Jako iż został nam ostatni odcinek, jak typujecie zakończenie serialu?
Ja obstawiam śmierć Malvo (z rąk męża zaciążonej policjantki) i aresztowanie zapłakanego Lestera przez samą zaciążoną.
Nie interesuje mnie twoja opinia nt. mojej wersji tylko TWÓJ typ. Czytaj (ze zrozumieniem) pierwsze zdanie w tym temacie.
Nie masz szans na coś takiego, a jeśli nawet to będzie to iście debilny ruch ze strony twórców.
Akurat co do tego, że drogi Malvo i Gusa się jeszcze zejdą, nie mam wątpliwości. Ale który zginie z ręki którego, naprawdę ciężko mi powiedzieć.
Zresztą, ten serial jest tak nieprzewidywalny, że na mieścinę mogliby zrzucić atomówkę i nie byłoby to specjalnie zaskakujące :D
a drugi sezon nie ma (jeśli będzie(?)) wyglądać tak jak true detective, czyli nowe wątki i nowe postaci?
To chyba nie jest wiadome. Postać Malvo jako pomost łączący obydwa sezony byłby ryzykownym, ale ciekawym zabiegiem.
Obstawiam, ze Molly zamknie Lestera w wiezieniu, Gus zginie z reki Malvo, ktory sie wywinie i skieruje sledztwo na gluchoniemego, jakos go wrobi, a sam zniknie znow gdzies siac zlo
Malvo zabija Gusa i agentów FBI. Jednocześnie Molly zostaje postrzelona i zapada w śpiączkę. Lester cudem zabija Malvo i sam ucieka. Ostatnia scena przedstawia policjanta, który zatrzymuje Lestera. Ujęcie identycznie kończy się jak ostatnia scena pierwszego odcinka. W skrócie, Lester staje się drugim Malvo.
Fajnie by było zobaczyć takie zakończenie, no ale to co zostało przedstawione też niezłe !