Znając komiksowy pierwowzór nie liczyłam na wiele, myślałam że serial będzie przerysowany i przesadzony. Bardzo się myliłam,relacje między bohaterami są bardzo ciekawe,a same postacie mają charakter i historię. Studenci imprezują i używają prawdziwego języka a nowoczesna technologia jest ważnym elementem życia o czym wiele seriali stara się nie pamiętać. Widać że kategoria wiekowa 16+ wyszła tylko i wyłącznie na plus. Moce Musy, Belatrix i kadra nauczycielska to najmodniejsze strony serialu. Ogólnie nastąpiła zmiana w mocach poszczególnych bohaterek,a Zawodowcy i ich trening jest dopasowany do współczesnych sztuk walki. Dla miłośników Downtown abbey polecam przyjrzeć się postaci Silvy. Chwilami jest naprawdę mrocznie,a soundtrack i światło tworzą doskonały klimat. Serial trzyma w napięciu i cały czas coś się dzieje. Radzę nie oceniać bohaterów po 1 jednym odcinku wiele zmienia się w trakcie sezonu. Czekam na kolejny sezon, jak nigdy obejrzałam wszystkie odcinki w trochę ponad jeden dzień.