PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735271}
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22812
5,0 5 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

Czepialstwo?

ocenił(a) serial na 5

Może trochę przesadzam ale... Scena, w której bohaterowie uciekają z salonu fryzjerskiego, biegną przez pogrążone w chaosie miasto. Bójki, kradzieże, wokół zżerające zombie, rusztowania (czy co to tam było) spada na ludzi, samochody są podpalane i niszczone, no i właśnie... Tyle się dzieje, totalna anarchia, a samochód Travisa w stanie nienaruszonym. Gdy bohaterzy dobiegają do wspomnianej fury, bohater ją odpala i w spokoju odjeżdżają. Czy to nie aby... przesada? :P

ocenił(a) serial na 9
Adix3100

Dokładnie :D jakoś przymknęłam na to oko, bo serial całościowo mi się podoba, ale to było bardzo naciągane. Wszystkie samochody wokół płoną, ale piękna fura Travisa lśni! ;p

użytkownik usunięty
buszasz

Akurat się ostał :-)

Zgadzam się w 100%. Fajny klimat, serial trzyma w napięciu i skrywa jakąś tajemnicę. Powolne wprowadzenie w temat i chaos stopniowo wprowadzający się do miasta są dla mnie na plus. Ale naciągnięć i braku logiki nie trzeba się doszukiwać w 3 odcinku. Chodzi dokładnie o scenę, która opisałeś powyżej, ale tez o to, że ci ludzie wiedząc co się dzieje na ulicy, nie zaopatrzyli się w nic do obrony, tępe narzędzia, noże, cokolwiek....W dodatku rodzinka, która mieszkała w tej kamienicy nie wzięła ze sobą żadnych rzeczy. Przecież uciekali i nie wiedzieli jak to się skończy, a nic ze sobą nie zabrali. Matka, która została z synem i córką w domu także inteligencją nie grzeszyli. Wiedząc, że zombie chodzi po ulicy, nie mieli pod ręką nic aby się obronić i jeszcze świecili latarkami po oknach. Zombie nie zombie, zwierzę, człowiek. Każdego by to przyciągnęło. Poza tym w ciemności widać lepiej....Mogłabym jeszcze wymieniać :)