PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735271}
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22810
5,0 5 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

F. W. D.

użytkownik usunięty

Jestem fanem świata zombiaków, w tym walking dead i uważam tego spina za całkiem przyzwoity. Napięcie dobrze budowane, mało przynudzeń; jak dotąd, bo jestem przy trzecim odcinku. Ma on, jednak wg mnie dwa minusy. Po pierwsze, o ile W. D. był już "poprawny politycznie" o tyle w F.D.W. wpakowany na siłę romans białej dziewczyny z bambim to już przeginka. nie chodzi tu tylko o kwestie rasizmu ,ale wg mnie czarni są po prostu marnymi aktorami. Może, dla sprawiedliwości poza nielicznymi wyjątkami np. Washington czy Freeman. Ale ilu z nich tak naprawdę się wybiło w tej branży? Dobrzy są np. jako sportowcy itp., ale generalnie aktorzy z nich raczej mizerni. Ta "p.p" zaczęła się, chyba od "Strażnika Teksasu", jeśli chodzi o seriale, a w przypadku pełnometrażówek, bodajże, od "Gwiezdnych Wojen". Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza chętnie podejmę dyskusje. Druga sprawa wynika z tego, że nigdy nie wiadomo ile sezonów danego serialu będzie. W związku z tym praktycznie z każdego tytułu można zrobić "Modę na sukces" etc. Człowiek myśli, że to już koniec, a tu wytwórnia zaskakuje nowym sezonem. Faktycznie są tytuły, które nie nudzą, ale ileż można.

ocenił(a) serial na 7

Cóż, nie dopatrzylam sie "kiepskiego" aktorstwa tego chłopaka, przynajmniej nie wyrozniajacego sie na tle innych bohaterów, być może dlatego, że po kilku odcinkach już go w serialu nie było, ale przede wszystkim, według mnie,to nie kwestia koloru skóry. Bardziej irytowało mnie aktorstwo głównej bohaterki, której pewność siebie i wizerunek kobiety gotowej na wszystko wyszły sztucznie i nieprzekonująco.
Myślę, że będą emitować serial póki mają pomysł i oglądalność fanów czekających na kolejny sezon TWD (tu z kolei oglądalność + komiks)
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Sylwina_3

Ech serialik się sypie. Ok jestem w stanie przejść do codzienności z tą całą poprawnością polityczną (aczkolwiek z wielkim trudem) ale gejowska "miłosć" i to w dodatku meksa i bamba to już za dużo dla mnie. Błee obrzydliwość (ogólnie nie tylko zmiksowana; tak na marginesie). Na szczęście meksa już nie ma. Jak tak dalej pójdzie to sobie odpuszczę.
Pozdrawiam