Nie będę się rozpisywać bo jeszcze nie obejrzałem 2 ostatnich odcinków ale poziom na pewno się nie zmieni to moje spostrzeżenia. Wszystko porównuję do 2 pierwszych części.
PLUSY:
- Tak dokładnej ekranizacji klimatu gry nie widziałem a klimat jest bardzo wymagający ale gdy od pierwszego odcinka słyszy się nazwy już kultowych przedmiotów to aż zaskakuje to mało powiedziane. Nazwy typu Nuk-Cola, Stimpack, Jetpack, PIP-BOY, Brotherhood of Steel, Vould-Tec, The New California Republic itd. miło po latach znowu zobaczyć.
- Muzyka jest MEGA. Jak kawałki które słyszeliśmy w grze jak i te które zostały stworzone dla filmu a są w 100% w tym samym klimacie co w grze. Stare kawałki które wywoływały dreszcze.
- Fabuła jest w stylu świata gry czyli dość wielopłaszczyznowa i wymagająca która nie obniża swojego poziomu w żadnym odcinku.
MINUSY:
- Dla mnie jest 1 minus i niezbyt duży. Za kolorowo jest w serialu. Przedstawiony świat jest też w stylu gry ale 4 części która już mocno odbiega od klimatu utrwalonego już świata. Brudnego, szarego i brutalnego. Możliwe że byłby ten świat za ciężki dla odbiorców nie znających ten świat