PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721901}
7,7 1,5 tys. ocen
7,7 10 1 1498
Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works
powrót do forum serialu Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works

Mam pytanie, czy będzie w przyszłości nowa seria od Fate? Coś się planuje? Takie dobre anime chyba mogłoby mieć kontynuacje...

VeryFATboy

W innym wątku na forum: http://www.filmweb.pl/serial/Fate+Stay+Night%3A+Unlimited+Blade+Works-2014-72190 1/discussion/INFOMACJE+CO+DO+KOLEJNO%C5%9ACI+OGL%C4%84DANIA+SERII+i+tym+podobne, 2708523
pisałem nieco jak ma się sprawa z tą serią(ogólnie z Fate'ami) czyli jedna, właściwa historia mająca 3 różne scenariusze i prequel, a wszystkie inne pochodne serie sygnowane nazwą "Fate" to tytuły czerpiące jedynie postacie i motywy, ale są to zazwyczaj zupełnie inne historie które spaja ze sobą motyw walki o Graala.

W tym roku oprócz wspomnianego już w zalinkowanym powyżej wątku filmu kinowego "Fate/Stay night "Heaven Feel"(czyli alternatywnego scenariusza "Stay Night" z 2006 roku i "Unlimited Blade Works" ukaże się seria poboczna "Fate/Extra: last Encore", która będzie już nieco inna(myślę "równoległa historia" to adekwatne określenie) historią osadzoną w świecie Fate'a.
Ogólnie na bazie Fate powstaje wiele pochodnych, luźno powiazanych z fabułą tej pierwszej historii gier komputerowych, które moga doczekać się adaptacji w formie filmów, bądź odcinkowych serii anime.

Soleks100000

Dziękuje za odpowiedź. Więc jest jeszcze co oglądać. Pozostaje mi tylko czekać na film i serię poboczną:D

Soleks100000

A kontynuacji nie będzie ? Bo seria zakończyła się tak jakby coś jeszcze miało się wydarzyć. Szkoda bo polubiłem Rin do tego nowa szkołą wprowadzona nowa postać Luvi myślałem że coś będzie dalej

Beven

Tego, że kiedyś nie powstanie jakaś kontynuacja wykluczyć nie można, jednakże tak jak opisałem powyżej póki co idzie to bardziej w kierunku tworzenia kolejnych, podobnych serii na bazie co rusz to nowych gier, w których oprócz znanych nam sług pojawiają się też zupełnie nowi, którzy walczą o Graala w innych światach, bądź okolicznościach, aniżeli rozwijania fabuły pierwowzoru(czyli starego Fate/Stay Night z 2006, Ulimited Blade Works z 2014, czy zapowiedzianego już oficjalnie na koniec października, b.r. Heavens Feel).

ocenił(a) serial na 8
VeryFATboy

Od lipca leci Fate/Apocrypha, kolejna odnoga serii. W tle pojawia się Saber/Król Artur, ale wszystkie inne postaci są inne.

ocenił(a) serial na 9
Migotka

to nie Saber tylko Joanna D'Arc

ocenił(a) serial na 8
jan111to

2 lata temu tego nie wiedziałam, po obejrzeniu już wiem.