodziny patologicznej? Ludzie twojego pokroju, najmniej wartościowi w populacji ludzkiej, chcieliby żeby wszyscy inni ludzie myśleli, mówili, pisali tak jak oni. Jesteś jednostką całkowicie zdegenerowaną i nic nigdy na to nie poradzisz. Mam nadzieję, że teraz mój komentarz uzmysłowił coś patolowi, ale wątpię. Niemniej napisałem go dla samej rozrywki, by zwyrol raz jeszcze poczuł się niekomfortowo ;) Ktoś znowu śmiał napisać post w internecie o treści, która się dresiarskiemu socjopacie nie spodobała...

ocenił(a) serial na 6
per333

Szczerze? Uśmiałem się po Twoim komentarzu, a nawet poprawiłeś mi humor, ale chyba nie takie miałeś intencje. To wielce interesujące jak bardzo ten komentarz świadczy o Tobie :)

ocenił(a) serial na 6
systemfail

Twój komentarz znowu nic nie wniósł do dyskusji. Jak zwykle. Skoro jesteś tak bezwartościowy, że nie potrafisz nic wnieść do żadnej dyskusji, to może przestań pisać posty? Pozostawiam do przemyślenia.

ocenił(a) serial na 6
per333

Ale Ty wiesz, że te Twoje komentarze nie mają wpływu na moje życie? Chyba dostrzegam Twój problem

ocenił(a) serial na 6
systemfail

No i znowu komentarz, który nic nie wnosi do dyskusji. Ty masz tak zawsze, prawda?

ocenił(a) serial na 6
per333

Mój wątek, wypowiem się ile chcę. Jak się nie podoba to mogę zasugerować wyjście z piwnicy do świata ;)

ocenił(a) serial na 6
systemfail

Trzymasz poziom pisania bezwartościowych postów, które nic nie wnoszą do dyskusji.

ocenił(a) serial na 6
per333

Ale to Ty "dzwoniłeś".

ocenił(a) serial na 6
systemfail

Spamujesz swój własny wątek. Jesteś jednym z głupszych użytkowników portalu Filmweb, bez wątpienia.

ocenił(a) serial na 6
per333

Fascynujące, naprawdę. Może zrób coś pożytecznego ze swoim życiem?

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 10
systemfail

Serial jest w 100% zgodny z F4, nawet wyglad broni i pancerzy wspomaganych - przeniesiony IDEALNIE. Jezeli zatrzymales sie na F2 sprzed 20 lat to Twoj problem.

ocenił(a) serial na 6
m3tz

Poczytaj zanim się wypowiesz: "The series will be set within the same continuity as the video game franchise but will be an original story. Executive producer Todd Howard said he wanted to avoid adapting the video games. Mam nadzieję, że poradzisz sobie z tak prostym tłumaczeniem z języka angielskiego bo to wiele wyjaśnia

ocenił(a) serial na 10
systemfail

Ja o swiecie z gry, a ty mi wklejasz wypowiedz o adaptacji fabuly. Sam sie doszkol w tlumaczeniu dzbanie jeden.

ocenił(a) serial na 6
m3tz

Bardzo zabolało?

ocenił(a) serial na 10
systemfail

Poza tym chyba nie ogarnales tematu cymbale, ze koproducentem serialu jest Bethesda, a ich fallouty to 3, 4 i 76. Wiec niezbyt ich obchodzi 1 i 2 zrobione przez Black isle. Takich wlasnie mamy komentujacych na tym portalu. W dupie byli i gowno widzieli, ale do powiedzenia maja zawsze najwiecej.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
eversman_4

ZnaFca sie znalazl, szkoda ze twoje wyciagniete z dupy argumenty nijak nie maja pokrycia w rzeczywistosci, czesc 3 ma najwyzsza ocene na metacritic. No ale durny randomowy polaczek oczywiscie wie lepiej niz wszyscy. BTW, serial na IMDB ma w tej chwili ocene 8.6. Psy szczekaja, karawana jedzie dalej.

ocenił(a) serial na 1
m3tz

Czesc 3 jest tak samo marna jak Twój zblazowany umysł. Pozatym tylko kretyn patrzy na filmy po przez oceny innych debili. Zakładam że nigdy nie uprawiałeś seksu z kobietą bo też potrzebowałbyś opini ludzi, a randomowy to szczylu mozesz mowic do swoich starych którzy do dzisiaj sie wstydza Ciebie. Mieszkam we Wrocławiu jak chcesz to mozemy sie spotkac i pogadać na żywo , może byc ?!

ocenił(a) serial na 6
m3tz

Naucz się przyjmować krytykę bo masz z tym ogromny problem. To pewnie kwestia ego i niedowartościowania, ale hej - dla chcącego nic trudnego!

ocenił(a) serial na 5
systemfail

Serial jest w sam raz dla karasi. Ten gniot jest na podstawie Fallaut 4 i nie ma nic z klimatu pierwszych Falloutów. To wersja dla zniewieściałego społeczeństwa które lubi cukierkowatą grafikę i miotacze śmieci...
Technicznie serial jest tragiczny. Praca kamery w ogóle nie buduje jakiegokolwiek przekazu. Humor na siłę. Dialogi żenujące, a historia prosta i banalna. To że ludzie oceniają tą szmirę tak wysoko jest idealnym odwzorowaniem dzisiejszego przyzwolenia na bylejakość.

ocenił(a) serial na 6
buddookan

Dziwię się tylko ze serial odniosl tak wielki sukces bo dużo w nim zawodzi.

ocenił(a) serial na 2
aronn

Amazon ma dobre dojścia do portali typu Rotten Tomatoes i potrafi dużo zadziałać PRem i marketingiem. Wystarczy spojrzeć że takie Rings of Power, praktycznie bezsprzecznie uznane za gniot ma na TR rating krytyków rzędu 83%.

Tutaj nie jest to serial aż tak zły jak Rings of Power, ale dobre oceny krytyków generalnie nakręcają popularność i wiele osób po pierwszym seansie, wciąż będąc podekscytowani ekranizacją Fallouta dają wysokie oceny.

ocenił(a) serial na 6
tycek85

Zgadza się

ocenił(a) serial na 6
buddookan

Cukierkowy fallout, dobrze powiedziane!

ocenił(a) serial na 9
systemfail

Ale przecież to nie jest żadna adaptacja gry tylko serial osadzony w uniwersum Fallouta, nie rozumiem skąd to zdziwienie.