Jestem fanem świata zombiaków, w tym walking dead i uważam tego spina za całkiem przyzwoity. Napięcie dobrze budowane, mało przynudzeń; jak dotąd, bo jestem przy trzecim odcinku. Ma on, jednak wg mnie dwa minusy. Po pierwsze, o ile W. D. był już "poprawny politycznie" o tyle w F.D.W. wpakowany na siłę romans białej dziewczyny z bambim to już przeginka. nie chodzi tu tylko o kwestie rasizmu ,ale wg mnie czarni są po prostu marnymi aktorami. Może, dla sprawiedliwości poza nielicznymi wyjątkami np. Washington czy Freeman. Ale ilu z nich tak naprawdę się wybiło w tej branży? Dobrzy są np. jako sportowcy itp., ale generalnie aktorzy z nich raczej mizerni. Ta "p.p" zaczęła się, chyba od "Strażnika Teksasu", jeśli chodzi o seriale, a w przypadku pełnometrażówek, bodajże, od "Gwiezdnych Wojen". Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza chętnie podejmę dyskusje. Druga sprawa wynika z tego, że nigdy nie wiadomo ile sezonów danego serialu będzie. W związku z tym praktycznie z każdego tytułu można zrobić "Modę na sukces" etc. Człowiek myśli, że to już koniec, a tu wytwórnia zaskakuje nowym sezonem. Faktycznie są tytuły, które nie nudzą, ale ileż można.
Cóż, nie dopatrzylam sie "kiepskiego" aktorstwa tego chłopaka, przynajmniej nie wyrozniajacego sie na tle innych bohaterów, być może dlatego, że po kilku odcinkach już go w serialu nie było, ale przede wszystkim, według mnie,to nie kwestia koloru skóry. Bardziej irytowało mnie aktorstwo głównej bohaterki, której pewność siebie i wizerunek kobiety gotowej na wszystko wyszły sztucznie i nieprzekonująco.
Myślę, że będą emitować serial póki mają pomysł i oglądalność fanów czekających na kolejny sezon TWD (tu z kolei oglądalność + komiks)
Pozdrawiam :)
Ech serialik się sypie. Ok jestem w stanie przejść do codzienności z tą całą poprawnością polityczną (aczkolwiek z wielkim trudem) ale gejowska "miłosć" i to w dodatku meksa i bamba to już za dużo dla mnie. Błee obrzydliwość (ogólnie nie tylko zmiksowana; tak na marginesie). Na szczęście meksa już nie ma. Jak tak dalej pójdzie to sobie odpuszczę.
Pozdrawiam