PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75996
8,4 51 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Odcinek 6

ocenił(a) serial na 10

Może i w poprzednim odcinku akcja trochę zjechała ale w tym nadrabia z nawiązką, końcówka wbija w fotel - i jeszcze ten uśmieszek Lestera ;)
Malva jest trochę mniej albo po prostu jest bardziej mroczny, brakuje tu "pana sympatycznego" a to wcielenie akurat jest przezabawne.
Nie przepadałam za puszystą policjantką ale szkoda trochę tej postaci, Grimli udowodnił, że jego miejsce jednak jest na tej poczcie...

ocenił(a) serial na 8
evillynn

W końcu stawka podwyższona, odzyskałem wiarę w ten serial.

ocenił(a) serial na 9
evillynn

Żeby nie zaczynać drugiego wątku ze spojlerem. Zastanawia mnie, skąd się wzięły te ryby na końcu odcinka?

użytkownik usunięty
Pabluno

podczas burzy małe ryby czasem zostają wyniesione z rzeki aż do chmur, przesadzili chyba z ich rozmiarem nieco xd

ocenił(a) serial na 10

ta scena przypominała deszcz żab z "Magnolii"

offtop: to okropne ale jak niezdara zastrzelił Molly to spodziewałam się czegoś w stylu "better call Saul" :P

ocenił(a) serial na 9
evillynn

To nie jest do końca pewne czy to on zastrzelił Molly, wcześniej było słychać 2 strzały.

użytkownik usunięty
Pabluno

przecież ewidentnie upadła po jego strzale

ocenił(a) serial na 9

Racja, umknęło mi to. No nie wyszła im randka.

ocenił(a) serial na 9

ale krwi nie było, może ta ofiara losu Grimly ją tylko postrzelił....

ocenił(a) serial na 9

Niekoniecznie. Najpierw było słychać dwa wcześniejsze strzały. Po mojemu to ona wtedy załatwiła tego głuchoniemego. Dopiero potem Grimly zgłupiał i trafił policjantkę. Pewnie przeżyje.

użytkownik usunięty
adamcpdst

a po mojemu molly podążała za Malvo, którego jeszcze kawałek było widać, tradycyjne stój bo strzelam puf puf, chybiła, wraca do Grimleygo, ten strzela. koniec

użytkownik usunięty
evillynn

czyli czego konkretniej? xd Boję się, że Grimley zmężnieje teraz i sam będzie próbował rozwiązać sprawę- to by było słabe

ocenił(a) serial na 8
evillynn

Scena jak z Bezsenności Alem Pacyną.

ocenił(a) serial na 9
Pabluno

Pewnie na początku następnego odcinka pokażą o co chodziło z rybami... Wypadną z jakiegoś samolotu, itp.

ocenił(a) serial na 10
Bardelotto

tu nie chodzi o żaden samolot, nie od dziś znane są przypadki, kiedy huragan wypruwa co się da po drodze łącznie z zawartością akwenów a potem bombarduję tym nawet bardzo odległe okolice.

ocenił(a) serial na 9
bialy_75

Tyle, że to nie był huragan, a zamieć śnieżna. Jak zamieć śnieżna mogła porwać do chmur ryby z okutych lodem akwenów Minnesoty? ;d

ocenił(a) serial na 10
Chlebakk

tyle że nikt nie powiedział, że owe ryby przyleciały z Minnesoty, też nie znam prawdy ale wersja z samolotem wypchanym rybami jest słaba, obstawiam, że znalazły się na glebie w skutek kataklizmu, niż otwarcia śluzy rybowozu powietrznego)

ocenił(a) serial na 9
bialy_75

Tak, z Florydy przybyły.

ocenił(a) serial na 10
camakal

nie przybyły tylko wzięły czartera, bo LOT miał akurat promocję.

ocenił(a) serial na 9
bialy_75

To tak mi Pan mow, Panie Komunisto.

ocenił(a) serial na 10
camakal

dobrze dobrze, niech Pan nie zażywa tyle słońca bez okrycia głowy.

ocenił(a) serial na 9
bialy_75

Nie ma obaw, chodzę sobie w berecie.

evillynn

Dwóch rzeczy nie rozumiem.
1. Jak policja mogła pomyśleć, że Chumph popełnił samobójstwo? Że niby sam się związał?
2. Czemu Lester podłożył bratu zdjęcia i bieliznę żony?

ocenił(a) serial na 9
siweq

1. Może to pierwsze wrażenie policjantów na szybko, chodź fakt głupota stwierdzić, że to samobójstwo.
2. Aby potem był motyw (romans) do wrobienia jego brata w zabójstwo.

ocenił(a) serial na 10
siweq

Co do nr 2 to Chazz jak odwiedzil Lestera to wkurzyl go a Lester juz nie ma czym sie bronic wiec wkurzony podrzuca dowody u brata.
Poprostu wrabia w go morderstwa ze niby zdradzal zone z zona Lestera

luquepl

oczywiście tego się domyślam tylko czy nie uważasz, że to jest naciągane? Dalej nie wyjaśnia skąd kilka w jego dłoni

użytkownik usunięty
siweq

wyjaśnia, Lester uderzył się przecież mocno w głowę i może powiedzieć że nic nie pamięta

ocenił(a) serial na 10
siweq

gruba policjantka nie zyje to tez nie beda go tak cisnac
bo "saul" to ma wywalone w to

ocenił(a) serial na 9
luquepl

"gruba policjantka nie zyje to tez nie beda go tak cisnac "

To nie jest powiedziane.

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

dzięki temu gus dostał ode mnie jedną gwiazdkę więcej

luquepl

Według imdb ona gra we wszystkich 10 epizodach, więc chyba przeżyła.

ocenił(a) serial na 9
Dj_Kid

też tak obstawiam, pewnie jest tylko postrzelona.

użytkownik usunięty
Dj_Kid

oby nie, nie lubie jej

ocenił(a) serial na 8

Bo jest "gruba"? xD

użytkownik usunięty
zwieracz

o tak, nienawidze grubych ludzi, ale myślę, że nie lubie jej bo tak z powietrza zna wszystkie odpowiedzi na wszystko co się działo

ocenił(a) serial na 10
Dj_Kid

wyglądała na dobrze martwą więc jak przeżyje to będzie trochę naciągane, ew śpiączka czy cuś

ocenił(a) serial na 9
siweq

Strzelano do nich, wbijają do domu, a tu dziwnie miotający się gość z wycelowaną spluwą. Co Ty byś pomyślał?

adamcpdst

No jakbym zobaczył, że jest związany, przywiązany do jakiegoś stojaka, usta zaklejone taśmą, karabin ustawiony na linkę to samobójstwo byłoby ostatnią rzeczą jaka przyszłaby mi do głowy.

siweq

mnie najbardziej rozwaliło to, że KILKU policjantów strzelało do JEDNEGO człowieka, który był właśnie związany itp. ok, mogli "nie zauważyć" tego, że był zakneblowany, ale ludzie: strzelali jak opętani do niego? o.O

eriko_yoshikawa

on był tak ustawiony, że cała jego postura była w cieniu, więc antyterroryści widzieli jedynie posturę osoby, która mierzy do nich.

eriko_yoshikawa

Wyobraź sobie, że jesteś antyterrorystą. Wchodzisz do domu z którego do ciebie strzelano, widzisz człowieka z wycelowaną dubeltówką w twoją głowę i pytasz "przepraszam pana, czy pan skierował we mnie tą oto bronią celem zabicia, czy może ktoś pana przywiązał, zakneblował i przykleił nienaładowaną strzelbę do rąk, tak aby odwrócić naszą uwagę od rzeczywistej zbrodni?"
Bo ja bym nie czekał tylko władował w ch*ja cały magazynek.

gaclav3

no nie, bez przesady, Gaclav :D rozumiem doskonale ich położenie, rozumiem, że zaczęli strzelać, tylko taki mały szok przeżyłam po prostu :) a pisałam tego posta zaraz po obejrzeniu odcinka, więc wiecie, hehe :)

ocenił(a) serial na 9
evillynn

Szkoda Dimitriego, fajny byl. Mial fajnie zarciki.

ocenił(a) serial na 8
camakal

Szkoda Goldberga zabójcy :(
Ale i tak wolę Malvo (na prezydenta!)

ocenił(a) serial na 10
zwieracz

przy zabojcach zawsze ta sama fajna muzyka w tle byla

ocenił(a) serial na 9
luquepl

Jaka?

ocenił(a) serial na 10
camakal

jak ogladales serial to przeciez slyszalem taka muzyczke np jak ci z fargo jechali samochodem
i prawie za kazdym razem towarzyszy im ta muzyczka

ocenił(a) serial na 9
luquepl

U mnie nie bylo, pewnie mialem demo.

ocenił(a) serial na 10
camakal

jakie demo?

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
evillynn

rozumiem ,ze tego tez nie rozumiesz? czy podobala ci sie takze ta muzyczka w tle?