Serial ma potencjał na bycie dobrym serialem.Bardzo spodobał mi się soundtrack, oddaje klimat temu co się dzieje.Co do postaci to polubiłem Nicka i Travisa, charakterystyczne postacie.
Według mnie na razie to ten potencjał marnują, chociaż zainteresował mnie, czuć w nim trochę takiej niepewności i niewiedzy co się dzieje. Miejmy nadzieję ze nie następny sezon (10 kwietnia chyba) zgrabnie pokaże przetrwanie apokalipsy na morzu :D
Ta, pewnie jacyś piraci albo statek pasażerski pełen zombie :D
Wolę żeby to nie były jakieś walkery chodzące po dnie... Ale rzeczywiście, będzie ciekawie :)
Szwendacze na dnie już były pokazane w serii The Walking Dead tyle, że w grze komputerowej gdzie bohaterka wpadła z kompanem do wody i tego drugiego za nogę złapał zombie i go pociągnął na dno.
Ta, pamiętam, biedny Luke, jeden moich ulubionych z tej gry... Oprócz tego w Telltale TWD Michonne było całe stado na dnie, które spowodowało wywrócenie łodzi z bohaterką.
Szczerze mówiąc w TWD:MICHONNE nie grałem, ale na pewno zagram jak wyjdzie polska wersja.Nie chcę mi się za bardzo teraz siedzieć ze słownikiem i tłumaczyć co ktoś tam powiedział.Zawsze wolałem napisy.
Tak jeszcze dopowiem, że jestem ciekawy czy powstanie komiks Fear The Walking Dead.Żeby równo z serialem miałby swoją linię fabularną.
Hm, mogłoby to być ciekawe, chociaż nie sądzę że to zrobią, pewnie nie osiągnie takiego sukcesu żeby robić coś dodatkowego...
Twd Michonne nieźle jest, chociaż na razie chyba jeden epizod jest, tak mi się wydaje. Jeśli się rozwinie, to kto wie. Albo chociaż grę na Androida: The Walking Dead Pirates :D
A, Strefa jest świetna, kiedy zaczynałem podboje w świecie TWD to bardzo mi się przydała :)
Travis to stereotypowy lewak, naiwniaczek, idealista. W ostatnim odcinku sam zresztą zrozumiał swoją głupotę gdy uwolnił tego żołnierza. O wiele ciekawszą postacią jest jego przeciwieństwo czyli Salazar. Bez niego rodzina Travisa by już dawno wąchała kwiatki od dołu albo szwendała za innymi zombiakami. A sam serial znakomity, intryguje mnie też czarny wymiatacz-biznesmen. Koleś kombinuje długofalowo i spektakularnie, świetnie wykombinował sobie z tym statkiem, moim zdaniem gość jest nawet lepszy od Ricka z "Walking Dead". Oby go szybko nie zabili.
Prawdopodobnie Travis będzie miał jakieś backstory z bronią, czemu jej nie lubi i się boi. Jakieś traumatyczne przeżycia z dzieciństwa czy coś.
Ja oglądając TWD zastanawiałam się jak ludzie reagowali gdy to wszystko się zaczęło. No i mam odpowiedz...Mi się bardzo podoba serial, a z bohaterów polubiłam Nicka jest ćpunem ale bardzo mądrym. Wie o co w tym wszystkim chodzi. A sezon 2 zapowiada się jeszcze lepiej...
Nie mogę się doczekać, chociaż ma razie tylko Nick jest taką... Postacią którą lubię :)