PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735271}
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22835
5,0 5 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

Zawiedziony.

ocenił(a) serial na 5

Czy tylko mnie irytuje ta masa nonsensów i tragicznych rozwiązań bohaterów? Tak jak kocham TWD, tak tego spin-offa nie mogę zdzierżyć.

Głupie przykłady:
1. Bohaterowie nic ze sobą nie rozmawiają o istotnych wydarzeniach (Nick właśnie kilkukrotnie rozjechał swojego kumpla-handlarza, ówcześnie strzelając mu w klatę, ale po co o tym gadać np. siostrze, której chłopak ma identyczne symptomy... przecież to normalne.
2. Ojciec i matka Nicka to pedagodzy, zwykłe szaraki pracujące w szkole - ale żadnym problemem jest zabić kogoś i przy tym okazać tyle emocji co podczas gry w szachy. Właśnie rozwaliła gaśnicą łeb zombiakowi w szkole i wraca z jakimś dzieciakiem do domu, jakby wracała do domu jak z zakupów w markecie. Oczywiście w domu też ani słowa o tym, bo po co... TO NORMALNE, zdarza się, prawda?
3. Alicia jest u chłopaka na chawirze, gdy ten leży w łóżku z gorączką i ledwo może sam oddychać (wcześniej nie był w stanie się przez całą noc z nią skontaktować). Przychodzą rodzice Alicii i mówią: Musimy iść do domu, bo Matt jest chory. Która kochająca dziewczyna by zostawiła chłopaka z taką gorączką (dodam aby fakt, że ona jeszcze do tego momentu nie była świadkiem żadnych wydarzeń i nikt jej nic nie mówił o tym co się dzieje - jedynie naćpany brat wcześniej coś bełkotał w szpitalu, więc to się nie łączy).
4. Podczas zabijania handlarza (chyba wszystkie kości połamane, pół mięcha na twarzy, widoczna odsłonięta żuchwa itp) - również emocje jak na grzybach. Chyba każdy normalny człowiek by się albo porzygał, albo spieprzał gdzie popadnie...

ocenił(a) serial na 6
hkcortez

Zwłaszcza ta blondyna jest chyba jakimś terminatorem, bo zabiła starego znajomego bez mrugnięcia okiem i ogólnie wykazuje zero emocji w zetknięciu z trupami czy zarażonymi. Każda inna babka (i pewnie większość facetów też) w takiej sytuacji wpadłaby w histerię i zgubiłaby gacie w panicznej ucieczce.:P

ocenił(a) serial na 4
Bodzepor

Hindus i ta baba o której piszesz, to chyba największe drewna w tym serialu.

Tortuga033

Akurat hindus jest dla mnie jedyna sensowną postacią w serialu

hkcortez

W TWD też jest dużo idiotyzmów, FTWD ma ten problem, że jest po kilku sezonach TWD i będzie do niego porównywane. Dupy nie urywa, to fakt.

Bawi mnie nawiązanie do Gubernatora w 4 odcinku - despotyczny kapitan marines grający w golfa na jezdni w ogrodzonej enklawie.

ocenił(a) serial na 6
hkcortez

W jednym odcinku TWD potrafi być więcej nonsensów i tragicznych rozwiązań bohaterów niż tutaj było do tej pory..

ocenił(a) serial na 5
hkcortez

Zgadzam się w zupełności - bohaterowie jacyś tacy nijacy, żaden z nich nie wydaje sie interesujący na tyle, żeby mu kibicować, jedynie duet narkoman-bogaty murzyn daje rade i właściwie gdyby pozostałe postacie zniknęły to nie płakałbym za bardzo. Zachowania bohaterów nieco irracjonalne, w dodatku ich egozim i samolubność są ponad wszelką miarę, to nie wrażliwy Rick który płakał nad cierpiącym zombie i który potrzebował kilku lat, żeby dojść do etapu gdzie gotowy jest zabić niewinną osobę której wcześniej i tak zawsze stara się dać szanse.
Nasi bohaterowie bez skrupułów mordują dziesiątki niewinnych osób (przy okazji poważnie narażając setki następnych) w tym żołnierzy którzy uratowali im kilka dni wcześniej życie, bo co, bo ich dowódca był nieuprzejmy i odizolował ludzi stanowiących zagrożenie dla pozostałych? Przy nich nawet Gubernator wydaje się aniołem miłosierdzia i rozsądku.

Poza tym cały serial jest zwyczajnie nudny, nie wiem czy skusze się na drugi sezon.

ocenił(a) serial na 4
uter7

idealnie opisane. Podobał mi się pomysł i w ogóle, ale zachowanie bohaterów jest kretyńskie. Zostawili otwarte bramy do swojego osiedla uciekając - tyle ludzi, ich przyjaciół, mogli wszystkim powiedzieć, każdy spie*rdal*ałby w swoją stronę, w końcu wojska, które rzekomo miało ich likwidować z rana i tak nigdzie nie było, nawet gdy baza była atakowana. Ta cała akcja z wypuszczeniem 2tys zombie w nadziei, że uwolnią dwie osoby, to już w ogóle tragedia, zniweczyli ewakuacje szpitala - skoro pierwszy samolot miał zabrać ludzi w ciężkim stanie, do kurde nie zostawiliby tych z kwarantanny. Ten pomysł z zostawieniem 2tys zombie na stadionie prosił się o finisz z ich ucieczką.. pierdzielneliby tam parę granatów czy po prostu spalili je i tyle
Tak na dobrą sprawę to ten sezon pokazał dlaczego LA poszło w cholerę.

ocenił(a) serial na 5
elfira

Kiedy widzisz, ta akcja likwidacyjna z tego co zrozumiałem zakładała jedynie ewakuacje wojska i likwidacje ale tylko osób z kwarantanny W BAZIE, a nawet pośród nich nie ma żadnej gwarancji, że niezainfekowane osoby ostatecznie zostałyby zabite, ci żołnierze wcale nie byli jacyś bardzo źli, po prostu byli zagubieni i niepewni jutra a to wpływa na zachowanie co dowódca próbował wytłumaczyć głównemu bohaterowi. Ta dziewczyna Alicja - spotkała trójke żołnierzy którzy po mimo, że była napastniczką która pomogła w planie ataku na ich baze za pomocą zombie - nie zrobili jej krzywdy, puścili wolno, nie zgwałcili a jedynie zabrali samochód i spokojnie odjechali. Dlatego cieżko identyfikować mi się z gł. bohaterami którzy są po ludzku mówiąc źli.

hkcortez

Fear Walking Dead jest tak głupi, że w scenie zombie handlarza ci idioci podchodzą i go dotykają.Ja bym albo go zabił, albo uciekł.No co byście zrobili? Idzie człowiek ze sfixowaną mordą i cały połamany.Co wtedy? Czekacie aż was pogłaszcze? JPRDL.Poziom głupoty w tym serialu skoczył +7.